Любители на Котки - Тема 144

• 31 233
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
Много благодаря Animal Heart Eyes Cat Има си няколко имена, включително и официално, в паспорта, но май всички ѝ викаме Маца, някак то ѝ подхожда най-много. Ето малко нейни снимки:
Скрит текст:

# 376
  • Варна
Много е сладка, напомня ми Кетя. Тя беше същата кльощаланка с големи уши, когато я взехме.

# 377
Сладурка, ушато като нашето.

# 378
Благодаря ви Animal Heart Eyes CatAnimal Heart Eyes CatAnimal Heart Eyes Cat Последна за днес - то и като спи, пак не ни изпуска от поглед Grinning

# 379
Възможно ли е женска котка да препикава обувки,поради разгонване?
Възможно е.

# 380
Маци е една щастливка Two Hearts. Жива и здрава да ви е, Flori. Flowers Four Leaf Clover

# 381
Благодаря  много! 😻😻😻 Всички пухчовци да са ни здравички и да се радваме взаимно дълги години!

# 382
Здравейте,бих искала съвет от вас,макар да зная,че е най-добре да отидем на ветеринар.Проблема е,че живея в малък град и тук нямаме,а и  не мога да пътувам свободно.
Имаме коте,10годишно.Не е кастрирана и когато се разгони и давам хапчета,но гледам да минем само с едно...два пъти в годината се разгонва.Преди няколко дни забелязах,че има кръв около едната гърдичка.Зная,че това не е хич на добре,но моля тези от вас,които сте минали през това и сте посетили специалист да споделите как е протекло лечението и мога ли да направя нещо от вкъщи,докато премине карантината?
Стига бе хора, какви са тия хапчета? В кой век живеем? Като прочета такива неща и се афектирам ужасно... Толкова много информация по темата, и да има хора които продължават да си тровят  животните е просто недопустимо за мен.

# 383
Добро утро , тази нощ съм спала точно 3 часа , тотално на луда калинка станах.
едната ,вечно гладна  причина.

# 384
  • на брега на морето
Здравейте,бих искала съвет от вас,макар да зная,че е най-добре да отидем на ветеринар.Проблема е,че живея в малък град и тук нямаме,а и  не мога да пътувам свободно.
Имаме коте,10годишно.Не е кастрирана и когато се разгони и давам хапчета,но гледам да минем само с едно...два пъти в годината се разгонва.Преди няколко дни забелязах,че има кръв около едната гърдичка.Зная,че това не е хич на добре,но моля тези от вас,които сте минали през това и сте посетили специалист да споделите как е протекло лечението и мога ли да направя нещо от вкъщи,докато премине карантината?
И за 10 години не си намерила един път възможност да кастрираш котето???
Вкъщи, без ветеринар, нищо не можеш да  направиш. Всъщност може би вече си докарала тумор на невинното, безпомощно животинче.

# 385
  • София
От хойкане по гората нямам време да снимам. Ей, свободата... оценявам я вече...

Блеки и Сивко...

Блеки отвътре

Сивия отвън

Скрит текст:
Като ме видя забрави, че го е страх от Блеки и скочи при мен

от петък съм тук и чак сега се появи- явно се е подслонил някъде.

# 386
Пинко, и аз така. Цяла нощ Кира ни мърка на възглавниците, игра си с косата ми. Преди  храната ѝ стоеше в друга стая и тя много държеше лично да я водим до купите, затова сега ги взимаме при нас в спалнята и като каже мяу, веднага ѝ ги посочваме.
Сега е някъде навън, сутринта ММ я изкара за тоалетна.

# 387
  • София
Елза от няколко дни спря да се гушка. Идва за малко, но максимум минутка и се премества някъде отстрани до мен. Позволява да я галя, мърка, но не е в мен. Не забелязвам нищо необичайно в поведението й, освен това. Дали има място за тревога?  Иначе пак ми се радва и ми върви по петите щом се прибера от работа. Чака ме до вратата. В извънредното положение съм с намалено работно време, но тя си нагоди своят вътрешен часовник към новото ми работно време и вече ме чака заредена до вратата да се прибера. Само в първите дни пристигаше на бегом някъде отвътре, но свикна с часа и сега ме чака да отворя и веднага се завира в краката ми или направо вирва шкембенце да я галя. Та всичко изглежда нормално (включително хранене, водопой, тоалетна), само това с гушкането ме озадачава.

# 388
  • на брега на морето
Не забелязвам нищо необичайно в поведението й, освен това. Дали има място за тревога?  Та всичко изглежда нормално (включително хранене, водопой, тоалетна), само това с гушкането ме озадачава.
Поведението на котките се променя, понякога рязко. Та и при Елза така.
Нала например винаги се хвърляше да полегне в краката ми, когато бързах  най-много и ме е препъвала, от известно време не го прави; мъркаше по цял ден - едно особено мъркане, по-скоро "говорене", вече е по-мълчалива.

# 389
  • София
Pandachina, на колко години е Елза? Защото може например да са започнали ставни изменения и просто да си търси най-удобната за тялото й поза, затова да отказва гушкане? Те не могат да си кажат, миличките, но винаги има някаква причина за промяна в поведението им. Чела съм например, че когато котка седи като човек, на ръба на стол примерно, и си е спуснала задните крачета, това е защото има артрит и я болят ставите. А когато котка седи в ъгъла с гръб към всички, и не св обръща, като я викаш, тя има главоболие в момента.

Общи условия

Активация на акаунт