Отговори
# 5 190
Btv са пуснали информация, че ЕМА ще потвърди следобяд връзката на Астра Зенека с предизвикването на съсиреци. Вероятно пак ще я спрат. Тези, на които им предстоеше в края на април, началото на май втора доза сега да му мислим.

# 5 191
Едно време в училищата още се учеше за чистотата в направата на аспирин в обикновена лаборатория и в Байер, нормално е човек да има свои съображения, знаейки колко компромиси с качеството се правят в определени страни и култури.
Който иска, да намира дискусията за тези неща "забавна".

# 5 192
Какво да му мисля предварително - ще решат да ни сложат втора доза РНК като в Германия.

# 5 193
Честно казано, очаквах да се потвърди за АЗ и специалните тромбози. Толкова рядко срещано състояние да се прояви все след случаи на ваксинация... бях сигурна, че има връзка. Не е ясно какво ще се случи сега с вторите дози... Рискът излиза да е около 1:100000, но аз се повлиях от медийната истерия и вероятно няма да си поставя втората. Пуснах си антитела месец след първата - имам, няколко единици ги делят от посочения протективен титър, предполагам ще растат още. Смятам да приключа дотук.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 14:29 от Spiritlight

# 5 194
Какво да му мисля предварително - ще решат да ни сложат втора доза РНК като в Германия.
Да, но тук няма и няма и да има РНК за всички вече ваксинирани с АЗ плюс нови. Да видим какво ще измъдрят.

# 5 195
В България единствено ако се реши поне в 10на държави да се спре АЗ, може би ще решат да я спрат, а за 2 доза ептен трудно. Все пак ако няколко държави спрат АЗ, рязко ще почнат да я пробутват на такива като нас. Не знам какво да мисля. До май месец се надявам да има яснота

# 5 196
Бях решила да си поствя втора доза АЗ, но сега вече не знам какво ще става.

# 5 197
Чакаме изявлението на ЕМА, за да е ясно какво ще стане с ваксината, трябва да разберем какъв е риска, ако е 1 на милион например няма нужда да я спират, ама при по малко от 1 на 100 хиляди може да я ограничат за най-младите например.

# 5 198
Редно би било ЕМА ако ще излиза с официално изявление за потенциално опасната АЗ, да препоръча ваксинираните с една доза какво да правят, не да се чудят всички държави сега..... Ако трябва, спешно да доставят Спутника или Джонсън, щото тази каша и ЕМА я забърка.....Или всеки ваксиниран с една доза АЗ да си направи такива и такива изследвания и да се преценява........

# 5 199
може да я ограничат за най-младите например.

Според мен това ще стане, евентуално. Ако има някакво ограничение.

Ronald, как е съпругата?

# 5 200
За вторите дози, според мен всяка една друга ваксина може да се сложи като втора доза, не би трябвало да е проблем, но нека първо да видим какво ще препоръча ЕМА.

# 5 201
Изключително неприятно за хората, които скоро са поставили първа доза. Много си зависи от психиката на човека, но аз бих се притеснила сериозно, ако не е изтекъл някакъв период, който се смята за опасен.

# 5 202
Аманда, може са препоръчат някакви изследвания, например коагулация да се следи. Нали си има лекарства за това? Не се притеснявайте излишно и нека да разберем за какво всъщност става въпрос?

# 5 203
Наистина ли Коритаров не е понесъл разболяването след първа ваксина?

# 5 204
Аз съм началото на Май за 2-ра доза АЗ.
Ако няма, ще чакам Янсен или каквато и да е друга одобрена от ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт