Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 17 593
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
И все пак, в Ю тюб все още има ужасно много видеа за ЗС. Излизат след всеки епизод, което не се случва при повечето сериали.

# 286
О, опитах и Викингите, и тях спрях. Виж, Времеви емигранти ми допадна Wink

# 287
  • България
Точно скучен ми е Западен свят. Не сложен, а скучен.
Фантастиката се ограничава общо взето в рамките на познатата ни наука, а това са твърде тесни рамки.
Отделно, че често пъти всичко се свежда до основните неща - власт, пари, безсмъртие.
Предпочитам наивните понякога, но с интересни идеи фентъзита.
А китайците ми дадоха един нов поглед по отношение на воденето на войни. Neutral Face
Борджиите са аматьори.

# 288
Ох, правим си д-р Кой маратон, след него ще гледам някой азиатски сериал Joy

# 289
Викинг няма как да се сравни с никой фентази сериал,защото е исторически.Все пак това са два отделни жанра.Обявен е с тагове - екшън,драма,пътешествие. Донякъде е свързан със скандинавската митология и героите са реално съществуващи.Целевата група за зрители е съвсем различна.

Западен свят не бих  го сложила само в един жанр.Дори си мисля,че за него трябва да измислят нов.Може да ви е смешно,но понякога като го гледам се сещам за филма The Truman Show.Да,героят там е човек,но беше поставен в собствен нереален свят и определени моменти и малки неща го насочиха,че нещо не е както трябва,а накрая се оказа,че  целият му живот е риалити и цялото човечество го гледа.Все пак във Западен свят философските проблеми,въпроси,задачи са на едно друго ниво.Не е просто като в Терминатор,където виждаме осъзнаните роботи,които искат да унищожат човечеството.Не тук трябва да намерим отговорите на защо, как, кога, къде, кой,колко...При това не на един човек,не и на един робот,не и на една идеология.
Честно казано си мисля,че той изпревари времето си 5 или 10 години по-късно на него щеше да се гледа по доста различен начин.

# 290
Може да ви е смешно,но понякога като го гледам се сещам за филма The Truman Show.

Абсолютно ми напомня на The Truman Show. Всъщност, може би заради това ме грабна. Също така в определени моменти напомня и на Groundhog Day.

Гледала ли си японския филм 20th Century Boys?

Гледам, че феновете на Западен свят препоръчват мангата 20th Century Boys, но не съм сигурна, дали е свързана с филма?

# 291
Кажете ми само, че не ми се пише в другата тема. Защо Венсан/Серак - дете е облечен като от 40-те години, когато наблюдава унищожаването на Париж и кой роден след 2000 ще се шляе на някакъв хълм над столицата? Сън не ме лови тази модна измама!

# 292
Кажете ми само, че не ми се пише в другата тема. Защо Венсан/Серак - дете е облечен като от 40-те години, когато наблюдава унищожаването на Париж и кой роден след 2000 ще се шляе на някакъв хълм над столицата? Сън не ме лови тази модна измама!

На мене не ми пречи на съня, но определено ми избоде очите.

Приемам го просто за грешка или неуспешен опит да се внуши, че това е станало отдавна. В сериала има един куп инконсистенции, ако трябва да сме честни.

Каква беше тая лоботомия, например, в 1-ви сезон, при положение че съзнанието и същността на хоста не е в мозъка, а е в перлата?

# 293
Може би са били в частно училище и затова са с униформи Simple Smile А това, че се мотаят на хълма, докато има опасност от ядрен удар, наистина е необяснимо.

В първи сезон на Викинги се споменаваше нееднократно, че Рагнар е син на Один и на него му се привиждаше един гарван (също символ на Один), затова понякога се смята, че сериалът има фентъзи елементи.

Ели, мисля, че само основната програма е в перлата, но мисленето се влияе от други неща. Не помня, когато побъркаха Клементайн, пак й бъркаха в носа, нали? Не са вадили перлата.

# 294
Изгледах първите две серии на Devs. Засега ми е интересен.
Изгледах и излезлите серии на Западен свят. Със смесени чувства съм към този сериал. Гледам го, интересно ми е, но по някое време ми става тегаво. Joy На мен ми напомня и според мен е крадено много, с пълни шепи от Бойна звезда Галактика, но... според мен Западен свят отстъпва като идеи и изпълнение и т.н.
Изгледах и Пикар... ми забавно ми беше, въпреки някои нещица, които ме подразниха.
Скрит текст:
Ще гледам и новият сезон на La casa de papel. Не е фантастика, но пък е много хубав, мноооого.

