Отговори
# 315
  • София
Добро утро, момичета 😊
Малко смях от сутринта 😂

# 316
  • Plovdiv, Bulgaria
От кърмещи жени получих много съвети да не бързам с АМ. Много по-лесно е да се изкушиш и да дадеш като го имаш вкъщи, вместо да се помъчиш с кърменето. Понякога и бебетата свикват много бързо на шише и след това не искат да сучат, защото с шишето е по-лесно. Това може да доведе до имане на кърма, а бебето да си иска шишето и се стига да постоянно цедене, което си е трудоемко, поне за мен. Отделно едно бебе може да се чувства много добре от еди кое си мляко, на друго изобщо да не понесе по една или друга причина. И тук нещата са доста индивидуални.
Аз нямах купено АМ в началото. Кърмата ми дойде на 2я ден, нещата плахо, плахо се получиха. Вкъщи бяхме още по-спокойни и 2та и така 3м се кърмихме без проблем. Кърмата ми взе да намаля, когато започнах да пътувам за изпити и се цедих в колата, а детето не беше с мен. Тогава започнах и да дохранвам и малко след 4я месец почти нямах кърма. Та сега няма да бързам с АМ, надявам се да се получат отново нещата. Ако ли не, отивам в първия магазин и взимам АМ, това е най-лесното Simple Smile
Не съм от майките, които на всяка цена държат да кърмят, ако се получи добре дошло, ако ли не алтернатива има.

# 317
Добро утро и от мен! 😊

Благодаря ви, момичета, за това че сте толкова страхотни и споделяте с мен притесненията ми 💐❤️💐

Бъндълче, от няколко години не ползвам омекотител, а от една година пера само с бебешкия прах за пране на Фрош, точно заради тези мои сърбежи. Забелязала бях, че ме сърби най-вече там където имам ластик/подгъв на дрехата и сега пускам допълнително плакнене на прането за да отмие и малкото останали прах.

Мардинна, същото чувство при пъпчето имах и аз вчера, но днес го няма нито напрежението, нито болката при допир. Явно бебка се е наместила по друг начин и не ми опъва пъпа 😄

Уигзи, тези фунийки ме върнаха към детството ми - прабаба ми правеше такива, както и праскови за да черпя в училище на рождения ми ден 🥰 Майстор си ти!

Енгрусева, да си стоят всичките ни бебчовци - сложени са под карантина та чаааааак до началото/края на юни 😂

С ММ сега ще ходим до Лозен за да изпринтираме изследванията ми за утре, та ще се възползвам да ме заведе до някое безлюдно място и да раздвижа тез кокали, че и физически, и психически имам нужда от разходка!

# 318
  • София
Омче, от моя опит до сега - завишени са, да, но не са за супер спешна реакция. Обади се утре на лекар и попитай. Отделно не зная при бременност какви са референтните, може да са по-високи.

Мен днес ме уплаши моята госпожица, защото спа до преди малко. И съответно не мърда. Чак пуснах домашния доплер, намерих сърцето леко в дясно от пъпа с пулс 130-133, значи спи. Чак си я представих, че хърка... сега се разрита вече.
Ще трябва да купувам спешно утре ключове и контакти, защото ако е вярно, че ще затягат мерките допълнително, няма да можем да се пренесем кой знае до кога. Имам и доставка от Икеа за врорник следобяд, дано да не ги спрат.

За АМ - мисля да купя една кутия да имам по-нататък, защото с тази ситуация отскачането до магазина с гладно бебе ми се струва сложна операция. Особено както се очертава да си вися сама с операцията, детето и котката... това, ако продължи тази истерия.

# 319
И аз ще взема за всеки случай 2 опаковки , обаче много се чудих за хип или аптамил , какво мислите вие

# 320
Привет, момичета,
Моята бебка днес също не е много активна и ми е притеснено ☹. Май както казва ММ “ Ти все си намираш за какво да се притесняваш.” Може и така да е, ама като предните дни беше активна постоянно и някак свикнах.
Относно шишета аз съм със шест- 5 пластмасови и едно стъклено. И да мога да кърмя мисля, че по скоро ще се изцеждам и ще и давам от шише, ноооо има време.
Аз също се чудя за АМ колебая се между Аптамил, Хип, Нестле ... Толкова са много.
Аз видеофон взех от Хиполед, спрях се на този https://www.hippoland.net/chipolino-video-bebefon-vektor-2-4-lcd-vibefve17s , пробвахме го и върши чудесна работа.
Изпращам ви линк за един уебинар утре, ако искате да “изгубите” някой друг час в този карантинен период 😄
Ето го линка де https://webinaria.bg/j/?&event=urcYZMspUzSXiqm012EzxqYWHU1eS … fI6xCXFmddYzjFPZi

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 13:40 от airgirl

# 321
Airgirl, и аз бях така в петък. Цял ден не го усещам или съвсем леки, плахи движенийца. АГ-то ми не работи в петък и си записах час за следващата седмица. От тогава насам бебчо пощуря... Мята се по цял ден 😁 Спят си децата, да не ги тормозим от сега.

