Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 863
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Следя ви отдавна, но днес ме вдъхновихте и ще искам съвет. Hug
Имам бяла маса и.... столове, които много харесвам като форма, но не и цвят - череша (има лаково покритие). С какво мога да ги боядисвам, така че след това да търпят често почистване с търкане (имаме един пернат нахалник, презел къщата и прави бели от време на време). Тези за 4 като имам и още 2бр. "венге" (почти черни)

# 661
Благодаря за съветите.
Намерих една масичка в Икеа, не е сгъваема, но крачетата се развивали лесно. Ще свърши същата работа като сгъваема. Проблемът е, че ми е висока и ще трябва да се режат. Още ще го мисля.
https://www.ikea.bg/products/desks/desk-table-tops-legs/desk-com … na-masa/09932177/

И аз гледах такъв сайт, тип Направи си сам, но този е много по-добър. Много ми се иска масичка, която се пуска до стената, но нямам удобно място с такъв размер.
В офис отдела продават крака за маси с различни височини. Но идеята ти за маса (плот), закрепен за стената, на който в даден момент да му се сгънат краката и да се прибере покрай стената може да се направи по няколко начина, не с тези тръби, които си показала на снимката. Често ли ще го сгъваш, колко тежки неща ще слагаш на него (за какво ще ти служи). Ако всеки ден монтираш и сваляш крака...

# 662
Здравейте момичета чела съм ви чат пат и знам че сте истински профила. Влизам с въпрос. Купихме за детето легло IKEA Kura то е от иглолистна дървесина боядисано с безцветен акрилен лак заводски.
Искам обаче да го боядисам бяло и то не кое да е бяло а по възможност икейско бяло.
Купих ето този грунд на Витекс казаха ми че става и за грунд и за финиш https://mr-bricolage.bg/grund-za-drvo-velatura-eko-ml-vodo/p/999650. Мислих да го ползвам така обаче боядисах една мостра за проба и се оказва че не е това бяло което ми трябва. Някой ако е попадал на боя за дърво която е икейско бяло и желае да сподели ще му бъда много благодарна 😘

# 663
  • София
Разбирам какво търсите, но понятие като икейско бяло няма. Ако имате нещо дребно у дома в този цвят, вземете и отидете напр. в Benjamin Moore, където тонират в доста разновидности на бялото, а и ги има цветовете като мостри на листчета.
Иначе не си заслужава да изкупите всичките бели бои на пазара, за да ги сравнявате.

# 664
  • София
Съботното ми занимание 😊 Остават още 2+кухненския ъгъл 😊

# 665
Ина, кажете стъпките Simple Smile

# 666
  • София
Столове си бяха здрави (като конструкция), само тапицерията им беше заминала - прокъсана на места и много степана. Купих си мемори пяна 4 см. и дамаска. Облегалката на стола е с калъф, който свалих и очертах на плата за новата дамаска, като отпуснах 3см. допълнително, заради новата пяна, която добавих. Калъфа после го ших на ръка (нямам машина, но на ръка шия много добре). Сложих пяната и новия калъф направо върху старите, а за седалката само изрязах пяната във формата на седалката, покрих с новата тапицерия и минах с такера. Краката още ги боря, боята не стана добре. Ще се помъча още малко сама и на края май ще ги нося на прахово боядисване...

# 667
Разбирам какво търсите, но понятие като икейско бяло няма. Ако имате нещо дребно у дома в този цвят, вземете и отидете напр. в Benjamin Moore, където тонират в доста разновидности на бялото, а и ги има цветовете като мостри на листчета.
Иначе не си заслужава да изкупите всичките бели бои на пазара, за да ги сравнявате.
Ами аз не съм в София, мислите ли че във всеки магазин за бои могат да ми тонират по мостра.

# 668
Проверете в магазините  във вашия град.Аз лично не мисля,че във всеки магазин се тонира боя.

# 669
Niss, аз мисля, че щом сте ползвали грунда най-добре си вземете и боята на Vitex. Обсъждаше се преди няколко поста. Ето тази
Има я бяла, а имат и база за тониране.

# 670
Съботното ми занимание 😊 Остават още 2+кухненския ъгъл 😊

Имам забележка, надявам се градивна, ако позволите.
При последващо тапициране изпъвайте добре и равномерно дамаската, обърнете внимание на загъването при ъглите. Дунапрен с висока плътност би ви свършил чудесна работа. С най-добри чувства 🙂

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 22:20 от mimoza7710

# 671
Здравейте,решила съм да боядисам вградения гардероб в коридора с тебеширена боя.
С какво бихте ми препоръпали да боядисам за да се получи най-добре валяк или четка?
Не съм работила досега с тебеширена боя и малко се притеснявам .

# 672
С четка става на черти, трябва шкурене (сваляне на чертичките), пак минаване. Според мен, ако не е търсен ефект, с четка не е добре. С валяче е по-добре.

# 673
  • Варна
Здравейте,решила съм да боядисам вградения гардероб в коридора с тебеширена боя.
С какво бихте ми препоръпали да боядисам за да се получи най-добре валяк или четка?
Не съм работила досега с тебеширена боя и малко се притеснявам .
Велурен валяк.

# 674
  • София
Имам забележка, надявам се градивна, ако позволите.
При последващо тапициране изпъвайте добре и равномерно дамаската, обърнете внимание на загъването при ъглите. Дунапрен с висока плътност би ви свършил чудесна работа. С най-добри чувства 🙂
О, аз нямам претенции за професионално изпълнение Simple Smile Правя това упражнение за първи път и със сигурност има още какво да се желае Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт