COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 470 204
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 190
Заповедта дори да бъде премахната, преминаването с оправданието "отивам на работа", вече няма да е така актуално. Много хора по този начин са си заминали и точно това е дразнещото, че се опитват да излъжат системата.
Днес ми направи впечатление, отдавна не бях излизала от част-а на квартала в който живея, днес отидох до пазара в квартала ни, който "уж" е затворен. Оказа се,че само сергиите са затворени, но не и хората. Беше пълно с народ. Иначе по моята част тук таме някой се мерне, но значително празно.

П.П. Сега ако напълним и църквите за Великден, бъдете сигурни, че ще ни забранят и излизането от вкъщи, така че пропуснете църквата тази година, няма да Ви избяга. Всички сме на пангара.

# 11 191
Аз така и не разбрах  от недоволните кои толкова строги мерки в България ви пречат на ежедневния живот? Ама да  са само в България, никоя друга държава да не ги прилага. Ходите без маски, пътувате из страната без проблем, разхождате се из градовете...
Наистина ли не разбра? На мен ми пречи да се разхождам сред природата. Не ме кефи да стоя затворена и да се разхождам до магазина, което да е върха на забавлението. Ама търпя де, за 1-2 месеца се търпи, за общото благо. Обаче без концерти, театри, почивки, ексурзии, какъв е животът? Ходене на работа и после у дома.. Ако някои ги кефи тая рутина, много хора пък не ги кефи. И моля, не ми обяснявайте, че като умреш също няма да има почивки и концерти Grinning
А защо седиш затворена и се разхождаш само до магазина? Може и да си обикаляш из целия град нашир и надлъж по цял ден. Концерти и театри си гледай онлайн временно. На почивка, както се видя, може да отидеш в страната. Дотук не видях някоя изключителна българска мярка, напротив, в не една и две страни не можеш да правиш и тези неща.

# 11 192
  • Другата България
Аз така и не разбрах  от недоволните кои толкова строги мерки в България ви пречат на ежедневния живот? Ама да  са само в България, никоя друга държава да не ги прилага. Ходите без маски, пътувате из страната без проблем, разхождате се из градовете...
Наистина ли не разбра? На мен ми пречи да се разхождам сред природата. Не ме кефи да стоя затворена и да се разхождам до магазина, което да е върха на забавлението. Ама търпя де, за 1-2 месеца се търпи, за общото благо. Обаче без концерти, театри, почивки, ексурзии, какъв е животът? Ходене на работа и после у дома.. Ако някои ги кефи тая рутина, много хора пък не ги кефи. И моля, не ми обяснявайте, че като умреш също няма да има почивки и концерти Grinning
Кой всъщност ти пречи да се разхождаш сред природата? Природата само в парка и на Витоша ли е?

Що се отнася до ЦА София, това, че тя няма да работи до вторник, не значи, че и заповедта на министъра е дотогава. А и дори да е така, кое е странното аз не разбрах? В нея пише "до второ нареждане", няма дата и час.

# 11 193
  • София

Молове, кръчми, кафенета и паркове... май само тези обекти са затворени в България.
Кина, театри, училища. А и детски градини. Защото много от нас имат нужда от помощ за децата, за да ходят на работа.

# 11 194
В обедните новини даваха възмутени местни хора, че вчера  Созопол и Несебър се напълнили със софийски коли. Интересно какво пишат в декларацията, всички ли са собственици на имоти край морето? С нотариален акт ли пускат на КПП?

# 11 195
Само отбелязвам, това сега е пандемия (от СЗО).. "грипната епидемия"  6 - 11 март бе неоснователна  (Епидемична справка е публична) .. точно генерала (здраве желаем!) Излезе със изявление че грип тип Б е по опасен от Коронавирус ден преди да обяви "епидемията" неговия колега (забравихмуимето) ...
Дами прощавайте, че се намесих Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

нова България има 18000 направени тестове, на 05.04 бяха 15000, как така 600 теста? Откъде си ги измисляте тези неща. Няколко страни в западна Европа не тестваха интензивно в началото, почнаха на по късен етап да правят масово тестване. Знаете ли, колко приятели в Германия имам, които изкараха нещо, но не бяха тествани, защото не били пътували и нямали задух? Та и там PCR тестове виждаха, само някой групи хора.
Тук и пътувалите не ги тестваха. Вериги проследиха първите няколко, после им свършиха тестовете. Останалото над 600 теста е дарения.
В държава с население като нашето, която не е туристически хъб, не се посещава от милиони хора, овладяването на епидемията беше абсолютно възможно с тестване, проследяване и карантини,  но докато другите се подготвяха за епидемия от Ковид, нашите ни плашеха с грип Б.
Няма да споря с теб, отдавна съм се убедила колко е къса паметта електорална.

# 11 196
Абсолютно всичко в момента е извън нормалното. Разбира се, че мерките пречат на пълноценния и нормален живот.
Ако за вас е нормално да седите само вкъщи и чат-пат да излизате до аптеката и магазина, увити в маски и ръкавици, за мен не е.
Да, мога да живея без кино, театър, фризьор, кафе с приятелки и разходка в парка и го правя. Но го правя с мисълта, че е за месец-два.
Ако обаче ще трябва да седя така 2 години, директно ще ходя при психиатър и ще искам успокоителни.
На който не му е проблем - чудесно, адмирации!
А за децата, които в момента растат без въздух и приятели, затворени вкъщи да не говорим. Нищо им няма и на тях, нали?
И не, това не означава, че не спазвам мерките. Спазвам ги стриктно от ден първи. Просто не се превъзнасям по тях като някаква панацея и не драматизирам, че едва ли не те ни пазят живи. Защото не е така.
Ели-Мели, зарежи, няма смисъл.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 19:03 от Анонимен

# 11 197
  • Шумен
Да, де - приемаш обстоятелствата и лека полека ненормалните неща стават приемливи, че даже и нормални. Щото става въпрос за здраве . Ама хич не става само въпрос за това. Тази пандемия е само донякъде  с медицински елемент и много повече друга. Някакви истории чета за периодични карантини до 2024 - как го виждаш това според техните обстоятелства?!

# 11 198
В обедните новини даваха възмутени местни хора, че вчера  Созопол и Несебър се напълнили със софийски коли. Интересно какво пишат в декларацията, всички ли са собственици на имоти край морето? С нотариален акт ли пускат на КПП?

Те може да използват адрес в провинцията да излязат от София, а после ако иска ще си иде в Созопол, там няма КПП. Също така не е задължително да минава през Бургас. Така че от тук до Созопол и Несебър има едно КПП само и това е София.

# 11 199
  • Другата България
Скрит текст:
Добре ли сте? Абсолютно всичко в момента е извън нормалното, разбира се, че мерките пречат.
Ако за вас е нормално да седите само вкъщи и чат-пат да излизате до аптеката и магазина, увити в маски и ръкавици, за мен не е.
Да, мога да живея без кино, театър, фризьор, кафе с приятелки и разходка в парка и го правя. Но го правя с мисълта, че е за месец-два.
Ако обаче ще трябва да седя така 2 години, директно ще ходя при прихиатър и ще искам успокоителни.
А децата, които в момента растат без въздух и приятели, затворени вкъщи да не говорим. Нищо им няма и на тях, нали?
И не, това не означава, че не спазвам мерките. Спазвам ги стриктно от ден първи. Просто не се превъзнасям по тях като някаква панацея и не драматизирам, че едва ли не те ни пазят живи. Защото не е така.
И за което поне аз не видях някой тук да те попита "добре ли си?".
Ако го е направил, пропускът е мой.
Но ако не е, кое налага да смяташ, че останалите, които мислят различно от теб не са добре?
Да не говорим, че не прочетох никой да твърди, че тези мерки трябва да продължат 2 години. Откъде дойде този период, така и не разбрах.

# 11 200
Добре ли сте? Абсолютно всичко в момента е извън нормалното, разбира се, че мерките пречат.
Ако обаче ще трябва да седя така 2 години, директно ще ходя при прихиатър и ще искам успокоителни.
А децата, които в момента растат без въздух и приятели, затворени вкъщи да не говорим. Нищо им няма и на тях, нали?
Ели-Мели, зарежи, няма смисъл.

Хайде пак мантрите за 2 годишната изолация и децата без въздух. Нито толкова ще трае ИП, нито някой ви е забранил да си извеждате децата на въздух.

# 11 201
Да, де - приемаш обстоятелствата и лека полека ненормалните неща стават приемливи, че даже и нормални. Щото става въпрос за здраве . Ама хич не става само въпрос за това. Тази пандемия е само донякъде  с медицински елемент и много повече друга. Някакви истории чета за периодични карантини до 2024 - как го виждаш това според техните обстоятелства?!
Невъзможно. Аз така го виждам.

# 11 202
846 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 21 нови случая, като 2 са в област София, 8 в област Видин, 5 в област Стара Загора, 3 в област Хасково и по 1 в областите Габрово, Русе и Сливен. Днес в областната болница във Велико Търново е починала 74-годишна жена. Пациентката е била поставена на апаратна вентилация. Страдала е от хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), диабет, пулмонална хипертония и сърдечна недостатъчност.

https://nova.bg/news/view/2020/04/17/285385/846-%D1%81%D0%BB%D1% … 0%B7%D0%B5%D0%BD/

# 11 203
Цитат
Хайде пак мантрите за 2 годишната изолация и децата без въздух. Нито толкова ще трае ИП, нито някой ви е забранил да си извеждате децата на въздух.
Ама ако искаме да спрем вируса, това е единият начин, другият е стадният имунитет, така че изборът наистина е между това, живот постоянно в ИП или стаден имунитет.

# 11 204
  • Пловдив
Оф! Какви две години? То не са минали два месеца. За две години толкова много неща ще се изяснят по отношение на разпространение, механизъм на заразяване, лечение, ваксина... .. Всеки ден има някаква нова информация. Много е вероятно след две години изобщо да не си спомняме за сегашната ситуация. Аз живея с тази нагласа. Излишно черногледство не си причинявам.

Общи условия

Активация на акаунт