Любители на кучета - 103

• 24 300
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Здравейте! От известно време ви чета с интерес и с ваше позволение ще се включа в темата. Вече 1 месец сме горди родители на едно прекрасно кученце, което изцяло преобърна живота ни, направи ни (и продължава да ни прави всеки ден) невероятно щастливи. Много си го обичаме, да ни е жив и здрав!
Ето го и нашият Чарли (4 мес.)
Здравейте, Чарли и Бебешка! Големи лапи имате, колко кг е? Моето е родено на 11 декември и е 12 кг.

И аз поръчах конг кокал. Да видим сега дали ще гризе стени и паркети. Вече го чакам с нетърпение.

Nelika, моето го взех на два месеца и половина, беше отгледано в стая, където всичко беше очишкано. Изкъпах го веднага, ветеринарят ме нахока на другия ден. Изкъпах го като в леген разтворих гел за измиване на лице - направих пяна и  го полях с пяната. Гелът, който имам не съдържа SLES, когато е на разтвор не е толкова концентрирано агресивен. Повечето бебешки шампоани също са подходящи, най-добре безсулфатни /SLES, SLS/.
Евентуално и интимен гел може да стане. Снимай ми състава ако решиш да го изпереш с нещо човешко- ще го проверя дали е агресивен. По отношение на кучешките измивни продукти - не се правят с резлични суровини от човешките. Просто са по-леки.

Болестите са убийствени. Рискувате кученцето да умре скоропостижно. Имахме коли, което се разболя от дирофилариоза, пренесена от комари. Лекувахме го с инжекции със съдържание на арсен. Брутално беше. Не бяхме чували за профилактика. Почти два месеца моето ново дизайнерско Гонче седя вкъщи, свят виждаше само от терасата. Дори на ръце до колата и до вета.

Обезпаразитен ли е вътрешно? Преди ваксина трябва да е чист задължително. Ако има глисти, тении и разни други такива - най вероятно ще се отложи ваксината.

Давай кучешка храна в началото - после като прочетеш и се образоваш може да я промениш.

# 616
Благодаря ви! Вероято с първото дете съм била също толкова нерешителна в началото, но там имах доста време да се подготвя Simple Smile А сега всичко се случи много бързо. Обезпаразитена е преди 25 дни, но мисля утре да я заведем веднага при ветеринар за повторно обезпаразитяване, че както е била на двор... Не искам да рискувам да хванем паразити. Ужасявам се от тении. Също и против кърлежи да ни посъветва. Ще купя кучешки шампоан за малки кученца, ако има такъв в магазините и ще я изкъпя. Не знам само как ще я изведа вечерта, защото четох, че след къпане са доста незащитени и могат да настинат, а на вън си е хладно тези дни. Пък не искам да ѝ развалям добрите навици, които е придобила с пишкането само на вън Simple Smile С ваксината вероятно ще изчакам няколко дни. Да мине ефекта от къпането. С дете определео бях по-подготвена Simple Smile Благодаря ви за съветите! Ще следя темата.

# 617
  • тук-там
За къпане и аз не мисля, че има проблем. Макар че толкова малко, едва ли е мръсно и дори със сух шампоан или мокри кърпи може да се поддържа хигиена. Първо го вземете и ще прецените. А иначе извеждане навън преди трета ваксина, не знам дали е ок. Рисково е. Ако е минало болно куче, може да се зарази. И нашата Мокка няма още трета ваксина, но имаме двор и само в него я пускаме за сега. Питайте вет, защото не е шега работата с болестите на кучовците.

# 618
  • У Диспансера ...♥♥♥
Ами първо я изведи, после я изкъпи. Аз през зимата така процедирам, вадя го последно към 22 часа  и после къпане 🐶
Ваксини, обезпаразитяване прави си всичко да ти е мирна главата, че наистина са страшни болестите. Моя го изкъпах вднага, после и нашия вет мънкаше, ма нищо не му стана на бебешока.

# 619
  • София
@Nelika
Къпи го смело това не е заек или хамстер. Разтваряш малко кучешки шампоан в една купичка и с гъбичка го обтриваш, после плакнеш. Пазиш ушите, че при някои породи са доста проблемно място.
Но ваксините няма как да ги избегнеш, както и редовното външно и вътрешно обезпаразитяване.
В последствие редовното къпане не е толкова препоръчително. Ще се изумиш в способноста на кучето да се самопочиства. Предишното куче Рой за 10 месеца нито веднъж не беше къпан с шампоан, а обожаваше локви.  Ако е много кален само с душа и хубаво подсушаване.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 08:11 от pavelcho

# 620
Nelika, изкъпи я, но я подсуши добре. Кучешки шампоани има във всеки зоомагазин. За васкините задължително направи всички. Само три са, плюс ваксина за бяс. После веднъж годишно реимунизация. Вътрешно и външно обезпаразитяване задължително всеки месец. Това може и сама да го правиш, но ако се притесняваш, по-добре при ветеринаря.
Успех, и ще чакаме да видим кученцето.Simple Smile

# 621
Привет!
  Добре дошли,аз като последна ,преди вас,новодошла в темата,да кажа,че е много приятно тук.Нашата Айра също е изкъпана,когато са я взели.И тя е гледана на двор,вкарана в апартамент.Дъщеря ми я изкъпала,външи,вътрешни паразити.Сега е на 3 месеца,извеждаме я само за малко на двора,да свърши едни неща.Но тя много обича да тича по тревата и се заиграва.И при нас имаше хокане от вет-а ,че е къпана,и предупреждение да не излиза.Но ние имаме и голяма тераса,на нея също обича да се препича.
    Да ви занимая пак малко с моя проблем-смятам да пробваме отново двете кучета заедно.Как да постъпим правилно-дали да са на повод и двете?Дали да ги държим на разстояние?И ако голямата иска да убие малкото как да познаем?Тя пуска една лига,дето не знам окей ли е или не/голямата/?И на края,предполагам,че нашето притеснение също влияе на кучетата.Ние стоим минимум двама човека около тях и само подвикваме не,не,Киара,Айра и ги дърпаме една от друга.Голямата скимти и мъцка покрай бебето,души я.

# 622
  • Перник
Марулета, не зная как е най-правилно, но ние в двора имаме женски Американски стаф, на почти 10 години е, около 50кг. Като доведохме Ара това беше първото нещо, което мъжа ми направи - да ги запознае при първото и излизане на двора. Даде на Хера да подуши Ара, след което ги пуснахме и се заиграха. Заиграха е силно казано, защото кака Хера си гони нейните задачи, а малката само тича покрай нея и я обикаля. Ние обаче сме сигурни в реакциите на голямата и това много помогна за сближаването им, тя е душичка (нищо, че за тези породи легенди се носят), голяма лигла, обожава децата.
Според мен най-добре е да ги пуснете свободно и да ги наблюдавате от близо, ако сте сигурни в голямото куче, знаете, че ви слуша и ще спре, ако му се скарате.

# 623
марулета, какво ви посъветва мама еми?
Тара не обича малки кучета,просто няма търпимост, на пук на всички легенди как голямо не би закачало малко куче, но просто ги сръмжава или ги повалява на земята, ако я тормозят много. Но не ги хапе, игнорира ги тотално, но не дава да я закачат, изглежда агресивно отстрани, но просто им казва "не ме занимавайте, че ще ви сръфам" и йерархията се нарежда бързо.
Аз препоръчвам да ги изведете на разходка някъде, да се изморят и да се приберат заедно в двора, за да избегнеш момента, че си довела малката в територията на голямата(аз така посрещам непознати за кучето, които ни идват на гости, за да не ги лае като луда). И с влизането в двора ги пуснете от поводите, най-много да я "сръфа" ако досажда, до колко е послушна голямата,познава ли команда 'Не'? Като я сджафка или нещо подобно казваш "не" и я викаш,хвалиш като дойде, пренасочваш вниманието. Не вдигайте малкото куче на ръце, докато голямото е пуснато, много голяма грешка! Препоръчвам и да не галите малката, докато голямата е пусната, нашата от ревност би се озъбила. И е нормално да я превъзпита, за да не досажда, леко приръмжаване, ако и се е качила на главата е нормално, това не значи, че ще я изяде.

# 624
  • о`майна лунна нощ е
Nelika - имам един много, ама наистина много сериозен въпрос - как е оцеляло това куче до сега навън като е валяло през тия два/три месеца, откакто се е родило. Ма това е небесна вода!?
Майтапя се, разбира се - за къпането изобщо не съм съгласна, че ще се гътне от малко намокряне. Никой не ви кара да набалончите банята с пяна, така че да изгубите кучето в нея. Изплакнете го, подсушете го ... Ще оцелее. Не го вадете навън обаче преди да си мине и третата ваксина. Не е добре кучето да се къпе непосредствено преди или след обезпаразитяване за външни буби. Нормално - ако сте сложили прясно капки, пудра или каиша - ще ги отмиете. Ако пък го изкъпете преди това - след баня косъмът е "гол", трябва му време да възстанови и за това е добре да се изчака малко - ден, два, три най-много и тогава да се слагат препарати.
Нищо не е чак толкова страшно. Радвам се на новия член на семейството ви и с нетърпение ще чакаме данъка.

# 625
  • София

Да ви занимая пак малко с моя проблем-смятам да пробваме отново двете кучета заедно.Как да постъпим

1. Взимате една черна кокошка и я заколвате.
2. С кръвта и чертаете кръг и пентаграма.
3. Вкарвате двете кучета в кръга.
4. а) Двете кучета се разбират. Всички са доволни.
4. б) Голямото изяжда малкото. Благодарите на Шейтан, че е приел вашата скромна жертва. Все пак в тези смутни времена не се знае от къде може да дойде помощ.

# 626
Павелчо, не всеки може да оцени хумора ти в подобна ситуация, след седмица-две може и да им е смешно, но сега - едва ли.
Джинкс значи е бил, знам го аз, че е хищен, а на тази снимка все едно ремонтира нещо Simple Smile
Пипчи, оригинален конг ли е успяла да сръфа малката шредерка? Че ако е така, да не купувам топката..

# 627
Хибискус, не било топка, а ринг, забравила съм. Ето доказателствата Satisfied
Скрит текст:

Ако вземем от онези, гладките, в които слагате лакомства, дали ще успее да им види сметката? Вече какви ли играчки не пробвахме! Проблемът не е в разпарчетосването, а в това, че гълта всичко.

# 628
Мии кокала няма от къде да го подхване май, поне Тара не е успяла, а всичко друго гумено замина. Това от снимката си ми прилича на лимбизе, не знам.
Сега се сетих, че някъде по двора се подвизава една голяма топка конг, пак доволни останахме, даже не успя да и извади пискалото! Първата игачка с пискало, издържало над 5 минути!
такава:

# 629
  • София
@ Хибискус
Виноват. Но точно за този форум легенди се носят относно безумни въпроси и отговори. Та не се стърпях Simple Smile В случая само моя отговор е безумен, питането си е съвсем резонно. Извинявам се на Марулета.
@ pip4i
До колкото знам черните играчки на Конг се водят за екстремна захапка. И аз обмислям да му взема на Старк, но в Стефанов ми казаха, че трябва да смени зъбите и да му поукрепнат малко.

Общи условия

Активация на акаунт