Декември 2020 - Тема 1

• 23 849
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Има ли , бъдещи мами от Русе , да си правим компания? Да обменяме опит за лекари.

# 556
Мина и моя първи преглед с коремен ехограф. Доки каза, че Съм с обърната матка( това си го знаех де) и затова по-трудно се видя. Показа ми мехурчето , така го нарече. По приложение карам 9г.с, но каза че не отговаря . Не ми каза точно коя седмица съм. Малко ме притесни факта че каза че мехурчето се е изместило. Не знам дали е нормално? Тя не обърна внимание на това просто така го каза . Вика ме към края на месецй с направление и картон .

# 557
Rave и аз съм с парене и адски сърбеж чак болка,не мога да ходя като се долепи ежедневната превръзка до мен.Засега мажа отвън с клотримазол,казаха че може щом ми облекчава. Възможно е и да са гъбички от самите хормони,но е сигурно,че се появи след почването на утрогестана,явно е комбинирана реакция хем гъби от хормоните хем алергия,но е ужасно.Каквото и да е попремина с мазане,пия и лактофлор, а утрогестана не бих го пила,продължавам да го слагам,като гледам как се разлага на нещо мазно,не ми се пие това.

# 558
https://9m-bg.com/bremennost/zabremenyavane/ne-ste-debela-a-bremenna/

Момичета, хвърлете поглед на края на статията. Много е интересно в края на бременността колко тежи матката, околоплодните води, телесните течности и пр. Една разбивка на 12те килограма , които се качват до 9ти месец.

# 559
Infinity, как така не ти е казал доктора на коя седмица отговаря и с какви размери са мехурчето и ембриона, сърдечна дейност има ли? Нямаш ли писмен амбулаторен документ от прегледа?

# 560
Infinity, как така не ти е казал доктора на коя седмица отговаря и с какви размери са мехурчето и ембриона, сърдечна дейност има ли? Нямаш ли писмен амбулаторен документ от прегледа?

Имам само снимка от ехографа. На нея мисля че пишеше размери. После ще погледна. До колкото я разбрах е рано все още и е мъничко, за да каже нещо повече.

# 561
Мина и моят първи преглед, на точицата де 🙂
Всичко си е както трябва, има туптящо сърчице. Днес съм 6+6, вика ме пак в 9г.с., да видим как се развива и да се разберем за бхс и да пусне някакви изследвания.

За мен като цяло, колкто по-малко прегледи и ултразвукове се правят по-добре. Като цяло смятам, че по здравната каса си е достатъчно, вече има кръвни изследвания, който за мен са важни, там не влизат, но то и на частно пак така.
За ФМ, си е само на частно, а двойно следене ми идва в повече като облъчване.

Миналата бременност бях в Надежда, заради АГ-то, при когото ходих още от преди да работи там и така се стекоха обстоятелствата.  Със стандартния пакет бях тогава, защото той каза, че разширения е само за рискови бременности.
Сега се следя на частно, защото лекарката, която съм избрала не работи по ЗК. Обаче за болнични и всички документи се издават от болницата където работи, та пак е някаква схема.

# 562
  • Sofia
Всичко си е както трябва, има туптящо сърчице. Днес съм 6+6, вика ме пак в 9г.с., да видим как се развива и да се разберем за бхс и да пусне някакви изследвания.

За мен като цяло, колкто по-малко прегледи и ултразвукове се правят по-добре. Като цяло смятам, че по здравната каса си е достатъчно, вече има кръвни изследвания, който за мен са важни, там не влизат, но то и на частно пак така.

Миналата бременност бях в Надежда, заради АГ-то, при когото ходих още от преди да работи там и така се стекоха обстоятелствата.  Със стандартния пакет бях тогава, защото той каза, че разширения е само за рискови бременности.
Сега се следя на частно, защото лекарката, която съм избрала не работи по ЗК. Обаче за болнични и всички документи се издават от болницата където работи, та пак е някаква схема.

В коя болница ще се следите сега?

# 563

В коя болница ще се следите сега?

Вече живея в Пловдив. Тук се следя в Селена.

# 564
Момичета, това е снимката от ултразвука. Докторката каза че това тъмното петънце вдясно е мехурчето. Тези писаните неща по снимката не ги разбирам.

# 565
Аз от снимката разчетох само, че е 10с и 5 дни и е голямо 26.4 мм
Момичета, това е снимката от ултразвука. Докторката каза че това тъмното петънце вдясно е мехурчето. Тези писаните неща по снимката не ги разбирам.

# 566
Възвожно ли е да е 10с+5 дни при положение , ме приложенията ми показват 8 с+3дни ?
Тя ми каза че не отговаря на 9та седмица , но нищо друго

# 567
Infinity, къде си била на преглед? Качеството на снимката не е добро, а и не е достатъчно информативна... Кога беше датата на последната ти менструация? Колко ти е дълъг цикъла?
Ето за сравнение мои снимки от 6+4 дни

# 568
Последната менструация беше на 23.02 , 36 дне ми е цикъла. Ходих при една лекарка в ДКЦ в нашия град , само да вметна че снимката е от коремен ехограф. Със сигурност апаратурата е по-стара от тази на Щерев ( виждам, че твоите са от там) .

# 569
Аз съм 7+3 днес като овулацията ми беше точно на 14 ден, цикъла ми е 25 дни средно. Ти си 7-8 дни преди мен по дата на последен цикъл, не може да си в 10 г.с. Калкулаторите са верни. Ако знаеш вече кога точно е била овулацията, може да сложиш на календара тази дата.

Общи условия

Активация на акаунт