Декември 2020 - Тема 1

• 23 822
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
Момичета,
От два дни съм с 37,2 и съм доста отпаднала, очите ми парят. Знам , че това не е температура за притеснение, ама в момента гледам всичко под микроскоп. 😆 6г.с +6 съм, пия естрофен,ФК, но шпа, дуфастон , преднизолон, акард и глобули утрогестан.
Засега наблягам на течности и цитруси, но ако вдигна повече температура , мога ли да пия един парацетамол?
Мерси предварително и усмихнат ден 🌻

# 661
  • София
еллина, можеш да пиеш парацетамол. Hands V
Аз доскоро си поддържах постоянна температура, не се притеснявай.

Джорджия, добре дошла !

# 662
Незнам защо толкова се притеснявате от парацетамола.  Максималната дневна доза е 4гр.

# 663
Момичета,
От два дни съм с 37,2 и съм доста отпаднала, очите ми парят. Знам , че това не е температура за притеснение, ама в момента гледам всичко под микроскоп. 😆 6г.с +6 съм, пия естрофен,ФК, но шпа, дуфастон , преднизолон, акард и глобули утрогестан.
Засега наблягам на течности и цитруси, но ако вдигна повече температура , мога ли да пия един парацетамол?
Мерси предварително и усмихнат ден 🌻
Въобще не се шашкай. Това си е нормалнна температура за бременна жена. И при предишната и при сегашната ми бременност поддържам над 37 градуса, дори на моменти до 37.4 стига. Това не е болест и не ти трябват хапчета.

# 664
И аз мисля да правя пренатест, някой от разширените. Но не съм го обсъдила с лекар все още, нито съм запозната в коя седмица се прави. А пола много бих искала да го знам.
Forest flower, къде ни прати ти на работа чак.Simple Smile Аз мисля до 6 месеца след раждането да сме вече във форма за морето. Wink А работата ще почака нероден Петко да стане поне на 2 г.
Само да сме живи и здрави всички и да ги износим живи и здрави бебоците до финала.

Fifiana, не, не ви пращам на работа разбира се Simple Smile - щом искаш на море, на море те пращаме, хихихи Simple Smile Да, така е, права си - далече е, но съм чувала разкази на мои познати, които още първите месеци след раждането се подлагат на разни диети и физически натоварвания защото имат очаквания да си облекат дрехите от преди бременността почти веднага. Но разбира се - всеки, както се чувства за себе си Simple Smile Важното е да не вреди на емоционалното и физическото състояние на майката защото всичко се отразява на детето. Имам съседка, която роди и наистина още на 3-я месец беше същата като преди да забременее, но да ви кажа честно след това, в следващите месеци отслабна още повече и падна под килограмите, от които ѝ започна бременеенето. Повечето от вас са предполагам между 20 и 30 г. или между 30 и 40 г., така че много лесно ще влезете във форма, уверена съм! Над 40 г. като мен, обаче, ще е по-трудно, знам, но пък и на живота гледам по съвсем различен начин вече и не се впечатлявам особено как ще изглеждам на плажа. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Но да се докараме дотам, де - с бебета по моретата Simple Smile Ех, че хубави мечти! Simple Smile
Аз през тази седмица непрекъснато се чувствах като с температура, но като я меря - 36,4 или 36, 6 показва. Иначе не знам защо непрекъснато ме втрисаше - все ми беше много студено и не можех да се стопля. Отдавна краката ми не са бивали студени, а сега стоя с чорапи и бабини терлици и въпреки това са като две буци лед. Сигурно е свързано с хормоните, но наистина ми е трудно да се стопля, а и непрекъснато ми спи и задремвам за по 15 минути - 30 минути в някакви необичайни часове - я в 11 часа, я в 18 ч. ... Но както казах, в момента не съм на работа и сигурно затова се отпускам така.
Georgеa, здравей! Пожелавам ти всичко с тази бременност да мине нормално!
Ще направя пренатест, но допълнително ще реша кой пакет. БХС също ще направя.
Днес чувствам доста силно тежест в долната част на корема и малко се притесних.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 18:06 от ForestFlower

# 665
И аз мисля да правя пренатест, някой от разширените. Но не съм го обсъдила с лекар все още, нито съм запозната в коя седмица се прави. А пола много бих искала да го знам.
Forest flower, къде ни прати ти на работа чак.Simple Smile Аз мисля до 6 месеца след раждането да сме вече във форма за морето. Wink А работата ще почака нероден Петко да стане поне на 2 г.
Само да сме живи и здрави всички и да ги износим живи и здрави бебоците до финала.

