Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 982
  • 793
  •   1
Отговори
# 225
При нас някои преподаватели провеждат реални часове, други само пускат задачите в MS Teams и - оправяйте се. Има такива, които дори не отговарят на въпроси при неясноти около заданията. А да си призная, някои от тях биха затруднили и възрастен с въпроса "какво точно иска госпожата".  Често участието на госпожата се изчерпва с "научете си урока, попълнете си тетрадката, чуйте клипчето в Уча се (или вече в Академико, че Уча се не е безплатно). Карат се на децата защо не използвали компютри и принтери, защо питали това и онова, защо не прочитали на мига мислите на госпожата. Говори се на едро - всички сте мързеливи, всички сте безотговорни, всички сте неорганизирани....и т. н. Ами не са всички. Има деца и деца. И тези, които работят съвестно, се обиждат. Сигурно и в час е било така, само че сега го има черно на бяло по чатовете. Всеки ден се изписват огромно количество домашни, но обратна връзка има само в редки случаи и то от определени преподаватели (май те са тези, които преподават, и те са същите, които не раздават тежки квалификации на ангро). Оценки засега няма. Като цяло се работи сериозно, но основно го отнасят децата и родителите. Иначе материалът се взема по план.

# 226
Ние работим в школо след като беше голям зор да се регистрираме в ТИЙМ.
Не знам дали министъра е наясно как върви обучението, но е пълен ХАОС при нас. Става една говорилня, родителите готвят, гледат ТВ, викат по по-малките си деца, става микрофония.  Изобщо загубата не време е пълна.  Добре, че сме 1 клас, че нямаме история, биология, география, физика и т.н., че трябваше е по нощите да учим.
На нас ни препратиха линк към анкета, от РУО, ако имате такава може да ползвате И за оплаквания.

# 227
  • Между гори и планини
Явно не всички учители са родени за такива, за тази професия трябва призвание. Така като ви чета, нашето училище от малък градец ви бие здраво по точки. Дори преди малко гледах, че директорката по някакъв начин е осигурила безплатни нови таблети с 15хил мегабайта интернет, за децата, които няма от къде да учат, тук има доста бедни по селата, включително и семейства с 2 деца. От класа на сина ми има такова дете и учителите са много толерантни към този факт, стига да си праща домашните. И понеже аз съм много чувствителна, такива неща не докарват до сълзи.

# 228
И ние имаме деца без компютри, деца с 1 компютър на 2 или 3 деца, дори и такива без телефони. Това се знае, но никой не се е затичал да им решава проблема, пък и не всички учители проявяват разбиране. А общината ни се води богата.

# 229
  • shumen
Целика,при нас са със виртуална класна стая.Аз се ангажирам да е на компа моето в 1 клас,защото иначе няма откъде да видя домашните,а и нямам време всичко аз да му обяснявам.
Пролетна ваканция няма да имат чух аз.

# 230
  • София
Здравейте,изгубили сме си отговорите на тестовете на това помагало - https://www.ozone.bg/product/novo-uchebno-pomagalo-po-matematika … 2018-2019-anubis/ ,моля някой ако го има да ми снима отговорите ако е удобно,те са няколко листчета ,залепени на последната страница.Предварително благодаря:smiley:

# 231
И при нас са с виртуална класна стая, но в нея учителките публикуват видеа и ние гледаме. В първи клас ми се струва загуба на време работа в реално време.

# 232
  • shumen
При нас се получава идеално преподаването в реално време.От днеска и на стихотворения наизуст ги изпитва и децата ги казват без проблем.

# 233
Здравейте,
У нас оптимизирах процеса на домашно обучение. Учим половин ден, тъй като и половината предмети са изключени. Спорт, модул, музика, рисуване, трудово, занималня.

Та, половин ден, 2 предмета на ден. Ама по 2 урока. Примерно по четене днес 2 урока, и по ЧП 2 урока. Пестя време от пренастройване между предметите.
Тотално изгубих дирята на публикациите във фейсбук, там се събраха даже не знам колко задания.
Качвам само снимки от учебната тетрадка, сборник, и малката тетрадка.
За мен друго не е възможно.

И ... Пак се връщам на изходния въпрос: защо се налага госпожите да търсят и пускат безкрайни домашни??? Другите деца от нашия клас не предават повече от нас.

