Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 26

• 65 597
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Дара, Честит Рожден Ден!
Бъди жива, здрава и щастлива! Hug
И за да не е спам, показвам разрез(парченце) на великденските си козунаци, които видяхте изпечени и които вече са изядени:
Скрит текст:

# 631
Ала-Бала,  Dara888, честито момичета! Растете, хубавеете и поумнявате!
/Даре, какви ги приказваш, нещо си се объркала, никакво оглупяване, ей туй, дет го написах по-горе е!!/

От днес и вчера - салатки,

агнешки ребърца със зеленчуци, печени порционно в хартия и фолио,

пиле с картофки и гъби

и някаква ютубувска мноУ вкусна запеканка, ММ си я видял и я спретна. Чак пък мноу...ама не беше лоша. Simple Smile

Little Pearl,
Скрит текст:
напиши, моля те, рецептата на твоя мак енд чийз, далече съм от детската възраст, но и на мен ми е любимо! Simple Smile

# 632
labrex,
Скрит текст:
Аз ги правя малко на око, защото обикновено са само за детето, но ще пробвам с мерки за по-голямо количество Grinning
За около 400гр паста
Правя бешамел от 3 с.л. масло с 3 с.л. брашно, после добавям 3 ч.чаши пр. мляко, бъркаш, вариш, знаеш си Simple Smile Намалям огъня и добавям 200-300 гр микс от настъргани сирена - чедър, моцарела, кашкавал, гауда, каквото имам, но винаги да има някакво ароматно сирене. Ако има нужда овкусявам със сол, може пипер, инд. орехче, малко горчица на прах /обаче девойката не предпочита и заради нея пропускам/ и слагам сварената паста. Увеличавам котлона и оставям за 2-3 минути. И воала Simple Smile Ако искаме пълна програма прехвърлям ги в тава, поръсвам с овкусени хлебни трохи и пармезан и запичам леко да стане хрупкава коричка. И аз ги обичам, но са калорийна бомба, затова ги правя само за дребната, да не ме изкушават Smirk

# 633
  • София
Ала-Бала,  Dara888,   честит рожден ден!

На пара, в тиган и с лучено-маслен сос със суха чушка..

# 634
# 635
Flowers Rose Ала-Бала,  Dara888,  да  сте живи и здрави! Flowers Rose
Ако имате изостанали банани, днес предлагам един много лесен сладкиш, в който може да ги сложите.
Бананов сладкиш с ядков крънч

# 636
  • там където има винаги вятър
С част от козунаците/има още в хладилника/ - най-обикновено нишесте с мляко.

Дара, честита да си Flowers Bouquet - какво ти оглупяване Thinking Я какви засукани неща има в темата ни - глупавите могат ли ги Smile

# 637
  • ВАРНА
Честито на празнуващите!Пожелавам най-вече здраве-другото все ще се нареди.
 Пиле с ориз Разядка от извара,сушени домати,пресен лук и кушени кайсии върху пълнозърнесто хлебче със семена

# 638
Честити да сте Дара и Ала-Бала! 🤗🎂🎂🎂

От днес царица мусакица в компанията на студен таратор 😊

И едно прясно зеле с наденица на фурна

# 639
Честит празник на Ала-Балаи на Дара! Бъдете здрави! Flowers Bouquet

У нас домашни бургери

Напукани сладки Червено кадифе от детето

# 640
  • София
Салата с чеснова, млечна майонеза и сьомгова пъстърва на тиган.

# 641
Пържени картофи с телешки кебапчета

Чийзкейк браунис с малини

# 642
Ала-Бала , Дара , честити да сте ! Здраве , радост и късмет !

"Кормос биското"- Лабрекс 😘

( на днешния ден преди 26 години сме се "сгаджили" с ММ и да се подсладим по повода...)

"Пилешка каварма"- Пеп-4о 😘

Пържолки от тавата

Хубава вечер и бъдете здрави !

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 20:51 от denyil

# 643
Честит рожден ден, Ала-Бала! Приеми най-добри пожелания от мен!  🎂🎉🎁🌷
Честит рожден ден, Dara888! С най-добри пожелания от мен! 🎂🎉🎁🌷
Чудни вкусотии сте сготвили момичета! 🤩😋
Little Pearl, как приготвяш макароните? Изглеждат много вкусни 😋
У нас днес скромно тиквички с ориз на фурна и един почти здравословен кокосов сладкиш, следствие на провал от една рецепта в нета за домашно здравословно Баунти. Получи се много сочен и вкусен, но...макар, че парчето се отрязва безпроблемно, бялата част се разпада... Приятна и уютна вечер ви пожелавам! 🤗🌷
https://---shoretner923-2VYwI7S

https://---shoretner923-3bAGP9r

# 644
Благодаря за пожеланията, момичета! Flowers Hibiscus
Чисто съм си оглупяла. Ей го на, за подарък си избрах... тава и форма за кекс. Да ме хване човек, па бой, бой с тавата. Само тенджери и тави са ми в главата. Joy Изпробвах новата форма, но още не съм извадила кекса, затова стара снимка на такъв.

И разрез на тортата от вчера. Малко ми беше червената боя и не е наситен цвета, но на СВА явно сега приоритет не им е боята за сладкиши и не са заредили.

Общи условия

Активация на акаунт