Любители на Котки - Тема 144

• 31 231
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
  • София

питах по напред , за подтискане на разгонване до края на Юни, ...какво ще ми препоръчате?

И аз мисля, че отговорих Blush
Нашият вет препоръча да даваме 1/2 табл. алергозан- безобидно е и действа успокояващо, но е горчиво  (той не искаше да кастрира  Блеки преди да навърши година).

Ох, тази рошава Мая с нейните пози Heart

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 18:06 от AnyHr

# 286
  • София
Една спяща красавица

# 287
Здравейте, от онзи ден котката нещо се чешаше по главата - между очите и ушите, където е малко по-рехавка козината. И видях, че има червени петна като екзема. Случвало ли се е на някого, какво да я правя? Една позната каза да я мажа с Гентамицин. Но ме е страх да не се натрови като се мие. Дайте съвет..

# 288
Ая сега пасе трева, че утре е на зъболекар и после може и да не може да пасе😢

# 289
Ох, Габи, милата душичка.
Дано всичко е наред. Стискам палци. Hug Flowers Four Leaf Clover

# 290
  • София
Стискаме палци и лапи за Ая. И това ще мине 😘

# 291
Благодаря ви🤗. Докторът днес, като му описах зъба, каза, че най-вероятно има възпалителен процес и ще трябва да се извади. Но при котките било по-сложно, защото кътниците им били много навътре във венеца. Но е по-добре да се извади,нзащото в един момент ще спре да се храни. Сега като рупаше трева забелязах, че все на другата страна отхапва. Та утре ще видим. Добре, че дъщеря ми го забеляза зъба.

# 292
  • София
Милата Ая, дано всичко е наред и може да хрупа тревичка и после!!
На колко години е тя, извинявай, ако си споделяла и не помня?

# 293
Не знаем точно. Взехме я преди 4 години от улицата. Беше вече пораснала котка. Ветеринарите тогава казаха, че е над 1 година, но млада котка, може би на 2-3 години. Сега да е на 6-7 години, примерно🤔

# 294
Наша Кира няма една, а е с развалени кътници. Затова напирам да я научим да не бяга навън, когато е на свобода.

# 295
  • София
Чета... и съпреживявам всяко неразположение на котчиците и притесненията ви/ ни...
И си мисля (то да мисли, който може, де Joy ) колко тази наша обич "помага" и колко "вреди" на  нашите любимци.

И се сещам как преди много години бабите ми имаха котки- по няколко (гледаха много животни, имаха хамбари пълни с храна за тях и естествено много мишки и плъхове) и ги хранеха, за да ги задържат вкъщи, да ги спасяват от тази напаст (и соларни ултразвукови уреди нямаше...).
По него време ветеринарните д-ри и зоотехниците се занимаваха с крави, телета, прасета, патЕта, пилЕта, козлета ... не съм чувала да се занимават с кучета и котета. Нямаше котешка и кучешка храна, нямаше кастрации и т.н. (не зная дали са ги обезпаразитявали, но мисля, по- скоро не). Забъркваше се нещо от остатъците на "човешката" храна, с много хляб (количество се гонеше, че много кучета и котки), но основно се хранеха с каквото си уловят.
Тези котки живееха до дълбока старост... И наистина имаха по 9 живота (не помня, не знам какво се е случвало с многобройните им поколения... най- вероятно ми е било спестявано) .
(не, не ме разбирайте погрешно, не изпитвам носталгия по онези времена в онзи им вид- просто детство, спомен).
И котките- като хората... май по- здрави са били преди. Не е имало ваксини, кастрации, храни- "мокри" и сухи, били са свободни, живота са си живели...

Извинете  излиянията ми... Блеки го няма от вчера и ми липсва... Той вече е свободен и щастлив и тича в гората... утре и аз ще се присъединя.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 22:21 от AnyHr

# 296
Трева ? Rolling Eyes

мии не

# 297
Ани, нашата първа котка Матилда (чисто черна, любимите ми😘), също ядеше от нашата храна. Тогава, преди години, както си писала, нямаше котешка храна. Доживя до 18 години и никога не беше боледувала от нищо. Никога не сме я водили на ветеринар, нито са и слагани ваксини, нито е била обезпаразитяване нито тем подобни. Явно сегашните котки и те са се изнежили😂
В блажено неведение за утрешния ден

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 23:01 от gabidi

# 298
  • София
Yellow_girl, след като възелчетата са срязани, хващаш една пинсета и измъкваш кончето. Simple Smile

profi_1
, много, много се радвам, че наминаваш. Още веднъж: честито щастие. Hug Heart Hug

pinko
, аз не бих давала нищо. А да даваш алергозан, т.е. антихистамин е абсолютно безсмислено. Няма връзка между половите хормони и лекарствата срещу алергия. Успокояването се получава от страничния ефект на алергозана, които е непречистен препарат. Дори хора, които не могат да заспят са ми споделяли, че го взимат за сън, за мен е абсолютен нон сенс, при положение, че има И успокояващи лекарства И приспиващи лекарства. Само ще потиснеш имуноглобулините на котето. Хич не е безобидно.

Yan25
, разгледай много добре цялата козина и кожа на котката. Виж дали няма паразити. Може и някаква алергична реакция да е. Не бих започнала веднага да мажа с Гентамицин. Много неща може да се. Опитай първо със сребърна вода от аптеката, мисля, че беше около левче да я мажеш по 3-4 пъти дневно.

Мърчо винаги се обажда и идва при повикване. Дори когато се катереше по парапета.
Ама то не се и налага да го викам, той е все до мен. Simple Smile

# 299
А как да разбера дали да паразити? Тя наскоро е ваксинирана с всичко възможно.
Много ми е жал да се чеша Sob пробвах с кремче, но го изяде.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 23:51 от Yan25

Общи условия

Активация на акаунт