Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога се изплащат болничните и какви са сроковете?
Как мога да разбера дали моят работодател е платил осигуровките ми по време на майчинството?
Трябва ли да уведомя Инспекцията по труда или да изчакам НОИ да предприеме действия, ако работодателят ми не е внасял осигуровки по време на майчинството?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога се изплащат болничните и какви са сроковете?
-
Как мога да разбера дали моят работодател е платил осигуровките ми по време на майчинството?
-
Трябва ли да уведомя Инспекцията по труда или да изчакам НОИ да предприеме действия, ако работодателят ми не е внасял осигуровки по време на майчинството?
Ако вашият работодател не е внасял осигуровки по време на майчинството, можете да се свържете с Инспекцията по труда. Въпреки това може също така да изчакате НОИ да разгледа случая. НОИ няма правомощието да принуди работодателя да плати дължимите вноски, но може да предостави информация за процедурите и опциите, които имате на разположение.
-
Трябва ли да предоставя банкова сметка на НОИ, ако вече съм я предоставил на моя работодател?
-
Кога е последният ден от майчинството - деня преди 2-рия рожден ден на детето или самият рожден ден?