COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 529
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 610
https://
gabiplus, моля ви не оставяйте нещата просто така!
Свържете се с колкото може повече медии, разшумете в социалните мрежи. Наемете адвокат. Консултирайте се как да действате. Просто не оставяйте нещата да отминат със "здраве да е, нали вече сме добре".
Напълно съм съгласна с написаното и аз.
Те, че очакват наплив от болни очакват, но наистина тежките случаи като описания е безумно да отказват да ги приемат, и говорим за най-големите болници в София.

Merri, това е абсурдно Пирогов да откаже прием, ако е спешен пациентът, те нямат право да го правят, все пак са последна инстанция, Спешен институт.  Ако се е случило това нещо - спокойно могат да ги осъдят.
Колкото за "пазенето на легла", тия лекари от Бърза помощ, ако верно са го казали, са за съд също заради всяване на паника, защото спец Бърза Помощ се информира на всеки божи час в коя болница колко свободни места има в Covid отделенията. Те са наясно буквално 24/7 - всяка промяна в легловата база в тези отделения им се докладва, за да знаят къде да карат хората. Отделно е скандално да го кажат това като причина, при положение, че са абсолютно наясно, че тези отделения са специални и отделени, даже са през различни входове. В Пирогов напр е в друга сграда и няма никакъв досег до хирургиите. Практически е невъзможно "да пазят легла" по този начин.
gabiplus, пускайте сигнали за проверки на болници. Спешните центрове нямат никакво право да връщат спешни пациенти. Особено Пирогов.

# 11 611
Исландия е тествала 10% от населението си, даже малко повече от 10%, от тях 0.51% са потвърдените(Това са официални данни! Не проучвания!), от тези 0.51% потвърдени има 0.5% починали.

# 11 612
Аз мога да кажа как е стигнал до 130:
Гледа колко са починалите в Италия и си ги наглася, че да докарат смъртност каквато той им е отредил и така се получава, че случаите са 130 пъти повече.

Grinning

# 11 613
https://
gabiplus, моля ви не оставяйте нещата просто така!
Свържете се с колкото може повече медии, разшумете в социалните мрежи. Наемете адвокат. Консултирайте се как да действате. Просто не оставяйте нещата да отминат със "здраве да е, нали вече сме добре".
Напълно съм съгласна с написаното и аз.
Те, че очакват наплив от болни очакват, но наистина тежките случаи като описания е безумно да отказват да ги приемат, и говорим за най-големите болници в София.

Merri, това е абсурдно Пирогов да откаже прием, ако е спешен пациентът, те нямат право да го правят, все пак са последна инстанция, Спешен институт.  Ако се е случило това нещо - спокойно могат да ги осъдят.
Колкото за "пазенето на легла", тия лекари от Бърза помощ, ако верно са го казали, са за съд също заради всяване на паника, защото спец Бърза Помощ се информира на всеки божи час в коя болница колко свободни места има в Covid отделенията. Те са наясно буквално 24/7 - всяка промяна в легловата база в тези отделения им се докладва, за да знаят къде да карат хората. Отделно е скандално да го кажат това като причина, при положение, че са абсолютно наясно, че тези отделения са специални и отделени, даже са през различни входове. В Пирогов напр е в друга сграда и няма никакъв досег до хирургиите. Практически е невъзможно "да пазят легла" по този начин.
gabiplus, пускайте сигнали за проверки на болници. Спешните центрове нямат никакво право да връщат спешни пациенти. Особено Пирогов.
Точно от Пирогов са ме връщали с баща ми с инсулт - много спешен случай. Предтекст - в момента са във отпуск хората от неврология. Да не мислиш, че не са чували всякакви закани за съд. Дреме им на шапката.

# 11 614
Вси по често чувам че на 1 ви юни щял до стартира сезона на морето?
Дали ще се случи според вас толкова скоро?

# 11 615
От постнат преди малко линк стигнах до този за различните видове вируси от 1967 г. насам. Смъртността от свински грип е много по-ниска от тази на корона вируса.
https://de.statista.com/statistik/daten/studie/1101352/umfrage/f … brueche-weltweit/

# 11 616

Дано, че имаме резервация за средата на юни. Ако отворят хотела, там сме.

# 11 617
За болниците - вярно си е, че нещо не обичат да приемат напоследък. Макар, че аз лично съм обикаляла 2 часа и без коронавирус, ама айде тогава казаха имало грипна вълна, та заради нея всичко беше фул до горе. Брат ми от 3 седмици с пневмония, чак вчера го приеха, познайте къде - Окръжна болница. Само тази болница изглежда им дреме, всички други станаха само за Ковид. От ВМА, когато му правиха теста(02,04) му казаха, че ако не му се обадят до два дни да си търсел болница да се лекува. Така понеделник отиде до болницата, отказаха му прием, да отидел при ЛЛ. Отива при ЛЛ, тя му сменя антибиотика, праща го на пулмолог, въртележка още една седмица. Накрая нещата се влошиха, от едностранна пневмония, стана двустранна. Взе да се влошава, въпреки антибиотиците(аз какво Ви обеснявах за Вашите антибиотици тук, не винаги лекуват). Сега пак е на тест, този път и КТ му правиха, сетиха се най-накрая, че сме хора. Ето, че дори да нямате Ковид, ще си умрете като нищо от обикновенна бактериална пневмония, защото няма кой да Ви лекува в хубавата София, нищо че е празна и болниците, също са празни. Пазят ги за голямият бум от Ковид.

# 11 618
Цитат
Тесла не винаги е твърдял, че този вирус е много опасен. Със същия плам, с който сега повтаря тезите на Мангъров, преди това обясняваше, че този вирус изобщо не е опасен за европейците, че засяга предимно азиатци, даваха се проучвания и статистики и това се повтаряше на всяка страница. Накрая даже беше напуснал темата защото "този вирус не е убил нито един европеец" и "вирусът е вече под контрол".  В момента огромното мнозинство от жертвите са от Европа и САЩ.

Също така преди няколко дни се разсърди, че несправедливо съм го обвинила, че на база на кривите му сметки и непълни данни, иска промяна на мерките, а ето че днес вече го повтаря на всяка крачка.
Той досега много пъти си е променял мнението, в което няма лошо, но за съжаление нищо не е научил от това и отново прави едни и същи грешки.
От 1-ият ти абзац само подчертаното е вярно, всичко останало са лъжи, никога не съм обяснявал че вируса е безопасен за европейци на база статистика а на база научно изследване за рецепторите асе 2 в различни раси според изследването, всичко си го има назад, но ми е забавно как се опитваш да ме обориш не с цифри а с това как съм пишел гпупости преди. Няма нужда, аз сам си го признах, това което пишех тогава днес се оказва или глупости или силно преувеличени неща всяващи паника тогава когато други потребители ме обвиняваха че вируса не е толкова страшен и всявам паника се оказаха прави. А относно лъжата че съм твърдял че "този вирус не е убил нито един евеопеец" даже се сещам с кой ме бъркаш но дори и той не твърдеше такова нещо а твърдеше че тоя вирус в Европа не е опасен понеже е убил по малко хора от един терорист. (Атентата в Германия по същото време) и че ще се изненада ако бройката мине еди колко си, не помня колко каза, но той самият после каза че е сбъркал и човек трябва да си признава грешките което чест му прави както и аз признавам че съм сбъркал в нещата които твърдях в началото, този вирус има висока смъртност, няма много безсимптомни, къде са що не ги намират, как е възможно един вирус да е едновременно смъртоносен но и много лек че някой да не разбере че е болен, ми бяха доводите тогава.

2-ият ти абзац който си представя че мерките ще си стоят така без да се облекчат до откриването на ваксина е за някъде, директно ти го казвам.  

Цитат
Аз мога да кажа как е стигнал до 130:
Гледа колко са починалите в Италия и си ги наглася, че да докарат смъртност каквато той им е отредил и така се получава, че случаите са 130 пъти повече.
Ами да, целият свят си наглася данните за да покаже ниска смъртност, начело с учените от Станфорд:
Да разгледаме североизточния италиански град Во, близо до столицата на провинцията Падуа.
На 6 март всичките му 3 300 души са били тествани за коронавирус, като 90 са дали положителни проби, т.е. разпространението е 2,7%. Прилагането на това съотношение върху цялата провинция с население от 955 000 дава 26 000 инфекции, докато реално всъщност са били регистрирани 198 случая. Това е повече от 130 пъти над действително съобщените случаи.

Цитат
Ами, да, честно казано заслужаваш си да бъдеш наречен трол.
Пишеш някакви фермани от уж супер прецизни сметки, а вътре пляскаш числа и предположение най-произволно.

Мен ми е много интересно всички които се заяждате с мен, какво ще кажате когато се каже официално че истинската смъртност е в диазазона 0,15-0,30%, ма аз ще ви го припомня тогава.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 01:42 от Анонимен

# 11 619
Значи той и Свинският грип, щеше да ни погребе, а сега се върнете в старата 2009г и вижте реалните починали. Щом брат ми с пневмонията, утре може да иде в статистиката болен от Ковид, нищо че е нямал Ковид, когато е хванал пневмония. Той от цялото разкарване, някъде може да си го е хванал и него. Факт е,че пневмонията е от март месец, а на 02.04 му се направи тест, който беше отрицателен. Ако днешният тест е положителен, значи за мен той си го е прихванал някъде от обиколките, но естествено, ще кажат, че пневмонията е от Ковид, въпреки че не е и ние го знаем.

# 11 620
Тесла, сега няма да тръгна да търся твои мнения от преди месеци, но по времето когато ги пишеше тези неща, в Европа, а и по света, нямаше смъртни случаи на европейци. Първите смъртни случаи в Иран предизвикаха полемика от десетки страници за това към коя раса принадлежат иранцанците.

За мерките, тогава  защо разиграваше такива мелодрами преди няколко дни, просто бъди честен и говори директно, а не чак да ме обвиняваш мен и после и да се правиш, че си бил забравил. Аз по принцип не се интересувам чак толкова от това кой колко е прав, защото абсолютно всеки може да сгреши и всички правим някакви предположения, но ако нещо може да ме разочарова, то е липсата на честност при общуване.

Иначе мерките ще се облекчат след края на епидемичната вълна, а не на базата на твоите сметки, това поне е ясно.

# 11 621
Държа постоянна връзка с шефа и членувам в голяма хотелиерска група - никой няма идея кога, дали, как и при какви условия ще започнем да работим.
Коментарите сред колегите са същите каквито и тук - всеки умува, дава предположения, смята, но в крайна сметка никой нищо не знае.

# 11 622
Ами да, целият свят си наглася данните за да покаже ниска смъртност, начело с учените от Станфорд:
Да разгледаме североизточния италиански град Во, близо до столицата на провинцията Падуа.
На 6 март всичките му 3 300 души са били тествани за коронавирус, като 90 са дали положителни проби, т.е. разпространението е 2,7%. Прилагането на това съотношение върху цялата провинция с население от 955 000 дава 26 000 инфекции, докато реално всъщност са били регистрирани 198 случая. Това е повече от 130 пъти над действително съобщените случаи.

Не знам от коя седмица са ти данните, но в момента в провинцията Падуа има регистрирани 3591 случая, а междувременно във Во' няма повече нови, така че този case study остава валиден.
Раздели сега 26 000 на 3 600 и ще получиш 7 и нещо.

# 11 623
Ей сега видях някъв репортаж за Факултето. Ми там са си все едно бг мама. Една с маска и ръкавици, друга Господ щял да я пази, трети не го ловят вируси, защото пиел по 200 грама ракия всеки ден. И коментарите отдолу бяха също като тук - вирус няма, спекулации, кой ще ни даде пари и помощи, вие защо не носите маски и не пазите дистанция от нас хаха (коментарите си бяха пак от тяхни хора предимно). Абе посмях се малко. И в интерес на истината два пъти видях братята да ровят в кофите и бяха с маски. Може би те мислят, че ние ги застрашаваме тях. Ехх, никога не е късно да научиш нещо ново 😁 Друга гледна точка.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 02:13 от lovely

# 11 624

Не знам от коя седмица са ти данните, но в момента в провинцията Падуа има регистрирани 3591 случая, а междувременно във Во' няма повече нови, така че този case study остава валиден.
Раздели сега 26 000 на 3 600 и ще получиш 7 и нещо.
Аха, ясно, разбрах те, тогава са били 130 пъти повече а сега не са, щото от 6 март в Италия никой не се заразява с коронавирус, само ги откриват, един по един, че то ако от 6 март нататък никой не се е заразявал за да свалят неоткритите случаи от 130 пъти на 7 пъти защо изобщо има открити нови случаи в официалната стат. по твоята логика епидемията в Италия отдавна е приключила, от 6 март нататък никой не се е заразил.

Общи условия

Активация на акаунт