Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 861
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Браво, Pisa! Много добре е станало! Още повече, че и децата са доволни!

# 601
Браво! Flowers Hibiscus
А боята каква е?
Боята е тази:

# 602
  • Варна
Така е наистина, по-добре.
Но нещо в осветлението ми струва не ок. Може би е слабо и с бяла светлина, а и матовия пендел не допринася.

Опитате с по-силна крушка и в по-топлия спектър.

# 603
От самите снимки така изглежда, може би като снимам срещу прозореца. В действителност са 4 крушки и е много светло.

# 604
Предполагам така изглежда, защото снимката е на дневна светлина с включено осветление.

# 605
На мен ми е "синкава", а не "дневна" светлина от осветлението... Сигурно и заради сините стени, но аз бих сменила в по-топъл цвят на светлината (2700К) Hands V Иначе осветителното тяло е интересно като форма и ми харесва като за момчешка стая Simple Smile Идва ми твърде "раздвижен" на този много декориран таван, но този коментар идва като за друга интериорна тема...

Промяната на мебелите е страхотна и много ми харесва "след" спрямо "преди"!

# 606
Pisa обясни в самото начало, че този таван е "наследен" в помещението и няма вариант за ремонт в настоящето.

# 607
Че аз нищо не съм казала да сменят тавана, т.е. да го къртят... Коментирах, че осветителното тяло ми идва "твърде" спрямпо тавана... А и аз за мебелите четох писаното от Pisa, не за тавана Hands V а може и в друга тема да е писала...
Осветлението сега с белите мебели идва по-бяло и студено, спрямо осветлението при топло карамелен цвят дърво... Затова писах за подмяна на крушки, не за къртене на таван...

# 608
  • Варна
И аз така за тялото. Но дори не ми идва на ум какво би подхождало на такъв таван и момчешка стая.

Таваните всъщност ги харесвам.

Може би в по големи стаи, скандинавците са семпли, но съм забелязала, в по-стари сгради си стоят таваните им с орнаменти и пищни кахлени печки.
Скрит текст:

# 609
Ето и от мен една снимка преди и след ремонта - боядисване на стените в бяло. Боядисване на рафтовете с бяла тебеширена боя на Лорка, металните подпори със спрей. И масичката пак с тебеширена боя от Vintage room. Покрих ги с матов лак на Лорка. Много ми харесва, че не мирише боята и се работи лесно с нея. Мисля, че се получи страхотно и аз съм много доволна от резултата като за жилище под наем.
Скрит текст:

# 610
И ние имахме такива гипсови орнаменти. Скрихме ги с гипсокартон. Таванът ти ми е симпатичен, но ми е ретро. Леглата са станали екстра, и гардеробчето, също е идеално!

# 611
Pisa, а вратите на гардероба свали ли ги, или не, като ги боядисва?

# 612
Pisa, а вратите на гардероба свали ли ги, или не, като ги боядисва?
Не съм ги сваляла. Мъжът ми боядисва коли и щеше да стане перфектно с пищова, ама нали гледам да не го занимавам, че каквото измисля му е все глупост. После харесва резултата, ама... А това е новото допълнение на малкия син.
Отказва да светва вече основната лампа, диско обстановката е на мода.

# 613
  • София
Изчетох темата, но имам един въпрос относно боите, с които боядисвате. Преди 8 години 20 и няколко годишния ми акъл реши, че червената кухня е невероятно решение... 30 годишното ми аз, вече си скубе косите за това си решение. Шкафчетата ми са в идеално състояние, като нови. Нито панти са мръднали, нито надраскано, обаче този червен цвят ме побърква. Искам да ги боядисам. Имам и пистолет за боядисване, обаче искам боя, с която да станат като заводски, да не се личи пребоядисването. Има ли такава? Наумила съм си да са бели. Плота ще навия мъжа ми да го сменим, няма да е толкова скъпо, но цялата кухня няма да как, още повече, че единствената причина ще е каприз...
Ето снимка

# 614
*Ина* Възможно е да се подменят само вратичките и челата на шкафчетата, но няма да е много ниско бюджетно.

Общи условия

Активация на акаунт