Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 18 107
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • България
След много колебаене започнах Scarlet Heart (2011).
Това е сериалът, по който е направен Лунни любовници.
4ият принц не е толкова впечатляващ, но актьорското майсторство на Nicky Wu компенсира не толкова атрактивната му визия.
Изгледала съм само два епизода, но дотук ми харесва повече. И пътешественичката във времето е далеч по-свястна, по-начетена от предишната, много по-уравновесена. Пак се опитва да се противопоставя, но по един много по-изтънчен начин.

# 601
Tales from the Loop,eп. 2, Джейкъб
Скрит текст:
или душата/съзнанието му е в робота,който избяга накрая?Това е същият робот,който видя и майка му като малка преди живота и да се обърка. Той вече е бил в робата,нали?
Много е странен и меланхоличен. С тъмни цветове,направо ме побиват тръпки.

Незнам какво търсят,но техниката е разпръсната в гора и всеки може да я ползва,а отговора за вселената  и всичко останало е 42. Joy

# 602
Tales from the Loop,eп. 2, Джейкъб
Скрит текст:
или душата/съзнанието му е в робота,който избяга накрая?Това е същият робот,който видя и майка му като малка преди живота и да се обърка. Той вече е бил в робата,нали?
Много е странен и меланхоличен. С тъмни цветове,направо ме побиват тръпки.

Незнам какво търсят,но техниката е разпръсната в гора и всеки може да я ползва,а отговора за вселената  и всичко останало е 42. Joy
За Джейкъб
Скрит текст:
той остава в робота, ще разбереш накрая

# 603
Хахах, с Tuon вървим заедно с епизодите. Снощи изгледах и аз втори с Джейкъб. Довечера продължавам.
Аз не разбрах, той опит за самоубийство ли е направил?

# 604
Аз повече от 1 епизод на вечер от този сериал не смея да гледам.
Мисля,че Джейкъб влезна,за да се разменят,но навярно душата му е попаднала в най-близкото нещо,което не е дърво.После разглобиха сверата и така си остават.

# 605
Ясно, защото не видях някакви наранявания. Мда в безсъзнание е просто...

и аз по епизод Smirk

# 606
  • София
Приключих със сезон 2 на Манифест. По-слаб от сезон 1, но пак ми хареса и силно се надявам да го подновят за трето сезон, защото с този край, уау. Simple Smile
Скрит текст:
полет 828 се върна, но ето, че платно от самолета ба намерено, т.е. се е взривил наистина или? :о
Паралелна вселена ; игра с време-пространството?
Това ми харесва, че нещо задълбаха твърде много на религиозната тематика, което не ми допадаше много, много.
и горкичкият Джаред...

изгледах епизоди 2 и 3 на Tales from the Loop
доста тегаво ми дойде. Макс по 1 епизод на ден се препоръчва от тази депресия.
в смисъл добър е, харесва ми, но е много депресиращ. Изобщо ще има ли поне една хубава, щастлива история/разказ? :/
Скрит текст:
Не знам дали съм разбрал ама Джейкъб се 'всели' в робота, той отиде там загубил вяра в живота след като приятелят му го прецака, не знам дали да се самоубие, по-скоро според мен отиде мислейки си, че дори и приятелят му да не е до него пак ще успее да се разменят. Но най-близко до мината бе робота и той сега е в него. Много тъжно. Дани все пак му стана гадно ама малко късно.
А той не обича Мей и се видя, че се отчуждават в епизод 3 и няма как да са заедно.
Но отвратително е това което стана, възмутен съм от такава кражба на душата каквато направи Дани.

На мен ми е любопитно това забравено от Бога градче (любима тематика в американските жанрови филми и сериали) явно е изолиран случай. Останалата част от Америка знае ли какво се случва там по дяволите. Нереално ми стои. Искам да се даде обяснение или да се загатне каква е тази сфера, откъде се е появила и т.н. Или поне да се каже, че заради нея, никой не може да напуска градчето или да се изпращат съобщения и пр. Т.е. да са нещо като 'карантина'

# 607
Diavolo, въпросите ти ще останат без отговор. По-скоро ни оставят само да ги намерим.
Да, тези епизоди са тягостни, но има и малко по-приятни истории.
Като цяло там времето и пространство са извън всякакви правила и те вкарват в размисъл за собственото ни съществуване. Наистина е много медитативен.

Аз сега се забавлявам с Upload. Много добра закачка е. В момента съм на 4 епизод.

# 608
Снощи изгледах епизода с Мей. Абсолютно сюреалистично градче, жителите не са изненадани от странностите.

Все едно е тъмната версия на свежата Еврика и предтехнологичните истории в Черното огледало.

# 609
На мен ми хареса еп. 3 на Tales from the Loop.
За кратките моменти когато сме щастливи и си струва да изживеем.

Иначе искам едно таково за спиране на времето.Дребното иска да закусва точно определен вид корнфлейкс,но не е наличен.Спирам времето,взимам го и си спестявам 2 часа тръшкане. Идеално.

# 610
Честно казано, Tales from the Loop ми подейства по-депресиращо дори от филм за настоящото и бъдещото състояние на екосистемите на планетата.

# 611
Не е толкова депресиращ. Joy В 3-ти епизод имаше сватба.Вярно,че по-скоро приличаше на погребение,но все пак сватба.

Дали техниката е направена от хора?Това се чудя. Поне не е направена от тези,които гледаме .Просто така стояща (изхвърлена),ненужна и неизползвана.

# 612
Пуснете си Upload за оправяне на настроението.
Диаволо е прав - много свеж и забавен сериал с доста неща за размисъл на заден план.

# 613
Аз съм на 4-ти епизод на Ъплоуд. Харесва ми, че има криминална мистерия, мислех, че ще е само комедия. То не е и точно комедия, но разбирате какво имам предвид Simple Smile
Според мен пък, Роби Амел прилича на братовчед си Стивън - имат подобно телосложение и подобна форма на главата и долна част на лицето. Роби е по-тъмен и очите му са различни (Стивън изглежда по-добре в лицето), но като цяло са подобни.

Другия сериал го имам свален, но не ми се гледа депресиращ сериал и ще го изтрия.

# 614
  • София
добри 4 и 5 епизоди на Tales from the Loop
сериала е много докосващ, нищо че си играе по една тъжна струна от човешкото съзнание.
и как всички са овързани, преплетени от събитията пряко или косвено, по-директно или бегло.
в епизод 5, този Лукас, колегата на Ед е онзи, който правеше секс с майката на Мей от епизод 3. Предполагам че никой не влиза по хорските къщи, а това с Мей и момчето от епизод 3 дето правеха разни магарии, докато всички бяха 'замръзнали'
епизод 4 бе много тъжен с дядото и основателя на Цикъла, но някак си завърши хубаво въпреки всичко.

Общи условия

Активация на акаунт