Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 204
  • 766
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, до 3-ти март бях в болница 5 дни поради оплаквания от болки ниско долу в корема (като менструални), там не знам колко много системи ми изляха. В момента съм 22 г.с. + 0, но болките от една седмица отново се появиха. Наскоро бях на фетална молфология и там ми казаха, че всичко е наред и че нямам скъсяване на шийката, но съм притеснена. Пия "Бусколизин" при нужда по предписание на доктора, но не мисля, че помага. Това ми беше казано да пия при изписването от болницата. Какво да правя...

# 31
По темата за очните прегледи да споделя моят опит - при първата ми бременност ходих на такъв преглед, защото имам късогледство. Тогава очният лекар ми обясни, че не толкова диоптера е важен, колкото налягането в очните ябълки. Ако е по-високо не е препоръчително да се ражда нормално, заради напъните можело да стане някаква беля.

# 32
Важно е както вътреочното налягане, така също и голям диоптер.
Диоптер от рода на 2-3 не е проблем.

# 33
Налягане на очно дъно ми мериха,за очна ябълка не знам.
ДиоптЪр.

# 34
Налягане на очно дъно ми мериха,за очна ябълка не знам.
ДиоптЪр.
Едно и също е, но правилния термин е вътреочно налягане.

# 35
И аз ходих на очен заради светкавици в очите. Всичко било наред, било заради повишения кръвооток покрай бебето.

Аз да попитам, в София къде ходите за следене на тонова и на каква цена?
Момичета, до 3-ти март бях в болница 5 дни поради оплаквания от болки ниско долу в корема (като менструални), там не знам колко много системи ми изляха. В момента съм 22 г.с. + 0, но болките от една седмица отново се появиха. Наскоро бях на фетална молфология и там ми казаха, че всичко е наред и че нямам скъсяване на шийката, но съм притеснена. Пия "Бусколизин" при нужда по предписание на доктора, но не мисля, че помага. Това ми беше казано да пия при изписването от болницата. Какво да правя...
Звънни на АГ-то и питай. Скъсена шийка не се ли вижда по време на вагинален преглед, а не ехографски какъвто тип преглед е ФМ? Thinking

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 06:29 от AnMary

# 36
Феталната с вагинален ехограф ли я правят?

# 37
Първото по- обстойно гледане , което явно не се води ФМ ми го направиха с вагинален
 Фм в 22 г.с беше с коремен.

# 38
Първото по- обстойно гледане , което явно не се води ФМ ми го направиха с вагинален
 Фм в 22 г.с беше с коремен.
Първото се води скрининг, после вече са фетални и се правят трансабдоминално, тоест - през корема. Но и скринингът е през корема и съответно вземане на кръв. Поне моят беше така.
Относно притесненията на v. v. 9 - най-добре да си пита следящия лекар. Ако отказва прегледи, има много частни медицински центрове, които работят.

# 39
На феталната морфология освен през корема ми направиха и вагинален ехограф и ми казаха, че няма скъсяване на шийката. Но днес се обадих на АГ и ми каза да започвам инжекции отново 😓 Явно няма отърване...

# 40
На феталната морфология освен през корема ми направиха и вагинален ехограф и ми казаха, че няма скъсяване на шийката. Но днес се обадих на АГ и ми каза да започвам инжекции отново 😓 Явно няма отърване...
Колко е болката от 1 до 10? Няма ли как да облекчиш със затопляне и повече почивка?
Мен ме стяга горе около пъпа и АГ-то ми каза, че матката е чувствителна и ме облекчи магнезия. Но при мен болката е като чревен спазъм.
Може и при теб да е по-чувствителна и затова да те мъчат тия болки.

# 41
Топло е последното нещо, което бих сложила в областта на матката .

# 42
Мисля, че по-скоро при мен е хипертонус на матката (поне така пишеше в епикризата, след като ме изписаха от болницата), болката не е силна и постоянна, но все пак ме притеснява. Подобна на менструална е. И определено смятам, че при мен това е на нервна почва... Иначе и аз съм на магнезий освен всичко друго.

# 43
  • Плевен
Звънни на АГ-то и питай. Скъсена шийка не се ли вижда по време на вагинален преглед, а не ехографски какъвто тип преглед е ФМ? Thinking

На ФМ се гледа шийката. Вижда се и с коремен - на мен така ми проверяват серклажа. Ако случайно не се вижда добре я гледат и с вагинален. Зависи как е разположено бебето. Моето понеже е ниско на последната ФМ му гледаха мозъка с вагинален, с коремни не се виждаше добре.

# 44
Относно очните прегледи, за да се установи дали може да се ражда нормално, обикновен преглед не върши работа. Трябва да се направи оглед с Голдман, с който се оглеждат ретините и дали има изменения в тях.  Жените с диоптър или с други очни проблеми са предразположени към такива изменения и затова е добре да направят това изследване. Дали е малък или голям диоптъра няма никакво отношение към нормалното раждане - важно е състоянието на ретините. Може с половин диоптър да има изменения, или с 5 и всичко да е наред и да може да се роди нормално.

Аз ходих на такова изследване през първата бременност и всичко беше наред. Втората бременност реших да не ходя, тъй като беше сравнително скоро след първата.

Общи условия

Активация на акаунт