Fifiana, не, не ви пращам на работа разбира се Simple Smile - щом искаш на море, на море те пращаме, хихихи Simple Smile Да, така е, права си - далече е, но съм чувала разкази на мои познати, които още първите месеци след раждането се подлагат на разни диети и физически натоварвания защото имат очаквания да си облекат дрехите от преди бременността почти веднага. Но разбира се - всеки, както се чувства за себе си Simple Smile Важното е да не вреди на емоционалното и физическото състояние на майката защото всичко се отразява на детето. Имам съседка, която роди и наистина още на 3-я месец беше същата като преди да забременее, но да ви кажа честно след това, в следващите месеци отслабна още повече и падна под килограмите, от които ѝ започна бременеенето. Повечето от вас са предполагам между 20 и 30 г. или между 30 и 40 г., така че много лесно ще влезете във форма, уверена съм! Над 40 г. като мен, обаче, ще е по-трудно, знам, но пък и на живота гледам по съвсем различен начин вече и не се впечатлявам особено как ще изглеждам на плажа. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Но да се докараме дотам, де - с бебета по моретата Simple Smile Ех, че хубави мечти! Simple Smile
Аз през тази седмица непрекъснато се чувствах като с температура, но като я меря - 36,4 или 36, 6 показва. Иначе не знам защо непрекъснато ме втрисаше - все ми беше много студено и не можех да се стопля. Отдавна краката ми не са бивали студени, а сега стоя с чорапи и бабини терлици и въпреки това са като две буци лед. Сигурно е свързано с хормоните, но наистина ми е трудно да се стопля, а и непрекъснато ми спи и задремвам за по 15 минути - 30 минути в някакви необичайни часове - я в 11 часа, я в 18 ч. ... Но както казах, в момента не съм на работа и сигурно затова се отпускам така.
Georgеa, здравей! Пожелавам ти всичко с тази бременност да мине нормално!
Ще направя пренатест, но допълнително ще реша кой пакет. БХС също ще направя.
Днес чувствам доста силно тежест в долната част на корема и малко се притесних.

Не се притеснявай за студа, и аз бях така до преди 3-4 дена, втрисане без температура, постоянно бях със сешоара и заспивах отраз.Гинеколожката ми беше много учудена и каза, че на повечето им е горещо, но всичко ни е наред.

По другите въпроси започнах 70.9 в 4 г.с, сега съм 8+2 и съм 73.5. На работа не ходя от момента в който разбрах, защото работя в реанимация и ме изкараха веднага.

# 666
Момичета, как сте с жаждата?Изпитвам жажда вечер и сухота в устата и изпивам по 1л и половина само вечер. През деня не е така. Майка ме наплаши да не би да е гестационен диабет и реших да попитам тук има ли други като мен?

# 667
  • Sofia
Момичета, как сте с жаждата?Изпитвам жажда вечер и сухота в устата и изпивам по 1л и половина само вечер. През деня не е така. Майка ме наплаши да не би да е гестационен диабет и реших да попитам тук има ли други като мен?
Аз също рязко ожаднявам и става лошо като изпия една чаша на екс, после ужасно ми се гади...

# 668
Аз пия по доста вода, но устните ми са постоянно напукани и адски сухи, и съм с постоянно усещане за сухота в устата независимо от изпитото количество вода. Започнах и аз да се притеснявам за ГД.

По темата: стартирам 55 кг., първа бременност, към момента единствено гърдите ми са видимо уголемени и напрегнати. Някой може ли да препоръча с какво да ги мажа, много е болезнено понякога. Започнахте ли и с мазането против стрии? Аз лично съм с много суха кожа, предразположена към образуване на стрии, мажа се по 2 пъти на ден и се надявам да успея поне да минимизирам количеството, което ще се новопояви.

# 669
Мажа се с био ойл ...  започнах защото ме боляха гърдите чак пареща болка но сега спряха. има хубави отзиви за био ойл. Тук коментираха и за кокосово масло. Видях в лидъл има големи буркани за 20 лв, но май няма да си взимам.  Аз ще пробвам и с мас и невен и ще ги редувам. Преди го използвах за друго и много ми помогна, че сега ще си търся от някъде.
Аз пия по доста вода, но устните ми са постоянно напукани и адски сухи, и съм с постоянно усещане за сухота в устата независимо от изпитото количество вода. Започнах и аз да се притеснявам за ГД.

По темата: стартирам 55 кг., първа бременност, към момента единствено гърдите ми са видимо уголемени и напрегнати. Някой може ли да препоръча с какво да ги мажа, много е болезнено понякога. Започнахте ли и с мазането против стрии? Аз лично съм с много суха кожа, предразположена към образуване на стрии, мажа се по 2 пъти на ден и се надявам да успея поне да минимизирам количеството, което ще се новопояви.

# 670
Успокоихме ме, поне не съм само аз Simple Smile

# 671
И аз съм много жадна, което е абсолютно непривично за мен.
Ако разчитачмда ожаднея, сигурно цяла седмица без вода ще си стоя.
Сега постоянно ми се пие.
Постоянно съм в тоалетната.
Добре, че поне гаденето изчезна за момента, че иначе въртях в омагьосан кръг 😱😬

# 672
Момичета, относно Пренатест знаете ли кога се прави пълният пакет? И смятате ли, че пакета с трите синдрома е достатъчен. Знам, че най-важен е тестът за Синдром на Даун, но другите дали са за пренебрегване? Моля за мнение, че се щашнах :/. В дилема съм дали да направя пълния пакет или е безсмислено.

# 673
Здравейте момичета 🙂, записвам се и аз 5гс+4 със положителен тест . Предстои ми преглед следващата седмица.На 42г. съм и това е третата ми бременност със момиче на 21г. и момче на 19г.Щастлива съм и мисля позитивно въпреки годините..
Иначе симптоми още седмица преди теста; много болезнени гърди , трудно спя ,газове и запек ,болки в кръста от време на време и отпред като пред цикъл.Също много ми се спи, нямам апетит от няколко дни.
Жажда , особено вечер.старт от62кг .Стискам палци на всички бъдещи мами и следя темата.🙂❤️

# 674
  • Варна
Здравейте, момичета Hug
Аз също се включвам към прекрасната тема, на 37 години съм с първа бременност, 5гс+3, не мога да спя добре последните дни и нямам апетит, но нямам никакви други симптоми, чак ми е странно и на моменти почвам да се вкарвам в някакви филми Grinning
Бъдете здрави и се пазете Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт