COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 709
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 220
  • Другата България
Скрит текст:
Аз така и не разбрах  от недоволните кои толкова строги мерки в България ви пречат на ежедневния живот?
1.да мога да се разхождам без маска, без да тръпна от страх откъде ще ми скочи полицай с глоба. 2. ако утре ми се ходи до Бачково, да запаля колата и да си направя разходката, а не да дремя цял ден в къщи. 3.ако ми се ходи на вилата, да метна мръвките в багажника и да си направя барбекюто, без да се чудя какви декларации да мисля. 4.като извървя 9-10 км, да мога да си "почина" 1час в любимото кафене. 5.да мога да си напазарувам за 15 минути, а не да кисна толкова само докато вляза в магазина. 6.когато се размина с някого, да се усмихнем, а на да ме гледа на кръв, че на съм на 10 метра от него. 7
.изобщо, да гледаш по улиците хора - зомбита, уплашени, стреснати, тъжни, отчаяни, е Ужасно.
Всеки вижда в човека насреща това, което иска да види. Което наистина е ужасно, но това няма общо с мерки и ИП.

# 11 221
Мексико има население от 126 милиона души и повечето живеят в страшна мизерия.

Ето какво пише:

„Играем си на Господ", каза един политически коментатор по повод документа, който съдържа и точкова система за оценка на пациентите. Колкото по-възрастен е болният и колкото повече предишни заболявания има, толкова повече точки получава той.
Високият брой точки пък означава минимални шансове да бъде интубиран. Бременните жени пък се ползват с предимство, защото се отчита, че в случая става въпрос за спасяването на два човешки живота. С абсолютен приоритет обаче се ползват заразените медици, които се борят срещу Ковид-19.
За точковата система не играят никаква роля фактори като религия, национална принадлежност, благосъстояние, пол или политическа ориентация, нито пък това дали пациентът е с увреждания и дали има здравна осигуровка. Ако има двама болни с еднакъв брой точки, случаят се решава от случайността.

Като чета е както навсякъде, просто тия са си го казали в прав текст.

# 11 222
Темата не може да бъде представителна извадка колко души ще си пуснат децата на училище.
Тук, по разбираеми причини, са събрани повече хора в паника от вируса. На пръстите на едната ми ръка се броят тези в темата, които не сме в паника и искаме нормалният живот да се възстанови възможно най-скоро.
В реала обаче не е така. Аз срещам предимно хора, които мислят по-скоро като мен. Затова и мисля, че единици ще са тези, които не биха пуснали децата на училище.

# 11 223
Абсолютно всичко в момента е извън нормалното, разбира се, че мерките пречат.
Ако за вас е нормално да седите само вкъщи и чат-пат да излизате до аптеката и магазина, увити в маски и ръкавици, за мен не е.
Да, мога да живея без кино, театър, фризьор, кафе с приятелки и разходка в парка и го правя. Но го правя с мисълта, че е за месец-два.
Ако обаче ще трябва да седя така 2 години, директно ще ходя при психиатър и ще искам успокоителни.
На който не му е проблем - чудесно, адмирации!
А за децата, които в момента растат без въздух и приятели, затворени вкъщи да не говорим. Нищо им няма и на тях, нали?
И не, това не означава, че не спазвам мерките. Спазвам ги стриктно от ден първи. Просто не се превъзнасям по тях като някаква панацея и не драматизирам, че едва ли не те ни пазят живи. Защото не е така.
Ели-Мели, зарежи, няма смисъл.
Наистина няма смисъл,ама сте денонощно в бг мама- иначе  нищо особено и обяснявате как няма да седите 2 години!
Уважаеми това не го определяме аз и вие, определят го много фактори ....🙂

# 11 224
  • Мадрид / София
Аз така и не разбрах  от недоволните кои толкова строги мерки в България ви пречат на ежедневния живот? Ама да  са само в България, никоя друга държава да не ги прилага. Ходите без маски, пътувате из страната без проблем, разхождате се из градовете...
Наистина ли не разбра? На мен ми пречи да се разхождам сред природата. Не ме кефи да стоя затворена и да се разхождам до магазина, което да е върха на забавлението. Ама търпя де, за 1-2 месеца се търпи, за общото благо. Обаче без концерти, театри, почивки, ексурзии, какъв е животът? Ходене на работа и после у дома.. Ако някои ги кефи тая рутина, много хора пък не ги кефи. И моля, не ми обяснявайте, че като умреш също няма да има почивки и концерти Grinning
Има концерти, цирк и др. онлайн. Артистите са солидарни със седящите в къщи.

# 11 225
Аз ще си пусна детето на детска градина в първия момент, в който е възможно и АКО не остана тотално без работа. Ако съм безработна детето вероятно ще е вкъщи, защото финансите няма да ми позволят да я пускам (частна ДГ).
Само доходът или по-точно липсата на доход би ме спрял.

Не виждам как нашето семейство ще се крие и изолира тотално от вируса. За да имаме възможност за тотална изолация, трябва да... работим и да имаме някакъв доход. Тц, при нас не става.

# 11 226
Скрит текст:
Аз така и не разбрах  от недоволните кои толкова строги мерки в България ви пречат на ежедневния живот?

1.да мога да се разхождам без маска, без да тръпна от страх откъде ще ми скочи полицай с глоба. - всъщност аз виждам ужасно много хора без маски. Никой не се оглежда и от никъде не скача полицай.
2. ако утре ми се ходи до Бачково, да запаля колата и да си направя разходката, а не да дремя цял ден в къщи. -ок, няма да е Бачково, но не е задължително да дремеш вкъщи, има хиляди варианти за прекарано време навън и без да е точно в Бачково.
3.ако ми се ходи на вилата, да метна мръвките в багажника и да си направя барбекюто, без да се чудя какви декларации да мисля. - е, няма да ходиш на вилата, ще метнеш пържолите на балкона. С колата може да направиш тур из града. С все пържолите в багажника, да ги разходиш и тях.
4.като извървя 9-10 км, да мога да си "почина" 1час в любимото кафене.  - вземи си в термос, и седни на някой ъгъл, изпий си го. Може и след 20 км, не след 10.
5.да мога да си напазарувам за 15 минути, а не да кисна толкова само докато вляза в магазина. - аз всеки ден пазарувам за десетина минути. Има прекрасни квартални магазинчета. Лидл и Билла не са всичко на света.
6.когато се размина с някого, да се усмихнем, а на да ме гледа на кръв, че на съм на 10 метра от него. -почти никой не спазва дистанция от 2 метра, какво говорим за 10. И никой не ме е гледал на кръв, явно действително всеки вижда това, което е в собствената му глава и душа.
7.изобщо, да гледаш по улиците хора - зомбита, уплашени, стреснати, тъжни, отчаяни, е Ужасно. - къде ги, да ида да ги видя и аз тези зомбита. В момента даже чувам смях, под балконите някъде.
Казано кратко, човек трябва да е дорасъл, да е в мир със себе си и да не тропа като три-годишно инатливо с краче, къде му е червената количка, а да прогледне, че има и кубчета, топка, жълта кукла и още много неща.
Не ви е короната проблем, нито забраните (които в 90% така или иначе не се спазват).

# 11 227
Много ми хареса интервюто на Милен Цветков, проведено от Диков.
Милен Цвектов казва и цитирам:
"Ако ме попитат какво е по-важно - парите или живота, аз ще кажа - и двете."
Няма как да се живее без пари - бедността води до болест.
Хубаво е да се замислим за това, преди да вземаме генерални решения за локдауни и пр.

Срам ме е, че днес Мутафчийски не започна брифинга с няколко думи за Разпети петък. Армията винаги се е уповавала на Бог, както и трябва да го направим всички ние, в тези смутни времена.

# 11 228
Истинската му смъртност е изключителна ниска, даже може да се окаже по ниска от диапазона 0,15-0,30%, но да не бързаме да се радваме.

Това откъде го измъдри?

# 11 229
В Банско казаха, че ще продължат да тестват след Великденските празници.

# 11 230
1.да мога да се разхождам без маска, без да тръпна от страх откъде ще ми скочи полицай с глоба. 2. ако утре ми се ходи до Бачково, да запаля колата и да си направя разходката, а не да дремя цял ден в къщи. 3.ако ми се ходи на вилата, да метна мръвките в багажника и да си направя барбекюто, без да се чудя какви декларации да мисля. 4.като извървя 9-10 км, да мога да си "почина" 1час в любимото кафене. 5.да мога да си напазарувам за 15 минути, а не да кисна толкова само докато вляза в магазина. 6.когато се размина с някого, да се усмихнем, а на да ме гледа на кръв, че на съм на 10 метра от него. 7.изобщо, да гледаш по улиците хора - зомбита, уплашени, стреснати, тъжни, отчаяни, е Ужасно.
Това цял свят го иска - да си има старите условия на живот.
Но вече не е така и се налага съобразяване. Време е за адаптация.

Проблемът не е в декларациите, глобите, уплашените хора, липсата на отворени кафенета.

# 11 231
  • София
'АКО' вирусът е лабораторен за нас по-добре, защото ще е неустойчив и неиздръжлив. Срещу природата е по-трудно да се върви.

# 11 232
Само 9% от британците искат живота им да се завърне към „нормалното“ след отшумяването на пандемията, показва проучване. Хората открили значителни промени по време на карантината, като по-чист въздух и по-задружни общности, пише БНР.Повече от 54% от анкетираните в проучването на YouGov са заявили, че ще внесат промени в живота си и този на страната като цяло, извличайки си поуки от кризата. 42 на сто са казали, че сега оценяват много повече храната и други важни неща, а 38 процента готвят повече и не използват полуфабрикати. В същото време 61 на сто са започнали да харчат по-малко пари, 51 процента са установили, че въздухът, който дишат, е по-чист, а 27 на сто забелязват повече диви животни.

https://nova.bg/news/view/2020/04/17/285366/%D0%B1%D1%80%D0%B8%D … 0%B2%D0%BE%D1%82/

# 11 233
Аз, като поддържаща мерките, също не мога да издържа повече от 2 месеца да се пазя. Но поне до когато е ИП се старая да спазвам. Единствено разходките си позволявам, но не сядам на пейка и вървя близо до парк, по-далеч от хора.
Мисля, че след 13 май ще копираме разхлабване на мерките от другите европейски държави. И ще живеем с вируса, докато открият лечение.

# 11 234
  • Пловдив
Само аз ли не виждам зомбита по улиците? Хората ми изглеждат нормални.
Някой ден може и да се върне предишният ни начин на живот, но може и да не се случи. Достатъчно примери имаме вече макар и след събития от друг тип. И всъщност си мисля, че много неща няма да бъдат същите.
Но и това ще мине, а непрекъснатото мрънкане само ни товари допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт