COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 753
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 180
Покрай жеста на FlameV се сетих за този случай.

# 12 181
Цитат
Отваряш ми поста и четеш линка от него. Твърдението е на deCode Genetics с които вашето правителство извършва масовото тестване в страната. И между другото е направено преди близо 1 месец, тогава вирусът е достигнал 1% от вас, сега около месец по късно положително е достигнал до много повече от 1%, а починалите са 9, това като процент смъртност не правещите криви сметки да извадят населението на Исландия и да кажат колко е, ама май няма защото не им отърва.

Цитат
Линк, където deCode да твърди, че вирусът е достигнал до 1% от населението и вместо настоящите регистрирани около 1700 случая (т.е. 0,5% от наслението), реално има два пъти повече (3600) не си давал и не можеш да дадеш, защото такова нещо deCode не са казвали и няма как да кажат. Това са си твои “интероретации” и “изчисления”. Подобно на онази ситуация с немските учени, които въобще не бяха казвали, че смъртността е 0,3% както ти беше “изчислил”

Я пак, що така ти вече за 3-ти път отказваш да ми прочетеш поста с линка, повтарям линка в него упорито отказваш да го прочетеш, но твърдиш че такъв линк не съм давал. И 2-рото ти свободно съчинение е че немските учени не са казали че истинската смъртност на вируса е 0,30%, така е права си не са казали, аз не съм и твърдял че са казали такова нещо, казаха че истинската смъртност е 0,37%. 0,15-0,30% показват Банско, Исландия, Австрия, Стокхолм но не и изследванията на немските учени и затова съм дал линк, ама няма пак да ти ги дам защото ти очевидно не ми ги четеш постовете, това разбира се не е задължително, ама тогава не ме репликирай с лъжи и манипулации а просто ме подминавай след като очевидно не ме четеш. Днес се наслушах на достатъчно манипулации по мой адрес без цитати как виня възрастните за ИП, от същият потребител дето ме нарече трол, към теб по умерено подхождам щото поне манипулациите ти не са на лична основа.
Цитат

13% от таргетирано тестваните са инфектирани. 0,8% от случаите при масовия скрининг на желаещи да бъдат тествани са положителни. 0,6% от масовия скрининга на случаен принцип са положителни. Тествани са 6% от наслението.

Ситуацията в Исландия изглежда овладяна защото там очевидно коефициента на заразяемост е спаднал под 1.

Преди 1 месец след изследване на 2 000 човека без никакви симптоми  deCode Genetics дава разпространение  1% на вируса в Исландия, т.като тогава епидемията там е в начална фаза, можем да заключим че в този момент съотношението имунитет/активни инфекции е почти изцяло в полза на активни, след това https://www.icelandreview.com/sci-tech/icelands-coronavirus-test … andemic-response/
(този линк не съм го давал затова го поствам)
При масовото тестване на  deCode Genetics което по онова време е достигнало до 3% от цялото население (над 10 000) позитивни са само 92, но това към този момент е 0,9% активна инфекция, в този момент обаче съотношението имунитет/активни инфекции вече не е изцяло в полза на активни, защото е минало вече доста време от началото на епидемията, и реално това преминаване от 1 на 0,9% активни инфекции не означава намаляване на случаите (по точно казано не означава не мърдане на случаите защото те няма как да намаляват а само да не мърдат ако епидемията прключи) а реално тяхното увеличаване защото съотношението по това време на имунитет/активни няма как вече да е изцяло в полза на активни, a имунитета вече се доближава до активните, защото епидемията (истинската, не само тази която е в стат) вече не е в начална фаза, и една част от нея дори няма как да бъде хваната, защото когато е трябвало да бъде хваната (когато е била активната инфекция) е останала под радара, (в останалите 97% неизследвани по онова време) и сега тия хора имат имунитет, това са масово безсимптомни, или са го изкарали с леки симптоми и няма да се разболеят и когато тестването на случаен принцип стигне до тях ще бъдат отрицателни
за пред официалната стат. само че те вече са били заразени но завинаги ще останат извън стат., което изкуствено завишава официалната смъртност на Исландия. Затова си има официална и истинска смъртност.

Скрит текст:
Давам отново примера с линк 1 и линк 2 и каква е разликата в официалната и истинската смъртност например в последната подобна световна пандемия от непозната болест.
Защо им казвам на всички които се заяждат с мен за ниската истинска смъртност че ще им го припомня когато официално се каже че истинската смъртност е 0,15-0,30% освен изследванията показващи това, да видят и че гледаме 2-ра серия на един и същи филм за смъртност от непозната болест с тези 2 линка.
https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/ese.14.33.19309-en
https://www.reuters.com/article/us-health-flu-who/world-must-pre … ays-idUSKBN1QS1EP
Цитирам от линк 1:
The quality and completeness of the data regarding age, sex, date of death and the notion of underlying disease varied greatly for each case. The overall 'computed CFR' (number of reported deaths per number of reported cases as of 16 July 2009) was 0.6% and varied from 0.1% to 5.1% depending on the country (and the accurate quantification of deaths and overall case counts) (Table 1).

