С каква мазнина готвите?

  • 9 483
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 854
За готвене използвам захтин за готвене, плюс масло за приготвяне на месо(за пьржене и печене), за салати използвам салатен зехтин.Олио не ползвам.Като цяло не готвя с мазно.

# 16
  • Мнения: 2 825
 За салати - зехтин. За готвене - захтин, слънчогледово олио или краве масло/маргарин. За пържене - някакво специално олио за пържене, по тъмно е от нормалното и не пръска, но не го знам от какво е  Blush
За пържене в тефлонов тиган, когато ми трябва много малко мазнина ползвам зехтин спрей, страшно удобно нещо, а за палачинки е направо върха Simple Smile

# 17
  • Мнения: 94
Canola oil
Vegetable oil

# 18
  • O.A.E./ Пазарджик
  • Мнения: 2 477
за говене и салати зехтин. слънчогледово, ако пържа, но рядко.

# 19
  • Мнения: 6 390
за  салати зехтин, за готвене масло или зехтин, за пържене или зехтин или слънчогледово - няма проблем, по магазините го има  Wink

# 20
  • Мнения: 1 101
За готвене зехтин.За пържене на пиле6ки или пуе6ки филенца например-маргарин .За пържене на картофи соево олио(мисля 4е е по леко ама..не съм сигурна)
А за салати зависи и зехтин или пак от соевото олио.

# 21
  • Мнения: 5 183
   Няколко месеца използвах канола. След като прочетох  инфо за този вид олио спрях да купувам от него

Я сподели ... то тук е май най-масово използваното...  newsm78

# 22
  • Мнения: 2 959
Extra Virgin Olive Oil, за салати и маринати. Не пържим, а и при манджите много рядко използваме мазнина. Hug

# 23
  • Мнения: 94
Why Use Canola Oil
When you hear cooking oil, you usually associate it with fats and cholesterol, and you're right. But did you know there are 3 types of fats? 2 of which are actually good for your health. Read about fat facts and types of fats in this article.

Canola oil is NOT harmful to your health, and it can actually help you achieve a better diet. The reason Canola oil is good is because of its fat composition. You should know that there are 3 types of fats: saturated, monounsaturated, and polyunsaturated... and 2 of the 3 types of fats are actually 'healthy' fats, and they're actually helpful to your health. Saturated fats is the bad type you want to avoid. The other two types actually help control the level of cholesterol!

And guess what? Canola oil has the best fatty acid ratio. Meaning that canola oil has the best fat ratios of the 3 types of fats in all cooking oil. Research has show that the fatty acid composition of canola oil is most favorable in terms of health benefits. It has lowest levels of saturated fat (7% - bad type), high in monounsaturated fat (61%-good type), and about 22% in polyunsaturated fat (also good.)

So using moderate amounts of canola oil in your cooking can help you achieve a better and balanced diet. If you're looking for a good diet and tasty food, I recommend you visit this web site: Quick and Easy Chinese Cooking.

So, if you're concerned about using oil in cooking, use canola oil. It not only helps make food taste great, it's also a 'good' oil to use. Of course, use it in moderation.

 

# 24
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Какво и е лошото на канолата, малко ми мирише на риба но е полезна, само дето е генно инжинирана, ама то кое не е, скоро четох че няма вече соя която да не е модифицирана. Ползвам също grape seed oil за салати, много антиоксиданти и витамини има в него, пържа рядко с coconut oil, много издържа на температура, полезно и приятно. За салати още -  flax seed oil и mustard oil - полезни добавки.

# 25
  • Мнения: 5 183

Ей за това сега тук много тръбят. Продават го в аптеката, като хранителна добавка. Изто4ник било на Омега 3 и още нещо май  newsm78 - за здраве, за хубава кожа, за мозъка....

# 26
  • Мнения: 5 183
grape seed oil за салати, много антиоксиданти и витамини има в него

Това не съм го опитвала. Аз въобще, рядко купувам нещо, ако не знам какво е приложението му  Embarassed и така си карам без да попитам, а ето колко полезна информация полу4их тук  Wink
А виждам 4е тук продават и  Avocado Oil. Нещо за него?  newsm78

# 27
  • Мнения: 3 388
Аз ползвам зехтин, за салати, приготвяне на сосове, готвене, за всичко. За месни ястия купувам от зехтина с по-силен вкус. Ако пък се налага да пържа картофи, патладжани и пр., което се случва рядко, слънчогледово олио   chef

# 28
  • Мнения: 3 521
Зехтин(предимно) и слънчогледово олио(1 бутилка zа 3_4 месеца)...zа "по_така" салатки полzвам олио от тиквени семки или сусамово Grinning.

# 29
  • Мнения: 1 363
Vegetable oil - предимно ако пържа картофки или кюфтенца.
Olive oil- за всичко останало
walnut oil- за салати
lemon olive oil -за салати
краве масло- при готвене на пиле, риба, задушаване на някои зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт