За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 31 005
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, трябва ми съвет - с какво, как да дезинфекцирам нов детски килим (днес пристигна, бебка на 11м). Не е от тези гумените, а с къс косъм обикновен килим зс детска стая
Бих го вкарала в банята, да го изпера с прах и с онези четки, където се търка с тях и с вряла вода.

# 76
Момичета, трябва ми съвет - с какво, как да дезинфекцирам нов детски килим (днес пристигна, бебка на 11м). Не е от тези гумените, а с къс косъм обикновен килим зс детска стая

Може да го "изпереш" със спрей-дезинфектант за играчки. Има много марки на пазара.

# 77
Aз бих го пуcнaлa нa прогрaмa зa вълнa в перaлнятa 😀😀😀 ще го увия в чaршaф и готово

# 78
Това за дезинфектанти за играчки ми допадна най-много. В краен случай, изтупваш хубаво и няколко часа на слънце. Слънчевите бани също не са за подценяване

# 79
Аз не бих дезинфекцирала с препарати. Както казаха в горния пост - няколко часа на слънце и всичко умира.

# 80
Много ви благодаря, чудесни сте 💐💐
Сега, ако помогнете и за най-сериозния ни проблем.
Бебка има запек (ака всеки ден, но топчета)
Сироп лактулоза не помага (педиатърката каза дс увеличавам дозата, щяло да подейства)
Сливи, круши, тиква, тиквичка на пюрета и крушите сурови предлагам ежедневно.
Вече не зная какво да дам 😕
Помагайте
Мисля да пробвам с кис мляко и някакъв пробиотик 🙄

# 81
Много ви благодаря, чудесни сте 💐💐
Сега, ако помогнете и за най-сериозния ни проблем.
Бебка има запек (ака всеки ден, но топчета)
Сироп лактулоза не помага (педиатърката каза дс увеличавам дозата, щяло да подейства)
Сливи, круши, тиква, тиквичка на пюрета и крушите сурови предлагам ежедневно.
Вече не зная какво да дам 😕
Помагайте
Мисля да пробвам с кис мляко и някакъв пробиотик 🙄
И на мен ми звучи като да е за пробиотик. 
Питала съм тук и масово ми беше препоръчан Омнибиотик панда. Аз все още не съм го ползвала, т. к. на малката й изписаха Био Гайа и засега всичко е наред.

# 82
И ние сме така, ака всеки ден, но със силен рев. Давам тиква, сливи, круши и не облекчава. Пробвахме био Гая, линекс, пандата и все тая (от всяко давам по една опаковка, не ги сменям често). Правим гимнастика с крачетата, пие и кисело мляко, че вече сме на годинка почти. Не знам вече как да го облекча

# 83
  • Варна
А пробвали ли сте Прокомбо БЕЙБИ? Аз съм пила прокомбо за възрастен и съм много доволна. Също за себе си съм виждала и резултат от пробиотиците на Аквасорс. За бебчето не се е налагало да ползвам, но ако ми потрябват бих заложила на тези.
За килим или играчки също не бих ползвала препарати без отмиване.

# 84
  • София
Здравейте. Бебето ми е на 2 месеца. От днес забелязах обрив като надраскано. Тъй като пералнята ни се развали, оставихме прането на друг човек да ги изпере с уговорката да използва нашия прах. Отчитам като голяма грешка това, че не ги изпрах на ръка. Дали е възможно да е от прането или е просто съвпадение?
Скрит текст:

# 85
  • София
Според мен кожата се е зачервила, заради одраната кожа.

# 86
Здравейте, бебето ми е на 8 месеца и от почти 2 месеца има на коремчето раздразнен участък. Другаде по тялото няма проблем. Прилагам снимка, на която е веднага след баня. По принцип не е толкова червено. Имали ли сте такъв проблем и с какво мога да го мажа, докато стигнем до педиатъра?

# 87
  • София
Прилича ми на розов лишей.
Посъветвайте се с дерматолог.

# 88
Имахме същото, когато беше на 4 месеца.  Мазах с клотримазол около месец. Много е упорито. След като изчезне мажете още две седмици. След около месец пак се появи на същото място, но го хванах съвсем в началото и за две седмици се отървахме. Вече е но година и половина и да чукам на дърво повече не се появи. Нашето изглеждаше като изгорено от запалка на кола. Червено с едни воднисти пъпчици. После почва да се лющи.

# 89
Момичетa, дa ви питaм, cвекървa ми ме изуми c едно нейно изкaзвaне, трябвaло дa мacaжирaм гърбa нa бебето зa дa му излязaт трънчетaтa....  Някой дa е чувaл зa подобно нещо?

Общи условия

Активация на акаунт