Истанбул [тема 52]

• 65 841
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Самия факт , че още не са затворили МОЛовете , пазарите и още много места на събиране на много хора показва , че имат още много гайки за затягане.Все още много хора и у нас и по света НЕ ВЯРВАТ в пандемията и всячески саботират карантината - така беше в САЩ , Англия , Швеция , Холандия а и по други места и сега се чудят къде да ровят трупове . Хубаво е , че ние все пак добре се справяме , дано и комшиите да се справят и пак да си възстановим комшулука - аз съм заложил на нашенско море лятото , късен плаж по анталийски , пък истанбулските лалета - догодина.Жалко , че се изгуби Халим , щеше да ни снабдява с актуална информация .

# 61
  • Варна
Да разбирам ли, че са им казали за въпросното заключване в последния момент и това е довело до безумието от клипа?
Много неразумно решение. Ще има недобри последствия.
Бог да ги пази! И нас!

Босфорът в прекрасен. И на камерите се вижда. Чудех се на какво се дължи. Върти ми се, че съм чела за някакви цъфтежи, сега чета и за ветровете... Питам се дали и намаления трафик няма общо. Все пак фериботните линии май са спрени или поне драстично намаление. Нали казаха, че връзката Европа-Азия е само чрез Мармарай. Това е огромно разтоварване на трафика по Босфора. И поредна илюстрация на това как Земята си почива от нас. Жалко е, че на такава цена.

Петерки, не знам да са затворени МОЛ-овете, наистина. Те и Капалъто не затвориха, вероятно и Египетския. И магазините на Истиклял могат да работят. Но не работят. От над две седмици. Седмичните им пазари не знам как са. Мисълта ми е, че хората си самоналожиха и ограничения извън официалните. Но ситуацията в държава като Турция предвид това, че живеят на фамилии и големите им градове са изключително гъсто населени, както и огромния трафик на хора и стоки, е обяснимо сложна.

# 62
  • София
Да разбирам ли, че са им казали за въпросното заключване в последния момент и това е довело до безумието от клипа?
Много неразумно решение. Ще има недобри последствия.
Бог да ги пази! И нас!
...

В 22 часа им го съобщиха по телевизията и настана абсолютен хаос.
Повечето са били неподготвени и са щурмували магазините вероятно от страх да не го удължат това положение.

За цвета на Босфора и аз съм чела за водораслите преди години, но сега се зачудих, че пишеше вятър.

# 63
  • Варна
Папараци по камерите ще станем : ))))

Тук явно снимат някой репортаж от  площад "Таксим"

# 64
  • София
А тук вече глобяват:

# 65
https://artsandculture.google.com/search?q=Istanbul  По този адрес може безплатно да разгледате няколко Истанбулски музея

# 66
  • На юг от тук
Добро утро!
Нека започнем седмицата с настроение и усмивка на лицето.

# 67
  • Варна
Снимки на празния ни Истанбул. Не мога да повярвам ,че това гъмжило от хора, може да се спре и да няма никой!
Само ченгетата се виждат. О, и разбира се - котките Wink

Истанбул празен

- тук с текстче

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 13:45 от BVAR

# 68
На когото му е интересно- линк към 1 еп. (с бг суб.) на новия турски сериал, който мисля, че е по книгата на А.Юмит "Паметта на Истанбул".
https://youtu.be/ZecfEs8WNng

Не съм го гледала още, но се надявам да е интересен колкото романа.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 21:02 от pepel_ot_rozi

# 69
Благодаря, тъкмо  се чудех какво да гледам днес.
Сега съм се курдисала да чакам Рафика Wink по 24kitchen

# 70
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Пепелче, жива и здрава да си за линка. Другите серии пак ще ни ги мяташ, нали?

Много хора споделят колко тъжен е празният Истанбул, на мен обаче ми харесва. Да си отдъхне и той от всички, дето го тъпчат и не го уважават. Природата също, че и нея не я ценят, само строят ли строят.

# 71
  • Варна
И аз съм на същото мнение Шебечко. Освен да си почине и да се възстанови малко.

# 72
  • София
На когото му е интересно- линк към 1 еп. (с бг суб.) на новия турски сериал, който мисля, че е по книгата на А.Юмит "Паметта на Истанбул".
https://youtu.be/ZecfEs8WNng

Не съм го гледала още, но се надявам да е интересен колкото романа.
Вече е премахнат. Sad

# 73
Да, наистина не работи.
Има и друг линк, но там съм блокирана.
Ще опитам утре да ви го пусна, но се иска регистрация.

# 74

Общи условия

Активация на акаунт