И цитирам от линк 2: (в който СЗО ни предупреждава за следващата огрормна грипна пандемия няколко месеца преди появата на Ковид)
The world’s last flu pandemic was caused by the H1N1 virus, which spread around the world in 2009 and 2010. Studies of that pandemic found that at least one in five people worldwide were infected in the first year, and the death rate was 0.02 percent.

Разликата между линк 1 и линк 2 е че линк 1 е по време на епидемията и смъртността е на база официалната стат. защото и тогава по същият начин всяка държава си е отчитала смъртност само за регистрираните случаи и смъртността е варирала от 0,1 до 5,1% както сега по същият начин се отчита само за регистрираните случаи на Ковид и затова варира от 0,4 - 12% а в линк 2 е истинската смъртност. При нас филма все още е на вълна линк 1.

И стигаме до поста на Чека когато вече са стигнали до 6% от населението.

От всички показатели които е дала най правилно е да се гледа масовият скрининг на случаен принцип който показва вече само  0,6%, активна инфекция в населението но сега вече съотношението имунитет/активни инфекции вече е в полза на имунитет. (В официалната стат. това съотношение е 3/1 в полза на имунитета) Което значи че реално случаите в Исландия са дори доста над 1% но те казват че я овладяват защото активните инфекции спадат, което е така но замислете се за това от тия 1% болни в Исландия, които в момента вече са само 0,6%, това не са едни и същи хора, защото за да са едни и същи значи че от 1% активна инфекция до 0,6% активна инфекция в населението, (което показва че там мерките дават резултат и коефициента на заразяемост е под 1) ако приемем че са едни и същи хора означава че в Исландия през последният месец нито 1 човек не се е заразил с коронавирус, а то е ясно че не е така, защото колкото и да е нисък коефициента не е 0, но как да разберем общо колко са хората до които е стигнал вируса, 0,6% активни инфекции, спрямо 3/1 имунитет прави 1,8%, общо до които е стигнал, това прави смъртност в Исландия забележителните 0,15%, оп изненада пак се озовахме в диапазона на истинската смъртност в който се намира и Банско,(щото и там правят масов скрининг и що така където правят масов скрининг много интересно истинската смъртност се озовава в тоя диапазон) но без лага разбира се, затова го давам този диапазон.

И в заключение мога да кажа че Исландия е образец за тестване и откриване на заразени и затова овладяват епидемията, освен че са свалили коефициента на заразяемост под 1, защото те например са открили около 1/3та от всички заразени само със 6% тестване,  и се пита е как така с тестване само на 6% и такъв голям дял при тях на нетаргетирано тестване (при тях е повече от таргетираното според линка на Чека) се откриват не 6% от заразените а 1/3та, отговорът е в поста на Чека:
Цитат
13% от таргетирано тестваните са инфектирани. 0,8% от случаите при масовия скрининг на желаещи да бъдат тествани са положителни. 0,6% от масовия скрининга на случаен принцип са положителни. Тествани са 6% от наслението.
Таргетираното тестване при тях прави магията с 6% тестване да открият вместо 6% от болните 1/3-та от тях. От линка на Чека става ясно че приблизителното съотношение таргетирани/не-таргетирани при тях е 5/6

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 05:52 от Анонимен

# 12 182
  • София
Воистина Воскресе! Честит Великден на всички в темата, да сте здрави и щастливи вие и близките ви!

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 07:49 от Ronald

# 12 183
Христос Воскресе, момичета и момчета!!

Ауууу, аз съм много щастлива! Ама много! МНОГО, МНОГО! Попаднах на КПП с 4ма полицаи. Слизам от колата, към мен тръгва единият господин и аз директно му честитя празника и казвам, че идвам само, за да им подаря яйчица, а не да минавам и той стъписан "ама наистина ли?!?!". Взе си яйчице. Питах го дали мога да изчакам колегите му, за да им дам и на тях, а те се занимаваха с един тираджия, каза ми, че да, няма никакъв проблем и си поговорихме. Освободиха се колегите и той ме представи първо на началника, който ме пита "ама наистина ли само за това дойдохте" и му казвам, че да и той такъв "знаете ли, вие сте първата, която се сети за нас и прави такъв мил жест, благодаря". Всички си взеха яйчицата, дадох си и бележките. Не са ги чели пред мен, а и там е много тъмно, но се надявам в тях да си ги прочетат. Само най-младият се зачуди, поколеба се и погледна началника, който му каза директно "взимай яйце, не го мисли, момичето специално е дошло да ни уважи и да подари за празника". И оооооо, всичките се усмихнахааа, радваха сее. Знаете ли колко мило реагирахааа? Ох, много съм щастлива. Изглеждаха като да се зарадваха и те! Мило им стана май. Изпратиха ме всички вкупом по живо, по здраво, пожехме си да сме здрави и аз съм толкова щастливаа, че направо не мога да го опиша Hug Heart
Благодаря ти, мило момиче, че даде такъв хубав старт на деня ми! Хубаво е човек да споделя добрините... Това ми връща вярата, че все още има останали Човеци! Поклон и на родителите ти, възпитали те в доброта, уважение и инициативност!  Христос Воскресе!

