Любители на кучета - 103

• 24 374
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • UK
Джинкс също имаше един период от около седмица-две, в който повръщаше сутрин или вечер от глад. Четох в интернет, че са т.нар. hungry pukes (ако правилно си спомням).
Размених му малко храненията за няколко дни и му мина, не знам дали беше правилно. Сега си е на режима пак и нищо му няма.

# 406
точно това си е, hungry puke, Щото е само стомашен сок и е все на гладно. И преди го е правила, но тогава се инатяхме за гранулите и вдигах купата с храната, ако не я потърси 30минути. А сега хем има гранули, тя нарочно не ги яде и за това от глад връща. Абе пуст инат..
Коя каишка на байер споменавате, килтикс или друга? Имам чувствителен нос и няма как да я изтърпя, на приятелски куч слагат килтикс и не мога да трая хайвана първите седмици, няма шанс да го вкарам вкъщи това.

# 407
Ходих до зоомагазина и взех противопаразитна каишка на Арчи. Взех някаква немска, не от тези известните. Като за начало ще пробваме с нея. Ако не действа, сменяме я.

# 408
Добър и безвреден вариант за обезпаразитяване е диатомичната пръст. Продават я в билковите аптеки. Във формата на прах е и се нанася като пудра. Не е вредна като попадне чрез близане в тялото, а точно обратното. Ще послужи за вътрешно обезпаразитяване. Не е много популярна като обезпаразитяващо средство, защото е евтина и никой няма интерес да я препоръчва. Аз лично в много малки количества си пия от нея. Съдържа   милиони отрицателно заредени черупки на диатомеи.

# 409
  • под тепетата
Да, с Килтикс е Ози.

# 410
  • София
Хибискус, Бека правеше безброй хранителни кризи и стачки. Имаше момент, в който мислех, че никога няма да се храни нормално. В момента, в който ѝ взех храна без пилешко си реших проблема. Може и при вас да е свързано с някаква непоносимост към определена съставка. Дано бързо се разяде калпазанката:heart:

# 411
Oх, аз пилето отдавна съм го играничила, никога не е било главна съставка, а в момента е ня Roasted Lamb Taste of the Wild,  няма нищо птичо в храната. Не знам защо така се мръщи, чак се чудя дали да не и купя някоя, която да не е без зърно. Може пък царевица да му се яде на хайвана, знам ли..

# 412
  • София
Хибискус, моята Бела и до ден днешен гранулите ги гледа все едно й слагаш в купата най-долен и гнусен боклук. Как ли не пробвах да ги яде - то 30 минути и вдигам купата, то овкусяване с кисело мляко, кашкавал, бульон, не и не. Да не говорим, че вече се мръщи и капризничи на ДОМАШНИ! мляко и месо. Кучешките консерви също са нещо тотално презряно. В момента я изхранват с консерви кюфтета в сос фрикасе и скумрия в доматен сос от Кауфланд. Само това яде гадината. Пробвала съм какви ли не гранули, принудих се да купя и боклуците по супермаркетите, само и само да хапне гранула, тц. Няма оправия с някои кучета. Ще правят гладна стачка 3 дни, ще изядат купата с гранули и след това наново 3 дни гладна стачка.

# 413
Марулета, във фейсбук има една група попитай мама Еми,  жената дава доста добри съвети, не винаги с много приятен тон, но определено са ефкикасни и смислени, та лично аз съм способна да си смирявам егото. Можеш да я попиташ за вашия казус.
И Джина няколко пъти е повръщала на двора сок, след като е дъвкала трева.
Ние сме с Килтикс на Байер, но като цяло не ходим много по поляни и треви. Кърлеж никога не сме намирали, но на АкслеЪт му намират редовно.
Честито на всички малки-пораснали джакчета.
"Дреме ми на косъма за вашето извънредно положение. Аз съм принцеса"

# 414
𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈, не бях чувала за тази пръст. Прочетох в нета, много хуабви отзиви има за нея. Планувам да я пробам за себе си.

# 415
  • София
Хибискус, Харли сравнително често повръща стомашен сок, спряла съм дори да обръщам внимание. Ядене не връща, да не е луд! Понякога му давам пробиотик.
Показваме една усмивка с бели криви зъбки. Grin

За външно обезпаразитяване давам само таблетки, най-често Симпарика. За близо 2 години откакто е с нас, никога не е имал кърлежи или бълхи.

# 416
  • тук-там
И аз не съм чувала за тази пръст, но ще в проуча. Благодаря!
Мокка пък е страшно лакома. Още преди да съм изсипала гранулите, са изчезнали от купата. После хълца, явно от пиково храносмилане. Не знам как да поуспокоя тази лакомия и да се храни нормално!

# 417
  • под тепетата
Има купи, които вътре са с едни различни форми. Те пречат манджата да се изсмуква Laughing
https://petsandyou.bg/shop/kupichka-za-po-bavno-hranene-hunter-m … lamine-bowl-white

# 418
И Роузи повръща стомашни сокове като е гладна. Обикновено се случва сутрин, смеем се, че е сутрешно гадене. Вечер, като се прибера от работа, също съм заварвала плюнки по пода. Сега е в период на апетит и скоро не се е случвало.
Обезпаразитяваме с Нексгард Спектра всеки месец, не е имало гадини досега, но се притеснявам, че е хапче. Миналото лято се интересувах от каишки, но вета ни разубеди и си караме на хапчета.

# 419
О, връща само ако има някой вкъщи, за да я пусне в банята. Не вярвах, че и това може да стиска, но факт.
Коте, това ме притеснява най-много, защото честно казано не мога да се ангажирам да готвя и за нея отделно, мъж ми има един каприз в живота - всяка вечер да се приготвя прясна вечеря и никога не дояжда на следващия ден, болна тема ми е..

Аз искам да мина на каишка заради пропалина, много химия и идва и ми е съвестно. Те не че каишките не товарят също, но не е чак толкова зле.. мисля да дам шанс на Скалибор-а още веднъж, поне съм сигурна, че не мирише и ще я понеса.

Mtz, като са бебета хълцат често, сега ми е мило като се сетя Simple Smile След бързо хранене, бързо пиене на вода, скачане.. като цяло си похлъцват често и е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт