Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 17 600
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
А аз,че сме в същата ситуация като хостовете,но още не сме се осъзнали.

Ей това е най-важното JoyJoyJoy

Колко да са съзнателни хостовете ... Колкото нас. С една дума, не много Joy

# 316
Joy
Ама те поне имат бекъп,а ние и това си нямаме.
Накрая ще се окаже,че в основта си идеята на сериала е толкова елементарна,че дори не сме се сетили за нея.

виц
Ако наблюдаваме маймуните известно време, оставаме с впечатлението, че те всъщност знаят как да станат хора. Но не искат

# 317
Обаче не искат Joy Joy Joy

Дълбокият смисъл на 3-ти сезон:

# 318
Хаха, тази с маската я видях и се зачудих дали е с маска, защото е азиатка, а те ги носят открай време (най-вече японците). Но е супер актуална!

# 319
А на мен не ми харесва след осъзнаването да следва единствено унищожение
Да, аз също имам проблем с тая част.

Добър линк за детерминизма и свободната воля във връзка с Девс:
https://philosophyterms.com/determinism/

Скрийншот от филма Annihilation на Алек Гарланд:

Малко за личния живот на Алекс:
Скрит текст:
Женен е за Палома Баеза, мексиканка по произход. Имат две деца - Ева и Мило.

Палома играе Мария Магдалена във филма "The Passion":

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 12:14 от Elena Pau 663353

# 320
Излязъл е първи епизод на The King: Eternal Monarch, в Замунда вече е преведен Simple Smile Изгледах го - за сега ми се струва, че описанията, които излязоха предварително, нямат нищо общо с показаното в сюжета Joy
Сериалът е за паралелни вселени и прескачане между тях. Класически паралелни вселени - т.е. сай-фай. Има и някакъв много лек фентъзи елемент - има вълшебни предмети, но те за сега нямат никаква роля.
Лий Мин Хо има съвършен профил, трябва да му направят статуя Blush

Накратко(не съвсем) за какво се разказва в първи епизод:
Скрит текст:
Започва объркващо и епизодът е малко муден, но предполагам, че загряват; личи си, че бюджетът е висок.
В една паралелна Вселена, Корея процъфтява и все още е кралство. Съвременно кралство, не фентъзи.
Братът на краля открадва една вълшебна флейта и един вълшебен меч(които се пазят като реликви) и се опитва да осъществи преврат.
Убива краля с меча, малкият му син идва и той се опитва да убие и него. Детето вдига меча и разсича вълшебната флейта без да иска (това сигурно ще е важно). Чичото го напада, забива нож във врата му до дръжката (трябва да се е показал от другата страна) и го държи поне минута, но незнаен (маскиран) полицай идва и спасява детето, като чичото бяга в една близка гора. Принцът оцелява и става крал (по време на погребението е с малка превръзка на врата, почти колкото лепенка - явно се възстановява бързо No Mouth ).
Злодеят преминава през каменен портал в гората и се озовава в нашата Южна Корея, за което разбира от вестниците и след като забелязва някои разлики. Веднага попада на брат си (кралят, който тук е беден нещастник, който пребива жена си). Осъзнава много бързо, че това е паралелна вселена и убива паралелния си брат, но преди това явно извлича информация от него. Отива в дома му и убива себе си (тук той е парализиран, на инвалиден стол), детето на брат си(т.е. паралелната версия на главния герой - поне намекват, че го убива, не е дадено), а по-късно и жена му. Изглежда използва трупа, за да инсценира собствената си смърт в другата вселена. Явно той много бързо схваща механизма на преминаването, но аз не го разбрах - може би не съм гледала внимателно. Има изкривяване във времето - като се върнат обратно във вселената, от която са тръгнали, там са минали 10 години (или нещо такова, не знам).
........
Междувременно, малкият крал пораства и се занимава с разни кралски неща (например язди белия кон от трейлъра). Иска да открие полицая, който го е спасил като малък, но не може. Той не видя лицето му (защото беше с черна маска, като тези на специалните служби), но има личната му карта - на жена е. По време на едно спортно събитие вижда жена преследвана от мафиоти. Жената е облечена с черно яке с качулка, която има заешки уши. Кралят същият ден чете "Алиса в Страната на чудесата" на деца (друго публично събитие) и може би затова тръгва да гони "заека", но тя изчезва ненадейно...
На следващия ден той отново язди в гората и преминава през каменния портал, който го пренася в нашата вселена. Язди по улиците на Сеул, очевидно вижда, че нещо не е наред, но не осъзнава, че е преминал в друга вселена. Една полицайка (нашата главна героиня, която ни е представена преди това и е бойна мадама) го спира. Той разпознава в нея жената от личната карта и се хвърля да я прегръща.

