ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 37

• 237 449
  • 3 052
  •   1
Отговори
# 180
Човека сподели в ефира особеното си мнение за ваксинацията на база личната си история и само мога да го аплодирам за откровението и смелостта. Лично аз му вярвам и отдавна съм взел решение за семейството си, тъй като академика от НЦЗПБ не успя да помогне и на моето дете след увреда.. Медала има 2 страни. А в крайна сметка всеки си има не зеленчук, а глава на раменете и е свободен да мисли и папка каквото си реши. Ваксините трябва да са право на информиран избор и компаниите да носят отговорност, ако някой се тропяса или пострада от тях!!!

пп: Четох листовката на ваксина за жълта треска и секциите алергични реакции, увреда на мозъка и жизнени органи.. "могат да имат летален изход" т.е. ние сме си вързали гащите - отговорността си е изцяло ваша. И така уважаеми, не е проста работа да се боцне човек, поне не колкото да хапне лъжичка мед. По-добре жив и здрав тук или в бяла държава, отколкото с риск от увреда в страни от третия свят :-х

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 19:17 от Пух

# 181
  • София
Ако имате да пътувате в страни от третия свят, хапвайте лъжичка мед и спокойно занапред.
Колеги пътуваха в Африка в еболата, ами не рискуваха с мед, честно.

# 182
Едни и същи хора с едни и същи нонсенс мнения и приказки лишени от обективни факти - някаква реклама ли правим или иронизираме? Нареждайте се първи на опашката и хващайте следващия полет тогава, за да разкажете от първо лице как е положението.

Да ви върна към темата -  не Африка, не Жълта треска, не Ебола, а за вредата от Ваксините.. Хората предупреждаваха за едни други, но масовата психоза не прощава и доста народ си замина от тромбози - факт.

Ето обобщаваща таблица за страничните реакции от листовката на ваксина за Ебола:

Клас на органите MedDRA-системаНежелани реакцииЧестота
Нарушения на имунната система: Анафилактична реакция Много рядко
Нарушения на нервната система: Главоболие Много често
Стомашно-чревни нарушения: Болка в корема, Гадене често срещани
Нарушения на кожа и подкожна тъкан: Обрив §често срещани
Мускулно-скелетни и нарушения на съединителната тъкан:Артралгия §, Миалгия; Артрит §Много често; често срещани
Общи нарушения и реакции:Пирексия, Умора, Болка на мястото на инжектиране, Еритема на мястото на инжектиране, Подуване на мястото на инжектиране; Втрисане, Хиперхидроза (изпотяване)Много често; често срещани
* Ефикасността при деца не е оценявана.

С една дума може да порази цялото тяло и всички важни системи и органи на човек. Съмнявам се дали някога ще бъде оценена дългосрочно и обективно вредата. Познавам медици, които не биха се ваксинирали.

И аз имах един бивш колега пътувал и живял известно време в Африка. Беше ми споменал, че е изкарал тежка болест, въпреки ваксинациите. Не го бях виждал години и преди няколко месеца с ужас установих, че целия трепери неконтролируемо и не прилича на себе си :-х

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 00:51 от Пух

# 183
  • Варна
Не знам защо спорите. Въпросната ваксина изобщо не стои на дневен ред в България за каквото и да е. Който ще пътува в страни, където тя е задължителна, си решава сам дали изобщо да пътува.

За всички пожелателни ваксини човек има глава на раменете си да си прецени сам. Включително и така популярните сега за ковид. Задължителните затова са задължителни, защото трябва да се поставят. Никой не казва, че и от тях няма вреда понякога, за съжаление, от организъм до организъм има океан разлика и някои хора не реагират добре.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 07:29 от HighSpeed

# 184
  • в кукувиче гнездо
Пух, за съжаление с четене на листовки не става. Както съм споменавала много пъти в медицината много често се гледа риск-полза. Та, един аналгин има страшна листовка. Да не говорим за медикаменти, които се използват при пълна упойка примерно и никой не те пита - ама искаш ли, не искаш ли.. Това е живота. Благодарение на това сме оцелели.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 09:03 от lechugitka

# 185
  • София
Здравейте,

искам да попитам как мога да отложа (засега) реимунизацията, която се прави на 12г.? Няма конкретна здравословна причина, просто не желая на този етап да я слагам, вероятно изобщо ще я откажа. Мога ли да платя глоба някаква и да не ме търсят за поставянето на ваксината?

И моля за конкретни отговори, без коментари "защо" и т.н. Нямам нужда от излишни мнения по темата.

# 186
  • Варна
Личния лекар не е ли навит да пропуснете? На 12 години децата вече би трябвало да имат развит имунитет и сигурно няма да е болка за умиране.

# 187
  • София
Личния лекар не е ли навит да пропуснете? На 12 години децата вече би трябвало да имат развит имунитет и сигурно няма да е болка за умиране.
Подхвърли да я правим, но аз казах, че засега отлагам. Не ме е притискал, въпросът е, дали мога и да не я сложа?

# 188
  • в кукувиче гнездо
Реимунизация срещу морбили, паротит и рубеола, както и дифтеткоковата правят на 12 годишни. Не разбирам какво ви притеснява.  Не ви се отговаря - защо така сте решила, ама аз питам все пак - Защо?

# 189
  • София
Подхвърли да я правим, но аз казах, че засега отлагам. Не ме е притискал, въпросът е, дали мога и да не я сложа?

Можете и да не я сложите. Може да имате глоба, но може и да нямате. Малко на случаен принцип е.

# 190
Който както иска да разбира нещата. Но на никого не пожелавам малкото му дете да кърви и да се къса от рев, да спре да говори, да е белязано за цял живот. Сегашните ваксини не са това, за което се представят. Ще бъда краен - оръжие за масово поразяване (онези на върха в пирамидата вече нямат нужда от умни и здрави хора).

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 23:28 от Пух

# 191
  • София
Реимунизация срещу морбили, паротит и рубеола, както и дифтеткоковата правят на 12 годишни. Не разбирам какво ви притеснява.  Не ви се отговаря - защо така сте решила, ама аз питам все пак - Защо?
Защото така съм решила. Имам това право. Иначе досега има сложени всички задължителни ваксини по календар.

denizara, нямам против да ме глобят, ще си платя глобата.

Пух, съжалявам и ме побиват тръпки. След МПР, нали? Правилно съм разбрала.

# 192
  • САЩ
Аз последно си слагах МПР и още няколко други на куп преди 4 години, защото ми ги изискаха от университета в последния момент и нямах време да намеря начин да се измъкна. Имах ги слагани като дете същите ваксини и бележка носех, но тогава ми обясниха че те имат давност около 5 години, демек всеки 5 години трябва човек да си слага ваксини. Това и най-запалените любители на ваксини не го правят, ама се хвалят че са здрави благодарение на ваксините. След тези ваксини се чувствах зле с месеци, лягах си рано, не можех да се фокусирам да уча, бях много отнесена, неспокойна, получих алергии.
Иначе Пух, за хората в американската армия съм чувала ужасни истории, там ги ваксинират всяка година с какво ли не и са все по-болни и по-болни.
Аз единствена от семейството ми не си сложих Ковид ваксината и съм малко като черната овца в семейството, но това си е мое решение.

# 193
  • София
Защото така съм решила. Имам това право. Иначе досега има сложени всички задължителни ваксини по календар.

denizara, нямам против да ме глобят, ще си платя глобата.

Пух, съжалявам и ме побиват тръпки. След МПР, нали? Правилно съм разбрала.

Missence, ако има нещо изобщо, само глоба ще е. Детето е ученик и училището е задължтелно и няма значение, дали е ваксинирано или не. Така, че успех, поздравявам те за решението!

# 194
  • София
Аз последно си слагах МПР и още няколко други на куп преди 4 години, защото ми ги изискаха от университета в последния момент и нямах време да намеря начин да се измъкна. Имах ги слагани като дете същите ваксини и бележка носех, но тогава ми обясниха че те имат давност около 5 години, демек всеки 5 години трябва човек да си слага ваксини. Това и най-запалените любители на ваксини не го правят, ама се хвалят че са здрави благодарение на ваксините. След тези ваксини се чувствах зле с месеци, лягах си рано, не можех да се фокусирам да уча, бях много отнесена, неспокойна, получих алергии.
Иначе Пух, за хората в американската армия съм чувала ужасни истории, там ги ваксинират всяка година с какво ли не и са все по-болни и по-болни.
Аз единствена от семейството ми не си сложих Ковид ваксината и съм малко като черната овца в семейството, но това си е мое решение.
За кой университет става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт