Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 904
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Някой знае ли дали е проблем за бременна лакирането на ноктите с обикновен лак? 😀

# 481
Едва ли и аз се каня от няколко дена да се лакирам, но пусти мързел пък и за къде.

# 482
Аз съм доволна от Рамус, но в Цибалаб ми бяха объркали един път пролактина, заради което ни предизвикаха голям стрес / не по време на бременността /

# 483
Преди години и аз имах такъв опит в Цибалаб, точно с пролактина - бяха ми го изкарали 3 пъти над нормата. Много се уплаших и още на следващия ден пуснах на друго място (в кандиларов) и си беше в норма. По препоръка на лекаря ми, седмица по-късно пак пуснах, всичко беше наред. При вземането на кръв изобщо не бяха спазили условията, за да бъде коректен резултата. В последствие разбрах, че за да се изследва пролактин, трябва тялото да е в покой поне 30 мин. От тогава не ходя в Цибалаб и винаги чета каква е подготовката за изследването, което ми престои.

Аз съм доволна от Рамус, но в Цибалаб ми бяха объркали един път пролактина, заради което ни предизвикаха голям стрес / не по време на бременността /

# 484
Скоро обсъждахме разкрасителните процедури. Wink

# 485
може ли някоя да напише систематизирано какви изследвания се носят при раждане?
Аз реално към момента имам кръвна картина, урина , Сифилис и ЩЖ

# 486
  • София
Преди години и аз имах такъв опит в Цибалаб, точно с пролактина - бяха ми го изкарали 3 пъти над нормата. Много се уплаших и още на следващия ден пуснах на друго място (в кандиларов) и си беше в норма. По препоръка на лекаря ми, седмица по-късно пак пуснах, всичко беше наред. При вземането на кръв изобщо не бяха спазили условията, за да бъде коректен резултата. В последствие разбрах, че за да се изследва пролактин, трябва тялото да е в покой поне 30 мин. От тогава не ходя в Цибалаб и винаги чета каква е подготовката за изследването, което ми престои.

Пролактина може да е различен дори в различни часове за 1 ден, какво остава за 2 поредни дни...
Не е редно да се хвърлят така обвинения.
Инструкцията как да се подготвите за дадено изследване е работа на лекарят, който го назначава, не на лабораторията!
Резултат 3 пъти над нормата не ще да е бил само от липсата на 30 мин почивка. Изследвала съм си пролактина и след нощни дежурства (в спешно звено) и пак е бил в норма.

# 487
Просто споделям опит и мнение. За мен беше грешка на лаборантката, че не ме предупреди. При следващите ми изследвания винаги ме краха да изчакам в седнало или легнало положение преди да ми вземат кръв. Не съм имала проблеми повече. Може да съм твърде крайна, но не ходя там повече, защото заради тези резултати имах много притеснения и за малко се разминах с така или иначе ненужно лечение. Това си е моя избор, не ангажирам никого с него.

# 488
  • София
Както казах, лекарят ти е този, който трябва да те подготви, не лаборанта. Когато си при лаборанта вече е късно за подготовки.

# 489
Здравейте! Бременна съм.в 5 месец и от сутринта усещам едни боцкания (почуквания) отлявата страна ниско на корема (на нивото на секциото). Не бих казала дори болка, боцкане за секунда-две и спира. Боцкане имам и.отзад в кръста, ту от ляво ту отдясно. Това ми е втора бременност и с първата не съм имала подобни оплаквания. На някой да му се е случвало?

# 490
Не, не, аз не казвам,че резултата е объркан,защото не съм си спазила правилата- напротив, всичко беше спазено, но резултатите си бяха генерални объркани, с 3-4 пъти над нормата, веднага ми казаха да тичам на ядрено-магнитен резонанс.. пълни филми, на следващия ден и в Рамус и в Кандиларов изследванията ми бяха съвсем в норма .

# 491
  • София
За пролактин не може да се сравняват резултати от 2 различни дни! Напълно е възможно всички резултати да са верни

# 492
Идвам и аз с хубава новина. На 20.04 вечерта към 19:00 ми падна тапата след менструални болки в корема и кръста. Отидох на преглед и ме върнаха. В 23:30 вече с контракции на 3 минути и по малко се върнах пак в болницата вече ме приеха и се почнаха мъките. Бях с 1 см разкритие , биха ми нещо уж за болките,но ефект нямаше. В 6:30  на 21.04 сутринта вече имах 8 см разкритие и лекаря каза ,че на 10 вече раждането ще почва и до там. Дойде в 8:00 новата смяна докторката ме прегледа доста грубо,но няма да изпадам в подробности и каза,че бебето е много голямо ,поне 3.600 и главата му е подвижна и няма да стане нормално. Аз вече не издържах и се съгласих на секундата. Хубаво ,но докато ме подготвят и сложат на масата почна да ме напъва да излиза,едвам дочаках. Извадили са го за 15 минути общо цялата операция. След това се почнаха новите мъки болките на раната и преливане на две банки кръв,защото хемоглобина ми е бил в критично състояние. Днес вече съм по добре даже се изправих и вървях. Момчето ни се роди 4.100 кг. 51 см. Голям бузан. Донесоха го за пет минути и казаха,че бил много лаком. Левкоцитите му били високи и сега е на антибеотик ,иначе е супер ,хапва,спи голям юнак.

# 493
  • София
Честито! Живи и здрави да сте, да се радвате едни на друг дълги години!

# 494
Честито!! Казах ти , аз че бебчо идва Simple Smile да е здрав и с безгрижно детство!

Общи условия

Активация на акаунт