Относно АМ, и аз мисля да си взема една опаковка поне, че не се знае какво ще става, ще имам ли кърма, а една приятелка от много зор да кърми си остави детето гладно да седи...При някои става по-бавно, по-трудно, вчера и за плоски зърна четох... По-добре да си имам някакса резерва. Мисля да взема на Lactana, някой някъде ми е казал, че това е най-доброто и така съм го запомнила.

Ommm, сърбежите може и да са от хранителните добавки, не всичкп успяваме да усвоим както трябва. Не е задължително да е нещо страшно Simple Smile

# 322
И при мен бебка така ме беше изплашила преди няколко дни, но пийнах портокалов сок и легнах на лявата страна и да видите какво става 😂 Събуди се и се започна едно бутане, ритане и скачане - радост за притесненото майчино сърчице 😊

За АМ бях чела преди две години, защото сестра ми не успя да кърми племенника и тогава си спомням, че бях избрала като най-добри точно Lactana и Holle.

Tsundoku, благодаря, наистина може и да е от добавките, защото пия доста видове и явно претоварвам организма си 😊 Дано е от това!

# 323
  • София
Да ви се похваля, че аз от зор днес успях да преброя, харесам, издиря и купя всичкото контакти и ключове за 4 помещения. Само две рамки не достигат, но избрах масова серия, ще имат или скоро те, или на друго място. Така поне още една стъпка от този ремонт е почти отметната.
Мисля да взема Лактана хипоалергенно, което Брайда препоръча. Така дори и да има някакъв проблем, поне няколко дни ще има решение. Нямам никаква представа една кутия колко време издържа... някой да има представа? За новородено, разбира се. По-нататък ще науча Simple Smile
Питах в темата за Майчин дом в София, казаха ми, че там ползват Фризолак. Това ще е втора опция, за да не правя резки смени. Кърмя или не, все една - две кутии ще отидат за дохранване и нагаждане в началото. Макар че всичкоте май имат палмово масло в състава си, егати.само в Лактаната не видях.

В списъка сложих и шишета на Авент анти-колик. Така и не разбрах стъклени ли са, не са ли. Ама каквито-такива.

Обмислям кога да започна омнибиоток Панда, имам много хубав пробиотик на Здравис за около месец още. Само че е страх, ако се наложи да  излоза в 7 месец, да не пропусна момента за омнибиотока, май наистина помагал с коликите.

# 324
Привет! Simple Smile
Ние лека полека напредваме с ремонта на стаята.ММ доста поработи по нея днес,аз пък чистих кухнята малко по-обстойно ,готвих,пране и т.н. Гледаме си сега филмче,преди малко се върнахме от разходка ,малко обиколихме квартала ( то почти цялото село Simple Smile )

Нещо напоследък повече ме поствга кореюя,даже сега докато се разхождахме ми беше малко трудно.На работа не знам защо,хем се движа доста,нямам такива проблеми.

Хубава вечер на всички! Simple Smile

# 325
Момичета, да ви попитам за кисилини какво ползвате? Знам че е обсъждано вече ама нали няма търсачка тук и не мога да проверя. Имам вкъщи Талцид и му се чудя дали мога са го ползвам, че тази вечер положението е много зле Sad

# 326
  • София
Момичета, внимавайте много с разходките, че е влязла в сила глоба от 5000 лв. ...

# 327
Талцид ползвам аз, помага ми за по-леки киселини.

# 328
Аз съм с много силни киселини и ползвам Талцид. Взимам го, когато положението е нетърпимо. Понякога се налага да взимам по 2 таблетки. Питала съм АГ - Талцид е позволен за бременни.

# 329
За киселини и аз Бианацид или Талцид.
Момичета, подреждайте и правете много хубави бебешки стаички и ни ги показвайте. Ние на първо време няма да имаме, но ще ми е приятно да гледам вашите Hug

Общи условия

Активация на акаунт