# 234
Здравейте! Ние сме с класрум и втори клас.Класната от 9 часа започва да пуска задачи,които до вечерта трябва да сме пратили за проверка.В 13 часа задачи пуска и госпожата по занималня.Нямаме обучение и видео връзка.Аз съм на работа и като се прибера след това,кое първо да направя?!

# 235
  • София
Първи и шести клас с преподаване в реално време. При каката - от ден първи, всичко е стиковано - преподаване, изпитване, домашни, проекти. Програмата се спазва почти на 100% (вчера за първи път имаха и музика, всичко останало върви от самото начало). При малката - всичко без ФВС. БЕЛ, математика, околен свят, ТП, ЧК - в zoom, английски - Вайбър (чрез класната, която съдейства на учителката), рисуване - презентации на вайбър от госпожата + изпращане на рисунките към нея на мейл. Доволна съм от уроците в zoom - класната обяснява, задава въпроси, четат, решават задачи. Вярно, малки са, не могат без родител, особено ако има проблеми с връзката, но пък моето съдействие се изчерпва почти само с това. Домашните се пишат и изпращат за проверка на г-жата от занималнята, диктовките и задачите правени по време на час - на класната. И двете - на Вайбър, което детето може да го направи и само, но предпочитам да минат през мен, че много може да спами. Освен това първокласничката вече има занимания и от частната занималня, която посещаваше - домашните се коментират първо там (вайбър, сама праща/получава/коригира), получава допълнителни задачки за упражнение (за момента правопис), имаше и занятие по състезателна математика онлайн. Вчера имаха и "среща" на децата от занималнята + игри и дискусии с преподавателите. Доволна съм. Справят се и двете - голямата сама, малката - с малка техническа помощ. Не уча с тях, не преподавам нов материал. Ако има нещо неразбрано - съдействам. Единственото, което за мен е минус - мноого дългото време пред лаптопа и натоварването на очите.

# 236
  • Между гори и планини
Последното ти изречение е много вярно. Ние живеем на село, има къде сина ми да излезе, времето е хубаво, но той просто няма време за това. Само петък следобед и събота.

# 237
Здравейте! Ние сме с класрум и втори клас.Класната от 9 часа започва да пуска задачи,които до вечерта трябва да сме пратили за проверка.В 13 часа задачи пуска и госпожата по занималня.Нямаме обучение и видео връзка.Аз съм на работа и като се прибера след това,кое първо да направя?!
Детето ми е шести клас. И аз не можах да разбера защо има госпожо които дават домашно в десет часа и искат да е направено до 16:00. Без да се съобразяват че не да единствените с такова изискване. Но явно зависи и от учителите. Имаме две учителки ( Чп и история) които още в пн дават всичко за седмицата. И казват че искат първата част до четвъртък а втората за следващия понеделник. Така детето си планира кога какво да направи.
За висенето пред компютъра, при нас няма драстично увеличение. Имат две занятия по математика, по две по бел и лит и две по английски. Това са осем часа за цяла седмица. Верно, че всяка година правим  абонамент за уча. се и там по всеки предмет разказвателен предмет гледа урока и решава теста. С това гледането му се увеличава средно с още шест до осем часа  часа на седмица ( грубопресметнато по два часа за всеки разказвателен Чп, история и география и понякога по литература и бел).
Така средно всеки ден от седем дена  е някъде по минимум два максимум три часа пред екран. Понеже сме си вкъщи всички наблюдавам тенденцията в почивка между часовете чете книга или играе с лего или друга настолна игра. Явно самия него да седи пред телефон/комп не го влече след тези часове пред екрана. Аз не ги намирам за извънмерно много ( не казвам че са малко но ситуацията е такава). Но и си давам отчет ще от дете до дете има разлика.

# 238
При нас се получава идеално преподаването в реално време.От днеска и на стихотворения наизуст ги изпитва и децата ги казват без проблем.
Идеално може да е, ако не работиш през същото време и нямаш по+малко дете. На мен при рези обстоятелства няма как да ми е идеално.

# 239
Здравейте!
Предварително се извинявам, ако вече е коментирано.  Въпросът ми е следния:
Част от децата не виждат споделения от учителката екран в Тиймс. Как може да коригира това?
Сърдечно благодаря на отзовалите се!🙂

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 13:08 от _Hope_

Общи условия

Активация на акаунт