Отговори
# 2 325
Цитат
Всичко е отговорност - дали към себе си (съгласявайки се да участваш в експеримента), дали към другите (уважавайки личният им избор да не го правят)...

И дали към другите други, (уважавайки личният им избор да го направят)...

Спутник е също с двукратно приложение като двете дози имали различни аденовируси, което да не позволява имунният отговор от първата доза да доведе до неефективна втора доза.

# 2 326
Искам да попитам как Модерна се възприема в Бг т.е. как хората реагират на нея физически.Живеем в щатите и нашата ЛЛ си е сложила и двете дози на Модерна и каза,че е ужасно.Първата доза разболява и тръшва на легло за  около седмица,втората доза е още по-зле.И това го чувам и от други хора,сложили си тази ваксина.Тук нямаш избор.Която ти сложат.Ти нямаш право на избор.

# 2 327
Ами всеки организъм е различен и е възможно да реагира по различен начин. Не знам обаче с какво такива подмятания са полезни за темата. Аз мога например сега да напиша, че моята лична лекарка, която се е ваксинирала с Модерна не е получила никакви странични реакции. Simple Smile

# 2 328
  • Швейцария
siyina, аз писах, че ние сме с Модерна. Нищо не сме имали. Тя е основната ваксина, която се поставя тук. Тук се произвежда за Европа и Канада. За БГ не знам, но около нас всички са с нея. Един човек съм чула, че е вдигнал температура, останалите нищо, освен болка в ръката. В брошурата е написано, че да вдигнеш температура е добър знак, че организмът изгражда защита. Чакаме втората доза.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 05:14 от JennyBG

# 2 329
След първа доза на Модерна - единствена реакция снижена концентрация и несилна болка в ръката. Към третия ден - нормална обща кондиция. Няма проява на грипоподобни симптоми.

# 2 330
Моите родители (77 и 80 г) утре имат записан час за ваксинация от ЛЛ. С Астра Зенека ще ги ваксинират. Решението е тяхно и непоколебимо. Живеят във Варна. Малко се тревожа (разбираемо), особено за майка ми която е с алергии и е започнала по предписание на ЛЛ някакви лекарства. Някой с възрастни родители може ли да каже как е минало при тях?
Чета от седмици темата, но наистина не помня всичко, което споделяте.

# 2 331
  • Ямбол
Аз не мога да убедя моята майка, на 75г., да се ваксинира, щяла да чака руската ваксина. Тя много се страхуваше да не го лепне, а сега не смее да се ваксинира. Брат ми, снаха ми и сватята го изкараха и тя имаше чести контакти с тях и не успя да се зарази и сега си мисли, че може да отлага. Надявам се да помисли добре, не е глупава, нито проста, с висше е, но нещо е недоверчива.

# 2 332
Майка ми е със сърдечно заболяване и от месеци е затворена у дома, не излиза по никакъв повод. Тя също много се страхува да не се зарази. Ограничили са контактите си до минимум. Никой не ги е убеждавал, всяка година си слагат от противогрипните и вярват че те са причина да не се разболяват сериозно. Аз разбира се приемам решението им, те дори нямат претенции коя да е ваксината. Много се надявам да не получат сериозни усложнения.

# 2 333
Искам да попитам как Модерна се възприема в Бг т.е. как хората реагират на нея физически.Живеем в щатите и нашата ЛЛ си е сложила и двете дози на Модерна и каза,че е ужасно.Първата доза разболява и тръшва на легло за  около седмица,втората доза е още по-зле.И това го чувам и от други хора,сложили си тази ваксина.Тук нямаш избор.Която ти сложат.Ти нямаш право на избор.

А у нас се счита от много хора за най-предпочитаната ваксина и хората са щастливи, че са получилиа тъкмо нея, или я чакат.
Досега не съм чула за толкова дълго тръшване не само от нея, а и от никоя от другите. Повече от ден-два ми се струва, че е голяма рядкост. От познатите ми ваксинирани с Модерна никой не е имал нищо повече от болка в ръката, но те не са много, понеже, както казах, у нас е рядка.

Да не би тази жена просто да се е разболяла?

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 12:20 от Iris04

# 2 334
Баща ми се ваксинира още миналата събота. На 71 години е, изобщо не се е налагало да го убеждавам за щастие, ако се беше запънал, тогава щях да го убеждавам дълго и упорито, но не е имало нужда, той самия с нетърпение чакаше да се отвори възможност. Обадих му се и му казах да отива веднага във ВМА, след 1 час вече беше ваксиниран, без изобщо да чака.

След това получи реакция от ваксината - 2 дена беше с температура и втрисане и след това вече беше напълно добре. Сега е доволен и ми вика, че се бил качил на опел Астра и било идеално. Joy Това по повод на това, че някои чакат по-добри ваксини, едната била мерцедес, пък другата фолксваген и т.н. Най-добрата ваксина е сложената ваксина.

# 2 335
  • на пъпа на Златията
Аз не мога да убедя моята майка, на 75г., да се ваксинира, щяла да чака руската ваксина. Тя много се страхуваше да не го лепне, а сега не смее да се ваксинира. Брат ми, снаха ми и сватята го изкараха и тя имаше чести контакти с тях и не успя да се зарази и сега си мисли, че може да отлага. Надявам се да помисли добре, не е глупава, нито проста, с висше е, но нещо е недоверчива.
Аз не съм против никоя ваксина но имам въпрос към тия които чакат руската.
Първи съобщиха че я имат тая ваксина и вместо да се организират и да подадат  документите за  одобрение се мотаеха. Търсиха по  целия авят някой да им я произвежда . Вместо да подадат документите  както е реда търсеха  разни  администрации в ЕС за съдействие.Какво искат  някоя администрация  ли да им я одобри .  В края на краищата в ЕС  има специалисти/ЕЛА ИЛИ ЕМА / както я наричат  на които им се плаща да  одобряват.Последните съобщения са  че  пък и намалили цената им наполовина . Е , това на какво прилича. За какво беше това мотаене. Не разбирам правителствата които  при това положение  ваксинират народа си с такава неодобрена ваксина .
Другите поне  подават някакви данни  на  специалистите  и може да им се търси отговорност какво продават . а тук нямаме нищо .
Сега съобщението  е за одобрение след 3 м .Не се знае кога  ще доставят . Ми нека си чакат, чакащите. Дано дочакат .

# 2 336
Другите поне  подават някакви данни  на  специалистите  и може да им се търси отговорност какво продават . а тук нямаме нищо .
Сега съобщението  е за одобрение след 3 м .Не се знае кога  ще доставят . Ми нека си чакат, чакащите. Дано дочакат .
На мен ми стана чудно, как се одобриха другите ваксини за седмици, а руската за 3 месеца. Явно ЕС няма особени предпочитания към руската ваксина, а пък те не са без пазар.

# 2 337
Спутникът с какво е по-различен от Астрата?

# 2 338
  • София
Векторът на втората доза при Спутник е различен от първия. При Астра са еднакви. 

# 2 339
  • София
Някой тествал ли се за антитела след първата доза на Астра Зенека?

Общи условия

Активация на акаунт