Азооспермия

• 21 438
  • 214
  •   1
Отговори
# 180
И аз се интересувам, ако е удобно повече информация и за лечението, къде и при кой се е провело и колко време ви отне всичко? Предварително благодаря!

# 181
Ние не сме прилагали никакво лечение. Мисля, че при мъжа ми се води обструктивна, т.е няма канали.
Имаше сперматозоиди в тестисите и два пъти му правиха биопсия. На първата не успяха да извадят материал, но на втората имхме успяха и от тях имаме живо и здраво момченце.
Сега септември правихме нов трансфер. Беше успешен, но за съжаление нямаме щастлив финал.

Успех на всички Ви!

# 182
Доста от вас пишат за лечение но никой реално не споделя за успех.. За здрав ембрион, износен и т.н. хубаво се провежда лечение и се намират сперматозоиди макар и по “насилствен” начин, но с какво качество са те ? интересували ли сте се ? а вашите мъже, които провеждат лечение - способен ли е организма да се изчисти от всичко прието като медикаменти.. То днес няма са окаже влияние, но след време..Искрено се надявам всеки да постигне желания резултат, но да не е с цената на всичко..
Има успехи на други двойки. Качеството е достъчно добро, за да се импланира в яйцеклетката. Всеки организъм е индивидуален, всеки един медикамент приет дори и парацетамол, има странични ефекти. Били сме и при проф.Башар, съжалявам, но подхода не ми допадна. При положение, че хормоните на мъжа ми бяха едни нагоре, други надолу, не се изписа никаква терапия, дори опит, за нормализирането им. Каза ми се, че шанса е 50/50, нищо няма да приема, ще ме стимулират и в дена на моята пункция ще е неговото Микро Тесе. А ако не намерят все пак 50/50?  А с какво качество ще са след, като хормоните са в хаос и не се провежда терапия, дори с добавки за опит да се нормализират. Ако не се намерят, моята стимулация е навятъра и неговото микро тесе също. А ако получи усложнения след микро тесето. А това, че аз си бия хормони, които "насилствено" увеличават яйцеклетките и може да ми се отрази след време, и може да не се вади нищо по - безопасно ли е? Защото да не забравяме, че все пак и нас ни стимулират също. Това, което пишете важи с пълна сила не само за мъжете, но и за нас. Били сме и при други светила в БГ, там беше още по - трагично положението, имаше и такива, които директно ни отписаха.
Решихме да използваме подхода на др. Перу. Не убеждавам никого в нищо, ние сме избрали този подход, имам желание все пак и двамата да се съхраним психически, емоционално и здравословно, колкото, и докъдето е възможно.
Всеки един случай е индвидуален, всяка една процедура крие своите рискове, както и приема на медикаменти.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 15:27 от Emily00

# 183
Здравейте. Бих искал и аз да споделя своя опит до тук в търсене на решение за този проблем.. Миналата година май месец установих, че имам необструктивна азоспермия и съответно започнах усилено да чета по въпроса, включително и тук. Отидох на консултация при д-р Бъчваров, което ме отказа да търся помощ  в България. Не беше никак обяснителен и искаше да ми направи биопсия. Бях прочел колко инвазивна е тази интервенция и не се навих на такъв вариант. След това имах консултация при д-р Башар, който обещаваше богато и тикаше към микро ТЕСЕ. Можело, ако искам, да пия хормони предварително, ама можело и да не пия.. нали, важното е ТЕСЕ да ми направят.  Казах, че ще го обмисля. След това ме търсиха, да ми насрочват часове за операция, сякаш вече бях потвърдил. Чувал съм, че този доктор е добър в тези операции, но съм решил това да е последен вариант, преди да опитам други възможности. Юни месец се обърнах към доктор Перу. Въпреки, че ми се появиха някои съмнения, по време на странстването в Истанбул и консултациите, които направих с него и други лекари, при които ме изпрати за изследвания (например, когато тези лекари ми казваха, че на 100% ще ми се реши проблемът ), си казах, че все пак съм се хванал на хорото и ще опитам.. Когато започнах лечението, за съжаление се разболях, вероятно от ковид, но за няколко дена, с прахчета с парацетамол се закрепих. Две седмици по-късно друг вирус ми налетя, като пак температурата я свалях с парацетамол. През това време си биех хормони и си гълтах витамините, лекарствата и другите фито истории, които докторът ми беше изписал. Но тъй като не се чувствах добре и не оздравявах, посетих личния лекар, а от там, след изследвания директно ме приеха в Пирогов със сериозни повишавания на чернодробните ензими, уголемен черен дроб. Съответно диагнозата си беше токсично натравяне. д-р Перу твърдеше, че няма как от неговото лечение да се получи това. Изглеждаше че явно болестите, в съчетание с парацетамол и всичките хапове , които пиех, са ми изтормозили черния дроб. Така че след няколко месеца възстановяване, реших да опитам пак лечението на доктора, като се следя с изследвания. Започнах и само след 4 дена показателите на ензимите ми се вдигнаха 3,4 пъти. Така че приключих с това лечение. От тук нататъка не съм сигурен как да продължа.. гледах, че има лечения със стволови клетки, които не знам колко обещаващи са. Но е сигурно, че навсякъде те гледат, като касичка и обещанията са големи.

# 184
Здравейте. Бих искал и аз да споделя своя опит до тук в търсене на решение за този проблем.. Миналата година май месец установих, че имам необструктивна азоспермия и съответно започнах усилено да чета по въпроса, включително и тук. Отидох на консултация при д-р Бъчваров, което ме отказа да търся помощ  в България. Не беше никак обяснителен и искаше да ми направи биопсия. Бях прочел колко инвазивна е тази интервенция и не се навих на такъв вариант. След това имах консултация при д-р Башар, който обещаваше богато и тикаше към микро ТЕСЕ. Можело, ако искам, да пия хормони предварително, ама можело и да не пия.. нали, важното е ТЕСЕ да ми направят.  Казах, че ще го обмисля. След това ме търсиха, да ми насрочват часове за операция, сякаш вече бях потвърдил. Чувал съм, че този доктор е добър в тези операции, но съм решил това да е последен вариант, преди да опитам други възможности. Юни месец се обърнах към доктор Перу. Въпреки, че ми се появиха някои съмнения, по време на странстването в Истанбул и консултациите, които направих с него и други лекари, при които ме изпрати за изследвания (например, когато тези лекари ми казваха, че на 100% ще ми се реши проблемът ), си казах, че все пак съм се хванал на хорото и ще опитам.. Когато започнах лечението, за съжаление се разболях, вероятно от ковид, но за няколко дена, с прахчета с парацетамол се закрепих. Две седмици по-късно друг вирус ми налетя, като пак температурата я свалях с парацетамол. През това време си биех хормони и си гълтах витамините, лекарствата и другите фито истории, които докторът ми беше изписал. Но тъй като не се чувствах добре и не оздравявах, посетих личния лекар, а от там, след изследвания директно ме приеха в Пирогов със сериозни повишавания на чернодробните ензими, уголемен черен дроб. Съответно диагнозата си беше токсично натравяне. д-р Перу твърдеше, че няма как от неговото лечение да се получи това. Изглеждаше че явно болестите, в съчетание с парацетамол и всичките хапове , които пиех, са ми изтормозили черния дроб. Така че след няколко месеца възстановяване, реших да опитам пак лечението на доктора, като се следя с изследвания. Започнах и само след 4 дена показателите на ензимите ми се вдигнаха 3,4 пъти. Така че приключих с това лечение. От тук нататъка не съм сигурен как да продължа.. гледах, че има лечения със стволови клетки, които не знам колко обещаващи са. Но е сигурно, че навсякъде те гледат, като касичка и обещанията са големи.
точно поради тази причина се отказхме от Перу,аз искам здрав мъж до себе си който да ми помага с децата, дори те да не са негови биологични..Здравето ни е на първо място!!! С него шега не бива !

# 185
А какво ви притеснява в Микро тесето?

# 186
Това е все пак хирургическа интервенция, колкото и рутинна да е. Навремето имах проблеми след една рутинна процедура и анастезията, която ми биха. Не че няма да стигна и до това.. просто ми се иска да видя какви други възможности имам. Микро ТЕСЕто ми се струва, че е на късмет, като до колкото съм разглеждал статистики, шансовете не са в моя полза. А от сблъсъкът ми с лекари по този въпрос, ми се струва, че за тях е по-важно да те срежат и да вземат пари, от колкото да са откровени с теб.

# 187
Това е все пак хирургическа интервенция, колкото и рутинна да е. Навремето имах проблеми след една рутинна процедура и анастезията, която ми биха. Не че няма да стигна и до това.. просто ми се иска да видя какви други възможности имам. Микро ТЕСЕто ми се струва, че е на късмет, като до колкото съм разглеждал статистики, шансовете не са в моя полза. А от сблъсъкът ми с лекари по този въпрос, ми се струва, че за тях е по-важно да те срежат и да вземат пари, от колкото да са откровени с теб.
Здравейте, не мога да дам мнение по това как да продължите, но само исках да кажа, че ние правихме микро ТЕСЕ при Башар с местна упойка, тъй като съпругът ми прави алергични шокове и отказахме пълната. И това, което знам от ембриолог близък е, че тази процедура се прави и с диагностична цел тоест ако лекарят наистина е професионалист в това би следвало да се установи и нещо при процеса на сперматогенеза.

Успех желая от сърце.

