ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 37

• 237 413
  • 3 052
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Това ли търсите https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2018/20 … anx_139646_bg.pdf хексацим е ваксината.

# 136
Да това е тя.
А аз ли не съм разбрала правилно лекаря, той обясняваше, че цялото това нещо са две инжекции и се слагат наведнъж / три приема по две инжекции/ или просто към тази 6 валентна слагат и още нещо?

# 137
  • София
По принцип по календар се слага синфлорикс и хексацим, но според много от педиатрите това е огромно натоварване за бебешкият организъм и разсрочват двете ваксини - не ги слагат заедно. А и ако има реакция детето от ваксината, как ще знаете от коя от двете е? То не че като знаете от коя ваксина е, нещо някой ще ви помогне, но поне ще имате едно на ум и може да не слагате с коклюшният компонент /нали уж той правел най-често проблемите/.
Ето листовката и на синфлорикса https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/synfl … nformation_bg.pdf

# 138
Благдоаря, точно това ми трябваше!
Ще и кажа да ги раздели и повече от една да не слага.
А иначе да, каквото и да стане, никой не носи отговорност за нищо, но то такава е схемата на медицината в цял свят, не само на ваксините.
Слагайте си, ето ви лекарства и се оправяйте както можете. Wink

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 11:06 от Amerikkas

# 139
  • Куциндрел
Потърсете в нета текущия ваксинацонен календар. Там пише по месеци и години какви ваксини се слагат и как се казват.

# 140
Здравейте. Очаквам първото си дете през юни. Двамата с приятеля ми сме на мнение, че определено искаме да откажем ваксините. За себе си - пия кортикостелоиди от 7 години ( заради проблем с надбъбречните жлези - надбъбречна хиперплазия ) при прием на кортикостероиди не се слагат ваксини. Въпросът е, че ги пия и по време на бременност. По - ниска доза и вид, който не преминава през плацентата. Но ще продължа и при кърменето евентуално. Съответно пред лекар мога ли да се обосновя , че имунната система на детето е подтисната заради кортикостероиди,  които пия ( нищо че пак няма да преминават много през кърмата). А за мен са важни, защото без тях не ми работят надбъбречните жлези и правя кризи с нисък кортизол. Няма да обяснявам много много за мен. От страна на приятеля ми има случаи с тежки реакции от ваксини. Негов братовчед си отива на около 2 годинки като след ваксина развива заболяване и почива. Не съм питала подробности леля му.  Майката на приятеля ми се разболява от коклюш след ваксинация и има проблеми с очите и до ден днешен. Друг негов братовчед развива аутизъм. Сестра му се разболява от хепатит Б след ваксинацията в родилното и е била на антибиотици. Въпросът ми е адекватни ли са аргументите за пред лекар? Има ли причина да откажа ваксина, заради лошо реагиране в рода на бащата? И ако искам да мина на такава комисия, която одобрява отказа, дали тези аргументи са основателни? Сигурни сме, че няма да ги слагаме, но ни притеснява натискът в последтствие от държавни институции.

# 141
  • Варна
Няма как да разбереш без да пробваш. На мен ми се струва прекалено измислено всички тия реакции и проблеми точно от ваксини баш в едно семейство, но не съм специалист. По-скоро бих си помислила, че с тях нещо не е наред, а не че всички са имали малшанса да се увредят от кофти ваксини.

Можеш да се обосновеш пред лекар или пред комисия. А колко ще ти повярват е съвсем друг въпрос. Нали се сещаш, че ти не си медицинско лице, а те са.

# 142
Не вярвам да мине това. Ще ви искат документи за нещата които казвате.
Или отказвате и поемате риск (+куп разправии и глоба) или слагате и поемате риск....

# 143
И какви са чак толкова последиците?
Единствено няма да има право да ходи детето на градина до 4 год. На 5 год - предучилищното образование е задължително, няма как да не тръгне.Като опция може да се запише към училище. На училище си тръгва без проблем. Не е задължително да ви глобят.
Вие си преценявате като родители , дали искате или не ваксинация. Не е толкова страшно да се откаже.
Щом имате притеснение обмислете добре.
Не агитирам нито За , нито Против!

# 144
На мен ми се струва прекалено измислено всички тия реакции и проблеми точно от ваксини баш в едно семейство, но не съм специалист. По-скоро бих си помислила, че с тях нещо не е наред, а не че всички са имали малшанса да се увредят от кофти ваксини.

Mислиш така защото въобще не се и замисляш как точно увреждат ваксините. Смяташ, че вредата може да е алергична реакция или съответно да се разболее детето от това, за което се ваксинира. И толкова!
Де да беше това.
За какви процеси могат да стартират въобще няма да коментирам
Ваксините "отключват" гени, които са можели да останат латентни до края на живота на човек. Гени, които ти се иска да не знаеш, че работят в детето ти ....
При определени генетични комбинации организма не може да се изчисти от "носителите" на ваксината и за него те стават токсични. Самото изчистване става изключително бавно или въобще не се случва и поразява редица органи.  И ако си мислиш, че съм в зоната на фантазиите  не съм - майка на такова дете съм.  
Та напълно възможно е хора със съответните гени /роднини/ да реагират бурно на ваксини ... в последствие не само на тях.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 23:02 от the Дорис

# 145
  • Варна
И аз това казах, Дорис, че нещо в тези хора от едно семейство не е наред. Защото би било ега ти малшанса всички те да попаднат на дефектна ваксина, не знам как да го кажа по-точно. Както и ти казваш, нещо в техните гени в комбинация с ваксините (евентуално) прави проблема. Момичето е решило да има дете от приятеля си, знаейки за тези неща. Може да опита да откаже ваксините. Дали ще успее е съвсем друг въпрос.

# 146
Аз пък изобщо не виждам смисъл да им се обяснявате за причините, поради които отказвате ваксините, така или иначе няма да вземат доводите Ви под внимание изобщо.
Отказвате ваксините и толкова. Предупредете още като Ви приемат за раждане, че малко обичат да се правят на разсеяни и на нечули и невидели.
Има частни детски градини и кооперативи, може детето да ги посещава, някои не изискват ваксинации. От 5 годишна възраст образованието е задължително конституционно право, така че със или без ваксини, детето има пълното право да посещава детско заведение и училище.
Глобата не е някаква непосилна сума, така че това трябва да ви е най-малкия кахър.
Поздравявам Ви за решението да не ваксинирате. Казвам го като майка, която не се беше информирала достатъчно и чието дете пострада от ваксина.

# 147
  • в кукувиче гнездо
То, хубаво има частни детски градини. Ама какво прави жената, ако детето й се разболее от коклюш, морбили, дифтерия, тетанус, хепатит, менингит, паротит, рубеола, туберколоза.... А, ако се разболее не само от една от тези болести, а от няколко през годините.... Кво правим? А? Я й кажете на тази жена какви са последствията от болестите.

# 148
Ами хайде тогава Вие ѝ кажете какво прави, ако детето развие аутизъм, ако обичате.

# 149
  • в кукувиче гнездо
Не сравнявайте аутизма с гореизброените болести. От които, апропо, може и да не оцелее някой, а може и инвалид за цял живот да остане. Да не говорим, че никъде не е доказана връзката на една от тези ваксини с аутизма. Живеем в 21 век, когато на всички е ясно, че живеем добре благодарение на ваксините. Вие изобщо не знаете какво е "яко да се мре" от инфекциозни болести, въпреки ситуацията в момента. Така че, хайде, дайте й гаранции на майката, че детето й няма да се разболее от някоя от тези болести. За градина всеки знае...

Общи условия

Активация на акаунт