Козунаци 2020

  • 29 749
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 451
Отчет: Суров от горе поради опирането в капака, което пък се получи от повишаването на количествата на захарта, млякото и маята. Ноооо... отвътре е.....един път...то не са конци, го не е чудо. Определено това е рецептата, благодаря, за което. На Великден обещавам да се отчета и със снимков материал.

# 691
  • Мнения: 6 256


По рецептата на Джема. Без пълнеж. Направих и една доза от козунака със сметана на Еликсир. Сложих вътре сушени плодове в ром. Малко по влажен се получи. Повечето са във фризера вече, ще ги съхранявам там до Великден.

# 692
  • Мнения: 627
После как ги размразяваш? Не се ли променят?

# 693
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Оставих моето тесто на балкона, в момента е 12 градуса.... утре ще са кифлички за закуска. Simple Smile

# 694
  • Мнения: 398
Момичета козунаците който сте снимали са майсторски клас.
Искам да ви попитам ,знаете ли рецепта за козунак, който и на следващия ден да е мек и сочен .Искам да направя да го оставя да се охлади да го увия във стреч фолио и да го изпратя на любими хора.
Благодаря ви !

# 695
  • Мнения: 8 392
strela, регулирай, ако имаш възможност поне на 7-8, или изкарай на балкона. При мен предишния път на 3 С в хладилника тестото даже не беше помръднало и го чаках после до обяд да се съвземе от студения шок.
Същият горчив опит имам и аз. Моят съвет, при втасване в хладилник, на тераса, следете температурата. Тази сутрин при нас е 1 градус навън. Аз предпочитам да стана по-рано, да замеся, докато втасва полягам за час .

# 696
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
... рецепта за козунак, който и на следващия ден да е мек и сочен
https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html  - Маста е важна за целта ти.

Прибрах моето тесто от балкона, ето го в 8ч., след 7часа втасване.



И в 9ч. - вече отпуснато, един час след балкона.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 09:03 от Morena

# 697
  • Мнения: 986
Честит цветен празник, момичета!
Ето ги и моите козунаци! Добре се получиха.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 698
  • Мнения: 275
Добър ден
 От скоро меся козунаци и има още какво да се желае от тях.Преди месец правих ,ще прикача снимка и сега замесих ново тесто за проба. Искам да попитам при оформяне плота само с олио ли се маже  и може ли и брашно малко

# 699
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
При оформянето ползвам брашно вече, малко. Години карах на мазнина, но вече не, тя омекотява тестото и може да разкъса плетката.
Слънце, аз години наред експериментирах, щото все нещо исках - я коричката, я плетката...
 От година-две вече имам  моето си. Simple Smile

# 700
  • Мнения: 113
Здравейте и от мен Simple Smile Тази година решихме, че ще се подготвим старателно преди да започнем да правим козунаците. Та голямо четене падна. Не претендирам, че съм кой знае какъв готвач. Но пък се получи наистина изключително вкусен козунак, който до вечерта свърши.
Заснехме и видео как го приготвяме - с всички стъпки и съвети, които научихме.
Надявам се да ви е интересно и полезно:

# 701
  • Мнения: 6 256
После как ги размразяваш? Не се ли променят?

Като се размразят, са като току що приготвени.

# 702
  • Мнения: 275
При оформянето ползвам брашно вече, малко. Години карах на мазнина, но вече не, тя омекотява тестото и може да разкъса плетката.
Слънце, аз години наред експериментирах, щото все нещо исках - я коричката, я плетката...
 От година-две вече имам  моето си. Simple Smile
Благодаря ви за отговора.Аз съм месила 4 или 5 пъти козунак и се уча още

# 703
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Моля, Слънце, пак заповядай! Simple Smile

# 704
  • Мнения: 275
    Това е резултата от тестото днес.Плетката се развали при печене,то има конци и е вкусен

    Общи условия

    Активация на акаунт