# 188
Здравейте!
Ние се връщаме от проф.Башар със 40-60% обещание ако направим микро тесе (НЕ обструктивна Азооспермия) при него и разбира се моята стимулация и ако се стигне до пункция и ин витро ще ни излезе около 7000евро. Но нещо така на сляпо пак с тези цени мн не ме кефи. Искам да пробваме и тук, но нз към кой да се обърна, като за начало. И бихме кандидатствали даже по ЦАР програмите, но чета че трябва да си избера клиника и това нз къде е най-добре да се случи тук в София. Приемам всякакви насоки и съвети Simple Smile
Elendro може ли повече информация за лечението със стволови клетки? Simple Smile
Криси6 какво стана с микро тесето при пр. Башар? Ако искате пишете ми на лични Simple Smile
Предварително благодаря!

# 189
За да ви отпусне ЦАР финансиране трябва да имате становище от уролог, че сперматогонезата е запазена. ММ с обструктивна Азооспермия. Правихме биопсия при Кацаров, от която стана ясно, че при него сперматогонезата е запазена. Нямам представа дали биха ви отпуснали финансиране, ако при Микро Тесе се открие материал. Най- добре е да се обадите в ЦАР. Там биха ви обяснили. Но финансиране по тази диагноза се получава само при запазена сперматогенеза.
Успех!
Здравейте!
Ние се връщаме от проф.Башар със 40-60% обещание ако направим микро тесе (НЕ обструктивна Азооспермия) при него и разбира се моята стимулация и ако се стигне до пункция и ин витро ще ни излезе около 7000евро. Но нещо така на сляпо пак с тези цени мн не ме кефи. Искам да пробваме и тук, но нз към кой да се обърна, като за начало. И бихме кандидатствали даже по ЦАР програмите, но чета че трябва да си избера клиника и това нз къде е най-добре да се случи тук в София. Приемам всякакви насоки и съвети Simple Smile
Elendro може ли повече информация за лечението със стволови клетки? Simple Smile
Криси6 какво стана с микро тесето при пр. Башар? Ако искате пишете ми на лични Simple Smile
Предварително благодаря!

# 190
Здравейте!
Предварително благодаря!

За да се кандидатства по фонд трябва първо да направите биопсия за да докажете, че протича сперматогенеза в тестисите, която вие си плащате. Ако има открит материал при самото инвитро пак си финансирате друга операция( биопсия, тесе, песа и т.н). Имайте предвид, че мястото на взетия материал не се възстановява и няма как да се правят интервенции до безкрай. Предполагам Башар е поискал инхибин Б, той ще ви подскаже какво се случва в тестисите.

# 191
Много ви благодаря за информацията. Имахме всичко без AMH, което пуснахме там и днес писаха, че е 11.14 което било много добър знак. Всичко друго ни е в норма включително инхибин б - 73.5 Без биопсия няма становище така ли? Ужас. Какъв е този омагьосан кръг 😔
Значи продължаваме без ЦАР. Но пак не знам от къде да тръгнем тук в Бг. Има ли клиника която да направи едновременно пункция ако тесето е ок в един и същи ден без замразяване с ICSI директно. Май това ни е варианта 🙄🤔
Много благодаря на всички, дано стигнем до щастливият край по най-лекият начин и по скоро 🙏

# 192
Много ви благодаря за информацията. Имахме всичко без AMH, което пуснахме там и днес писаха, че е 11.14 което било много добър знак. Всичко друго ни е в норма включително инхибин б - 73.5 Без биопсия няма становище така ли? Ужас. Какъв е този омагьосан кръг 😔
Значи продължаваме без ЦАР. Но пак не знам от къде да тръгнем тук в Бг. Има ли клиника която да направи едновременно пункция ако тесето е ок в един и същи ден без замразяване с ICSI директно. Май това ни е варианта 🙄🤔
Много благодаря на всички, дано стигнем до щастливият край по най-лекият начин и по скоро 🙏

В кои референтни стойности е инхибин Б?
Няма как да докажете пред фонд, че има материал без да направите биопсия. За България някой да се включи с лекари, в Турция всичко се планира заедно- първо ТЕСЕ и след това пункция ако има материал.

# 193

Предварително благодаря!

При нас при микро ТЕСЕ при Башар се откриха сперматозоиди и чрез свежия материал от мъжа ми без замразяване се направи ICSI , моята пункция беше два часа след неговата. Успешна бременост и раждане последва. Преди това имахме ТЕСЕ в България при доктор Бъчваров в Щерев, но тогава ни посъветваха да замразим материала и правихме три пъти ICSI със замразен материал- и мой и на съпруга ми, от които и трите пъти неуспешни. В Турция ни дадоха мнения, че замразяването не е ОК.

# 194
Много ви благодаря !
Криси знам, че замразяване не е никак добър вариант и за това търся тук, като в Турция - едновременно Тесе и пункция, ако намерят сперматозоиди.
Колко ви излезе като цена всичко там, ако не е проблем да споделите ако не на лично и стояхте ли там 2 седмици за стимулация?
Инхибин б от 10- 357 ни е 73.5.
😊😊😊

Общи условия

Активация на акаунт