П.п Сега видях, че е излязъл и вторият епизод - също с бг субтитри; скоро ще го гледам Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 18:57 от pppqqq

# 321
  • София
Изгледах сезон 1 на For All Mankind
https://www.imdb.com/title/tt7772588/?ref_=nv_sr_srsg_0

Лично за мен невероятно шоу. Топ! Странно, че не е много радушно приет от критици и фенове, но и не ме интересува чак толкова.
Горещо препоръчвам на всички ценители на НФ и не само.
Това е един алтернативен свят в който живота продължава там, където НАСА спира (защото и спират кранчето и Виетнам и надпреварата със СССР във въоръжаването е по-важен от изследването на космоса).
Самите сцени в космоса, в совалките, на самата Луна са един път.
И актьорите са страхотни и реализъм има (много тежки моменти, много драма, но и толкова вдъхновяващи моменти) и по много хубав начин обрисуват 70-те години. Може би прекалено много акцентират върху жените, но аз вече се примирих с това и се опитвам да живея с новата реалност и все по-малко мрънкам, особено когато е толкова качествено направено.

Потвърден е сезон 2! Simple Smile

# 322
Аз го гледах, не беше лош, но имаше политкоректна пропаганда.
А това в началото, дето всички рИват (включително разни роми), защото  руснаците са стигнали първи Луната, беше дразнещо. 

# 323
For All Mankind е много добре заснет сериал с добър каст. Не го изгледах, защото ме подразни политическата пропагадна. Идва ми в повече покрай реалната в медиите.

Някои от феновете на Девс са забелязали препратки към еврейската Скиния в сериала:
https://www.reddit.com/r/Devs/comments/g551f5/the_devs_building_ … ebrew_tabernacle/

В Скинията се намира Ковчегът на завета (кивот).

Скрит текст:

Изход, Глава 37
Скрит текст:
Цитат
1 И направи Веселеил ковчега от ситимово дърво, дълъг два лакътя и половина, широк лакът и половина, и лакът и половина висок.
2 Обкова го отвътре и отвън с чисто злато, и направи му златен венец наоколо.
3 И изля за него четири златни колелца за четирите му долни ъгъла, две колелца на едната му страна, и две колелца на другата му страна.
4 Направи и върлини от ситимово дърво и обкова ги със злато.
5 И провря върлините през колелцата от страните на ковчега за да се носи ковчегът.
6 И направи умилостивилище от чисто злато, два лакътя и половина дълго, и лакът и половина широко.

Скрит текст:

# 324
На мен това златно нещо все пак ми приличаше на езически идол. 

Изгледах и втори епизод на Кралят (с белия кон) - наблегнаха на романтиката. Приятен е, но дано да стане по-завъртян.
Корейската мъжка мода хич не ми харесва...
Злодеят е извратен по интересен начин - видя, че няколко гадни дечица се подиграваха на дете инвалид пред майка му и след като си тръгнаха, предложи на разплаканата майка да ги осакати (тя прие).

# 325
  • Sofia
Нещо не ме привличат азиатските сериали. Гледам Явлението, Стар трек Пикард май свърши и Розуел Ню Мексико. И докато чакам нова серия си изгледах пак стария Розуел и сега гледам Инвазията отново.

# 326
  • Вестерос
Аз си гледам 5 сезон на Старгейта СДжи 1, отдавна не съм гледала серии. Свалих 3 сезон на Дейрдевил и  Карбона Grinning

# 327
  • Sofia
И на мен Старгейта ми е любим, следващото ще е това.

# 328
  • България
Аз изгледах Ice Fantasy, хареса ми даже го оцених с 9 от 10.
Не 10, защото някак забавено върви всичко, с vlc гледах със скорост 1.5.
Безсмъртните имат време да говорят и се движат бавно, но аз съм смъртна. Joy
 Сега започвам продължението https://mydramalist.com/22655-ice-fantasy-destiny от само 16 епизода.
Отдавна не съм гледала нещо толкова кратко. Grinning

# 329
Аз често гледам сериали по 16 епизода - нали повечето от корейските са около толкова Simple Smile

Според Гугъл, това е стара снимка на актрисата, която играе Кейти от Девс и д-р Джурати от Пикард:
Скрит текст:

Има и други хубави снимки, на които си прилича(за разлика от на тази). Не мога да разбера дали само в тези два сериала изглежда зле, а обичайно е привлекателна, или снимките фалшивеят. Тя била на 34 години, мислех, че с Форест са по-близки по възраст... Изглеждаше ми като леля на Лили, а са с 1 година разлика...

Общи условия

Активация на акаунт