Отговори
# 5 025
В МИ МВР има зелен коридор от 8 до 20 часа всеки ден и няма жив човек. Няма да чакат нито прави, нито седнали - влизаш и излизаш.

Там закарах 86 годишната ми баба преди над седмица и всичко стана от раз.

# 5 026
Ето ги моите антитела на 40-ия ден след ваксинацията с АЗ😉

# 5 027
Ето ги моите антитела на 40-ия ден след ваксинацията с АЗ😉

Чудесни са. Пусни още едни 2 седмици след втора доза за сравнение. Simple Smile

# 5 028
Това за училищата го казвам от личен опит, 10 години съм била счетоводител в такова, държавно, професионално.

# 5 029
Майка ми (47) се ваксинира с АЗ на 31.03, на следващия ден имаше нормалното втрисане и температура.
Днес й е станало лошо, завило й се е свят, имала сърцебиене и чувство на задух, както и изтръпване на дясна ръка и крак. Отидохме в спешното в Исул, където измериха кръвното (160/100) и направиха кардиограма, казаха, че е нормална реакция и че вероятно е направила паник атака.
Притеснявам се, защото са минали 3-4 дни от ваксината, нали не са симптоми на тромбоза или нещо сериозно?

# 5 030
Кръвното на майка ти е било високо, за това не казаха ли нещо?

# 5 031
  • London
Майка ми (47) се ваксинира с АЗ на 31.03, на следващия ден имаше нормалното втрисане и температура.
Днес й е станало лошо, завило й се е свят, имала сърцебиене и чувство на задух, както и изтръпване на дясна ръка и крак. Отидохме в спешното в Исул, където измериха кръвното (160/100) и направиха кардиограма, казаха, че е нормална реакция и че вероятно е направила паник атака.
Притеснявам се, защото са минали 3-4 дни от ваксината, нали не са симптоми на тромбоза или нещо сериозно?
Дотам докараха хората с тия новини....до паник атаки. Лошото е че тръгнат ли няма спирка. Дано да е било еднократно.

# 5 032
Не разбирам смисъла на Аспирин протекта след ваксинация при положение, че не става дума за стандартни тромбози, а за редки такива, съчетани с ниски тромбоцити. Ваксината сама по себе си не сгъстява кръвта като вируса и не увеличава риска от тромби по принцип. При въпросните тежки случаи става дума за тромбоза на мозъка в комбинация с кръвоизливи поради ниско ниво на тромбоцитите. т.е кръворазреждащите дори биха могли да бъдат опасни в този случай. Освен това става дума за нетипична, рядка имунна реакция, която не виждам как Аспирина ще предотврати.
Най-добре е който се притеснява да пусне кръвни изследвания вместо да пие кръворазреждащи на своя глава, но всеки си решава.

# 5 033
Може да пуснете кръвни изследвания. Кръвна картина, фактори на кръвосъсирването, д-димер...

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 19:02 от Arizona

# 5 034
Днес е трети ден след ваксината.
Лекарите защо решиха, че високото кръвно е от паник атака.
Майка ви има ли високо кръвно извън този епизод.

# 5 035
То странното е, че ние тук във форума май взимаме проблема на майка ти присърце, за разлика от спешните медици....

# 5 036
Днес е трети ден след ваксината.
Лекарите защо решиха, че високото кръвно е от паник атака.
Майка ви има ли високо кръвно извън този епизод.

По принцип тя е дори с ниско кръвно, няколко дни преди ваксината пак беше вдигала малко и я болеше глава. 
По-скоро ме притесняваше това изтръпване и замайване, която тя усеща.
Кръвното на майка ти е било високо, за това не казаха ли нещо?
Сега й сложиха инжекция хлофазолин и й казаха да пие валидол при нужда. Нямам представа защо са го отдали на паник атака.
Тя наистина е тревожна, защото баба ми (нейната майка) почина преди месец с ковид, но твърди, че днес не е чувствала някакво притеснение.
Благодаря на всички за отговорите!
Човек вече не знае какво да следи и за какво да се притеснява...

# 5 037
Трябва да започне да си следи кръвното, чувала съм, че хипотониците са потенциални хипертоници.
При майка ми беше рязка промяната около 50-те и тя първо не разбра от какво е.
А за високо кръвно си има един куп причини.

Дано всичко да е наред !

# 5 038
А дали майка ви не се е заразила? Защото при някои гадината започва точно с това - главоболие, високо кръвно и ускорен пулс. Другите "екстри" се проявяват дни по-късно.

# 5 039
Съжалявам за баба ти и си обяснявам лошото състояние на майка ти точно с това събитие.

Общи условия

Активация на акаунт