Декември 2020 - Тема 1

• 24 247
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Изгубен,  аз пия Б комплекс на NOW,  но според мен на пазара има много други добри марки. За магнезият, ти си прецени. Обърни внимание само ако го пиеш да НЕ е оксид или хлорид,  защото тия форми почти не се усвояват от организма.

# 541
  • София
Моят Б-комплекс е на СоФарма,
приемам 2х1. Nerd

# 542
И аз съм чувала противоречиви мнения за магнезия, но благодарение на него износих дъщеря си до 37 г. с. Та не знам.

# 543
И аз до 40 седмица точно на термин,с три пъти по две магнезий.

# 544
И аз минах днес първия преглед /в 6 с. 4 д./ Видя се едно ембрионче, трепкащо, вътрематично и си отговаря на седмицата. Simple Smile
Все пак ща, не ща, ще съм на тръни докато мине първия триместър. Знам от опит колко е рисков. Каза, че не е притеснителна липсата на симптоми. Само фолиева да продължавам да пия.

# 545
  • София
изгубен, защо чак в 12та седмица ще си пак на преглед ?!
Доста време ми се вижда от 7ма до 12та, вървим заедно и ще видя утре док дали ще ми каже същото. Rolling Eyes

Фифи, браво, отдъхни малко ! Sunglasses

Аз бях решила да се следя на две места - по ЗК и на частно, обаче сега като прочетох какво покрива ЗК и се чудя дали изобщо има смисъл. То е смешно направо.
Може би е по-добре просто за важните изследвания /БХС, ФМ/ да се ходи на две места... Unamused
Някой друг мисли ли да процедира по същия начин ?

# 546
  • Sofia
rave, мен също ме викат за скрининга, а на преглед бях в 7+0. При една нормално развиваща се бременност наистина няма причина за повече прегледи. Един за установяване на пулс и да се види, че е в матката и един за нухалната гънка. Толкова за първия триместър. Чела съм, че и ехограф не е хубаво да се прави често, освен ако някакви рискове не го налагат Simple Smile

# 547
И аз да се отчета. Мога да кажа,че съм без никакви симптоми. Единствето леко болезнени гърди и от време на време болки в корема. Днес ще ходя да си направя кръвни изследвания.

# 548
Rave ами в 12 седм. каза,незнам.Но този е специалист само по фетални, е и проследява де,но каза да се запиша по здравна каса,явно по касата ще се пускат изследвания,а допълнителни прегледи на частния. То дано всичко е наред. Аз определено ще имам нужда да намеря по здравна каса скоро,за да мога да взимам болнични.Като свърши изолацията след 13.05. Няма да ходя на работа. Wink Да я докараме до там обаче.

# 549
Наистина, една нормално протичаща бременност има нужда от това, което полрива ЗК и 3те фетални. Не че и аз не съм ходила на частно няколко пъти, де.

# 550
Какво стана с mimeto89? Не е писала скоро, или аз съм изтървала.

# 551
  • Sofia
Наистина, една нормално протичаща бременност има нужда от това, което полрива ЗК и 3те фетални. Не че и аз не съм ходила на частно няколко пъти, де.

А някой да знае в Токуда кой лекари за проследяване на бременност работят по ЗК?

# 552
Аз бях решила да се следя на две места - по ЗК и на частно, обаче сега като прочетох какво покрива ЗК и се чудя дали изобщо има смисъл. То е смешно направо.
Може би е по-добре просто за важните изследвания /БХС, ФМ/ да се ходи на две места... Unamused
Без ЖК по ЗК не мисля, че е ок. Най-малкото издават болнични при необходимост и финалните документи за раждането за болницата.
Важните фетални морфологии и ехокардиографията са обикновено на частно.
Лутам се и аз къде какво.
Едно объркано ми е днес, притеснено за всяко нещо. Изморявам се, спи ми се, нервна съм.

# 553
  • София
Така е, Фифи, май си права.
А някой може ли да препоръча добър лекар по ЗК в София ?
Има ли краен срок, в който трябва да се запишем ?

Моят преглед мина, човечето е 1,4 см. Kissing Face
Пуснахме микробиология заради парене, сърбеж и зачервяване. Доки каза, че е възможно да е алергична реакция към Утрогестан-а, дано е това.
Засега ще го започна през устата, като силно се надявам да ме подминат ужасяващите странични ефекти. Confounded
Каза, ако ми е лошо, да й пиша и ще го сменим с друг препарат.
Не иска да го спираме, държи до 12та седмица да го приемам, когато вече плацентата щяла да е добре оформена и ще защитава мъничето.
На преглед съм пак след 2 седмици, тогава ще съм в 9г.с.

# 554
Rave,  аз съм пила утрогестана през устата. Мен ме правеше парцал, събираше ми границите и след едно припадане,  започнах да си го слагам отдолу. Хайде, при теб може да не е така.

Общи условия

Активация на акаунт