Липсва ми Елеонора в темата. Дано е добре. Kissing Heart И Петя също... или пък е с друг ник.. не съм чела подробно темата в последно време.
Светли празници и бъдете здрави.Hug

# 295
Ели,не съм гледала филма.Но в wiki е разказан сюжета и дори така се виждат прилики.

Перлата при хостовете не играе ли роля на душа?Смисъл,таки си го представих.Душа,която имат всички живи същества,а при човека се свързва с осъзнаване,мисъл,разум,дух,а в религията - тя е нетленна и ще се запази и след смъртта.Точно така приемам перлата при хостовете - с нея се свързва осъзнаването и тя остава след смъртта на тялото.

# 296
Ели, мисля, че само основната програма е в перлата, но мисленето се влияе от други неща. Не помня, когато побъркаха Клементайн, пак й бъркаха в носа, нали? Не са вадили перлата.
Да, направиха й лоботомия с бормашина през носа.

Очаквах, че ще я пренастроят през таблета.

Ели,не съм гледала филма.Но в wiki е разказан сюжета и дори така се виждат прилики.
Ще се опитам да намеря 3-ти части на филма.

Перлата при хостовете не играе ли роля на душа?Смисъл,таки си го представих.Душа,която имат всички живи същества,а при човека се свързва с осъзнаване,мисъл,разум,дух,а в религията - тя е нетленна и ще се запази и след смъртта.Точно така приемам перлата при хостовете - с нея се свързва осъзнаването и тя остава след смъртта на тялото.
Много е трики тая перла.

Проблемът с концепцията за душата е, че тя е нематериална. А перлата е магнитен носител на информация. Ако приемем, че информацията върху перлата би могла да съществува без материалния носител, то може би бихме могли да гледаме на информацията, записана върху перлата, като на Аз-а (The Self). И сега тука вече следва концептуалното смесване на това какво е душа и какво е съзнание, дали тия двете неща са различни или са еднакви.

При хората няма част от тялото, която да е нетленна.

Спомняте ли си, че когато хостовете отидоха в Рая, информацията върху перлите им се изтри? Т.е. ъплоуднаха ги в някъде в облака, а материалното остана, но е <blank>.

Цялата работа май опира до "It from Bit".

И още ... душата е нещо като сигнала в телевизора. Вътре в телевизора няма човечета.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 16:11 от Elena Pau 663353

# 297
Но те всъщност не пипат личността, по-скоро някак си я изключват. Клементайн беше нещо като зомби.
По подобен начин дъртия Делос се побъркваше всеки път заради тялото си, не заради перлата. Просто съзнанието отхвърля изкуственото тяло и се получава бъг.

# 298
Но те всъщност не пипат личността, по-скоро някак си я изключват. Клементайн беше нещо като зомби.
По подобен начин дъртия Делос се побъркваше всеки път заради тялото си, не заради перлата. Просто съзнанието отхвърля изкуственото тяло и се получава бъг.
Те после го обясниха, че съзнанието не отхвърляло тялото, а реалността.

Някои от концепциите на Нолан са мъгляви и недоразвити. Или просто не е намерил за нужно да ги доразвива, т.е. не са толкова важни за сюжета.

# 299
Някои от концепциите на Нолан са мъгляви и недоразвити. Или просто не е намерил за нужно да ги доразвива, т.е. не са толкова важни за сюжета.
Вероятно и той вече не е знаел какво да прави със своите идеи.

ОК.Не бях обърнала вниемание на факта,че перлите са носител на информация.
Обаче ако се насочим към религии,които вярват в прераждането и душата просто сменя тялото и продължава да помни предишните си прераждания.Както Далай Лама?Обаче пак стигаме до тленно и тенленно.
Незнам.
Ако кажат,че е перлата тежи  21 грама и ако се съди по филма със същото заглавие, в който обясняваха,че това е теглото на душата,то тогава перлата е душата на хоста.И въпросът който следва е с много по-лесен отговор.
Колко тежи една перла?
Joy

Общи условия

Активация на акаунт