Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 33 615
  • 793
  •   1
Отговори
# 660
Sparkles,  направо разказа играта на цял сектор Simple Smile Ами личи, че само си го учила и то в средното. Там ИТ наистина е на ниво потребител , малко са местата, където се учи С, Асемблер и тн.
След 30г занимание с ИТ - еххх мечтата ми е потребителите да разбират малко повече от ИТ, ама на всички са на ниво - натиснах тук, не ми даде да пиша, забива ми и тн, и тн.. Да живе remote desctop
Още по-зле съм Smile Вижте какво ще Ви кажа това да седна пред компа и да надена виртуалната реалност хич не ми се съвместява с идеята за хубав човшки живот.

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 14:32 от Sparkles

# 661
  • Бургас
Е, айде сега. Отдавна вече ИТ-тата не са дебелички очилати момченца, дето не са виждали на живо жена 😁😁😁

# 662
Каква виртуална реалност? Явно не знаеш какво означава!

Сравняваше ИТ специалист с потребител, То и аз мога да си водя сметка на бюджета, но съвсем не съм счетоводител, същото е.
Какво ти беше предложението за да се излезе от ситуацията сега?  Нулева година, при втора вълна още една нулева година.. Това до какво ще доведе за тези деца, за училища, университети и бизнес?

Какво точно е спечелил ИТ секторът в БГ от ДО, няма нито една българска разработка! Че и за пари сме вкарали насила децата ... Те децата са си нон-стоп на телефоните и съвсем не с обучителни цели, огледай се

# 663
И защо при грипна ваканция да има ДО? Моето дете, и още повече от половината от класа бяха болни при последната грипна ваканция. И то сериозно болни, с 5 деца в болница. И при това положение да има ДО? Мисля, че е безумие.

# 664
Е, айде сега. Отдавна вече ИТ-тата не са дебелички очилати момченца, дето не са виждали на живо жена 😁😁😁
Вие одобрявате ли "игрите" на децата които непрекъснато ги зомбират пред екраните? Така ли си представяте здравото дете, втренчено в телефона или компютъра и стреля ли стреля... Кой ги разработва тях и с какво са полезни? А очилата за вируална реалност с които се гледа от 10 см в екран? А 3д където е хубаво да пробваме да съберем две изображения в едно да видим мозъкът как ще реагира? А идеите на Мъск да ни сложи по едно чипче за Невролинк да обменяме информация  с мрежата? А 5г и сателитите, които ще ни пържат по-желание а толкова са ни необходими за дистанционното обучение? Къде е ЧОВЕКЪТ в картинката? Или дайте да експриментираме, а сега с децата е най-лесно.

# 665
Вие одобрявате ли "игрите" на децата които непрекъснато ги зомбират пред екраните? Така ли си представяте здравото дете, втренчено в телефона или компютъра и стреля ли стреля... Кой ги разработва тях и с какво са полезни? А очилата за вируална реалност с които се гледа от 10 см в екран? А 3д където е хубаво да пробваме да съберем две изображения в едно да видим мозъкът как ще реагира? А идеите на Мъск да ни сложи по едно чипче за Невролинк да обменяме информация  с мрежата? А 5г и сателитите, които ще ни пържат по-желание а толкова са ни необходими за дистанционното обучение? Къде е ЧОВЕКЪТ в картинката? Или дайте да експриментираме, а сега с децата е най-лесно.

И това какво общо има с ДО?  Това е светът около нас,  аз съм наложила лимит на игрите 2 часа..
Чипирането и 5G ще го пропусна.
Човекът е там, където се постави. ДО  не ги кара нито да играят, нито да слагат VR oчила или 3D

Не знам за колко големи деца работиш, но с 3 изречения да ти се обясни урок, ай мерси. За мен не е преподаване писането на 3 изречения в стил "Днешният урок е номер 23 на страница 33! Прочетете, напишете план, отговорете на въпросите след урока и ми ги пратете!" Това е самообучение, което на малки деца не се отдава

# 666
ДО  не ги кара нито да играят, нито да слагат VR oчила или 3D

Не ми харесва детето ми да ходи вируално на училище, да се среща пред камера със съучениците и учителите си.

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 14:29 от Sparkles

# 667
  • София
Спаркълс, нищо им няма на игрите, стига да са дозирани правилно. Катогерочно съм против "бешешкото" висене пред екрана - за деца до 3-4-годишна възраст - дали ще гледа някакви филмчета на таблета или на телевизора е все тая - могат спокойно да живеят и по-добре се развиват без бейби-тиви или глупавите песни на английски, а после да не могат да разбират български. Но от първи клас със сигурност вече играят, а от пети вече сменят и игрите. Аз лично съм ок с игрите, стига да не завземат цялото свободно време на децата. Колкото по-големи стават, толкова повече играят игри в мрежа. Бях изненадана, че все още майнкрафт е толкова популярна сред децата от четвърти до седми клас. Има и други. В работата си ползвам игрите като част от терапията, но само определени игри, за които съм проверила точно какво правят и на какво могат да научат - примерно за пространственото ориентиране тетрисът е доста добър. Други примери от невронауките - виртуалната реалност и всякакви "чипове" в момента се използват за терапия и подобряване на качеството на живота на хора, засегнати от неврологични и възприятийни проблеми. Аз съм с две ръце технологиите да се използват навсякъде, където могат да подобрят живота на хората, включително на децата. Технологиите и техническите средства вече са измислени, би било безкрайна тъпота да се отказваме от това да ги използваме. Иначе ще се превърнем в нещо като технологични амиши.

Идеята за чиповете и 5Г съм я пропуснала нещо, не разбирам за какво става въпрос.

# 668
Идеята за чиповете и 5Г съм я пропуснала нещо, не разбирам за какво става въпрос.
За чиповете на Мъск, които поначало имат хубав замисъл говоря и не са конспирация, съвсем реални са

# 669
То направо да се върнем към килийните и взаимните училища Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Щото нали "учителите не стават" и малко да разчупим Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 670
То направо да се върнем към килийните и взаимните училища Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Щото нали "учителите не стават" и малко да разчупим Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Кой каза че учителите не стават? За начален курс особено са жизненоважни, както и съучниците, с които децата общуват и в междучасията, не само в час.

# 671
Е кой твърди, че ДО трябва да се превърне в единствения метод за обучение. Напротив, то е единствено резервен вариант в случай на кризи.
Единствено трябва да се създадат държавни стандарти и за ДО, а не всеки да си прави каквото си иска и да го счита за мега успешно решение.
Да не мислите, че деца, които нямаха възможност за активно участие в ДО, ще ходят лятото в училище, Няма да има учител, който да си вкара такъв автогол и да си обърка отпуската.
Трябва да се помисли обаче за подпомагане на децата в случай на нови извънредни ситуации. Примерно договор с мобилните оператори на държавно ниво за децата, които нямат домашен Интернет да се отпускат неограничени гигабайти през мобилен

# 672
Е кой твърди, че ДО трябва да се превърне в единствения метод за обучение. Напротив, то е единствено резервен вариант в случай на кризи.
Единствено трябва да се създадат държавни стандарти и за ДО, а не всеки да си прави каквото си иска и да го счита за мега успешно решение.
Да не мислите, че деца, които нямаха възможност за активно участие в ДО, ще ходят лятото в училище, Няма да има учител, който да си вкара такъв автогол и да си обърка отпуската.
Трябва да се помисли обаче за подпомагане на децата в случай на нови извънредни ситуации. Примерно договор с мобилните оператори на държавно ниво за децата, които нямат домашен Интернет да се отпускат неограничени гигабайти през мобилен
И като направим това, една пандемия и пак са пред екраните за неограничено време

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 09:35 от Sparkles

# 673
  • София
Не е неограничено време. При добра организация времето ще е малко повече, отколкото и реалното. Само че спестяваш от разкарване насам-натам.

# 674
Добре де- аз не разбрах защо всъщност се оплакваш? Нали твоето дете не е седяло пред екраните, щото си е получавало задачите е школо - “страница тая, упражнение онова” ? Колко да е седяло? 5 минути докато отвори?
За какви екрани става дума изобщо?
Очевидно на друг това не пречи?
Или всъщност проблема ти е че НЕ Е седяло достатъчно..

Общи условия

Активация на акаунт