Отговори
# 2 955
Връзка между ваксината и дадено събитие се доказва като се наблюдава увеличение/намаление в честотата на това събитие при ваксинираните спрямо неваксинираните. Това е писано много пъти.
Аз се радвам, че в целия този хаос успяхме да се ваксинираме, а вече сигурно и имаме антитела, единствено съжалявам, че сега хора, които желаят няма да могат да го направят за известно време. България за разлика от някои други държави няма големи запаси от другите ваксини, че да компенсира спирането на АЗ.

# 2 956
В новините току що министър Коце каза, че нямало тромбоза, а оток на белия дроб и сърдечна недостатъчност.

# 2 957
Тогава за какво са всичките тези гимнастики? Никога никой няма да може да докаже, че е виновнd ваксината. Тогава няма нужда от изследвания, проучвания и т.н. Всички са безопасни, следвайки логиката, че няма как да докажем, че са опасни.

За да се успокои общественото мнение. Доказателството може да бъде само статистическо - ако се забележи повтарящ се модел. Но това няма как да стане с един случай.

# 2 958
Не е много сложно да докажеш, че нещо с дадено лекарство не е наред.

Най-често се прави така:

В общото население да речем че инфаркт се среща с честота 1:5000. Ако ваксината не предизвиква инфаркт, тогава и при ваксинираните хора трябва да е 1:5000.

Нулевата хипотеза е “Честотата на инфарктите при ваксинирани лица е 1:5000”.

Алтернативната хипотеза е “Честотата на инфарктите при ваксинирани лица е различна от 1:5000”.

Сравняш данните от двете популации и, ако няма разлика при ваксинираните лица, изключваш инфаркт като страничен ефект от ваксината.

За АЗ в момента няма данни сърдечно съдовите инцидентите да са с различна честота при ваксинираните лица спрямо неваксинираните лица. Аз бих дишал спокойно.

# 2 959
Обаче за да е точно трябва да са поне 50 000, а не само 5000, ако е 5000:1. Просто теория на вероятностите сочи, че при безкрайно много итерации се получава вярното съотношение. И понеже не можем да имаме безкрайни число, то поне трябва да са много. Защото лесно може да се случи да са 3:5000 и формално това е 300% ръст, ама за 300% ръст може би можем да говорим ако се случат 30:50 000, по-добре ако са 300:500 000.

# 2 960
  • София
Отн. записаните чрез ел. регистър:
Цитат
Регистрираните в портала потребители автоматично ще получат нов час за имунизация, след анализ на броя записани за ваксина лица и наличностите от другите две одобрени у нас ваксини срещу COVID-19.
Системата ще изпрати потвърждение за новия ден и час чрез sms или имейл. След възобновяване на работата на регистъра, всеки потребител ще има възможност, при необходимост, да промени дата и часа на ваксинация и да избере друг времеви прозорец.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/spriaha-zapisvaneto-za-imu … a-sistema-2263487

Като знам наличностите на другите две ваксини... Ще чакаме Годо.

# 2 961
Дано да се отхвърлят съмненията и се продължи с АЗ, защото жална ни майка ако трябва да чакаме отнякъде нещо друго. РНК са мираж за 90% от хората, Джонсън и Спутник също трудно ще се внесат тук, китайска ваксина аз няма да си сложа, не знам за вас де. И си оставаме на естествения подбор на Мангъров.
На този етап това е единствената ваксина, която не бих сложила.

Толкова много европейски лекарства са със субстанция от Китай. Защо с ваксините да е различно?

# 2 962
  • София
Скрит текст:
Дано да се отхвърлят съмненията и се продължи с АЗ, защото жална ни майка ако трябва да чакаме отнякъде нещо друго. РНК са мираж за 90% от хората, Джонсън и Спутник също трудно ще се внесат тук, китайска ваксина аз няма да си сложа, не знам за вас де. И си оставаме на естествения подбор на Мангъров.
На този етап това е единствената ваксина, която не бих сложила.

Толкова много европейски лекарства са със субстанция от Китай. Защо с ваксините да е различно?
Нямам никакво доверие на китайците по отношение на всичко, свързано с този вирус.

# 2 963
Ковид прави тромбози, а не ваксината. Вирусът. Сама си го написала.  Даже не разбирам, защо ме цитираш.
Току що проф. Гроздински каза в една телевизия, че в момента има съмнения, че ваксината на Астра Зенека най-вероятно прави тромбози, точно както и вирусът. Но щом ти си сигурна, че няма как - спокойни сме.

# 2 964
В момента има съмнения, до момента нямаше. Нямало е тромбоза при жената. Справка министъра в новините.
Той и професорът е толкова сигурен
Ковид прави тромбози, а не ваксината. Вирусът. Сама си го написала.  Даже не разбирам, защо ме цитираш.
Току що проф. Гроздински каза в една телевизия, че в момента има съмнения, че ваксината на Астра Зенека най-вероятно прави тромбози, точно както и вирусът. Но щом ти си сигурна, че няма как - спокойни сме.

# 2 965
Обаче за да е точно трябва да са поне 50 000, а не само 5000, ако е 5000:1. Просто теория на вероятностите сочи, че при безкрайно много итерации се получава вярното съотношение. И понеже не можем да имаме безкрайни число, то поне трябва да са много. Защото лесно може да се случи да са 3:5000 и формално това е 300% ръст, ама за 300% ръст може би можем да говорим ако се случат 30:50 000, по-добре ако са 300:500 000.

Да, да...ясно, че трябва представителна изввдка. Има си формули за тези сметки. Просто не искам да товаря потребителите на форума с професионалните си изкривявания. Целта ми беше хората, които нямат идея как се смятат тези неща, да имат някаква бегла представа.

Така или иначе в случая с ваксината на АЗ вече говорим за десетки милиони ваксинирани. Ако имаше нещо забележимо, според мен би трябвало да беше изскочило вече (освен ако човекът отговорен за тези данни не спи с отворени очи).

# 2 966
Колежка на мъжът ми е ваксинирана точно с въпросната партида на АЗ.
Жива е. Нищо и няма.
Аз също съм с АЗ. На моето картонче пък не пише партидата, може и тази да е.
Засега сме живи.
П.С
Аз пък никога няма да си сложа руската.

# 2 967
https://bnt.bg/news/tretata-covid-valna-merkite-i-masovata-vaksi … v-293058news.html
Който се интересува от гледната точка на д-р Аспарух Илиев по въпроса

# 2 968

Да, да...ясно, че трябва представителна изввдка. Има си формули за тези сметки. Просто не искам да товаря потребителите на форума с професионалните си изкривявания. Целта ми беше хората, които нямат идея как се смятат тези неща, да имат някаква бегла представа.

Така или иначе в случая с ваксината на АЗ вече говорим за десетки милиони ваксинирани. Ако имаше нещо забележимо, според мен би трябвало да беше изскочило вече (освен ако човекът отговорен за тези данни не спи с отворени очи).

И аз не исках да те поправям или да се правя на много умна, а да посоча, че от един единствен случай да се правят изводи и да се забранява ваксината е чисто престараване.

# 2 969
Скрит текст:

И двамата с половинката сме ваксинирани на 25.02 с АЗ. Днес пускахме за антитела. Повечето са неговите, разбира се. Моите са колкото да се каже, че имам. Сега и за това ме хвана яд:)

Общи условия

Активация на акаунт