# 12 184
Христос Воскресе, момичета и момчета!!

Ауууу, аз съм много щастлива! Ама много! МНОГО, МНОГО! Попаднах на КПП с 4ма полицаи. Слизам от колата, към мен тръгва единият господин и аз директно му честитя празника и казвам, че идвам само, за да им подаря яйчица, а не да минавам и той стъписан "ама наистина ли?!?!". Взе си яйчице. Питах го дали мога да изчакам колегите му, за да им дам и на тях, а те се занимаваха с един тираджия, каза ми, че да, няма никакъв проблем и си поговорихме. Освободиха се колегите и той ме представи първо на началника, който ме пита "ама наистина ли само за това дойдохте" и му казвам, че да и той такъв "знаете ли, вие сте първата, която се сети за нас и прави такъв мил жест, благодаря". Всички си взеха яйчицата, дадох си и бележките. Не са ги чели пред мен, а и там е много тъмно, но се надявам в тях да си ги прочетат. Само най-младият се зачуди, поколеба се и погледна началника, който му каза директно "взимай яйце, не го мисли, момичето специално е дошло да ни уважи и да подари за празника". И оооооо, всичките се усмихнахааа, радваха сее. Знаете ли колко мило реагирахааа? Ох, много съм щастлива. Изглеждаха като да се зарадваха и те! Мило им стана май. Изпратиха ме всички вкупом по живо, по здраво, пожехме си да сме здрави и аз съм толкова щастливаа, че направо не мога да го опиша Hug Heart
Защо все полицаи, лекари и учители се опитвате да изкарате великомъченици ? Те просто изпълняват регулярните си задължения и вземат заплати за това. Писала съм в пост назад в темата. Дават дежурства по график, не са всеки ден  на КПП та. Лекарите били герои - кое им е героичното - имаме 200 човека хоспитализирани в цялата страна, на които  санитарките носят в подносчета парацетамол .Повечето ни болни са на домашно лечение. Героизъм е когато оперираш корема на ранен войник в полевата болница под грохота на шрапнелите.И го правиш доброволно и безплатно, а не понеже правителството те е мобилизирало ! Спомням си оная натегачка Беновска как само се изхвърляше  като червей на пясък и повтаряше като папагал колко големи страдалци са полицаите, как трябвало още пари да им се дават, и как ние останалите трябвало да ценим трудът им и да си седим в къщи ( макар и без пари..) Много дразнеща и жалка женица - дано ме прочете !
Та Флейми, добре си дала на полицаите, но да беше направила и някоя перашка да раздадеш на ония нещастници ( само вчера видях дузини) които ровят в кофите за хляб и не чакат в края на месеца заплата

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 07:39 от Maria 56

# 12 185
  • София
Уф, няма начин рано сутрин някой да не се изтропка на метеното. Sick  

Христос Воскресе, живи и здрави да сме всички!
Флеймче, на теб специален поздрав!

# 12 186
Браво, FlameV!
Браво на всички, които се грижат за нашето здраве и спокойствие, за храната ни, за това да имаме ток и интернет, за всичко: няма значение дали са лекари, полицаи, аптекари, продавачи, пекари, производители..
Христос Воскресе! И в душите на хората! Здраве да има, другото ще си получим с труда си. В Светото писание е писано: "Не съм видял праведния оставен, нито потомството му да проси хляб."

# 12 187
Надявам се тази сутрин щаба да прояви малко милост на този празник към психиката на българинът и да не му говори за ад, невиждана ярост, нито да му се кара че не слуша, нито да упреква хората отишли на църква че не са послушали призива да си стоят у дома, изобщо нещо позитивно да кажат веднъж най после. Поне на този ден. Мен ако някой ме пита точно на Великден изобщо не трябва да има брифинг, може поне веднъж да минем и без него, но ако има просто трябва нещо позитивно да кажат, и тоя брифинг да не е като всички досегашни.

# 12 188
Христос Воскресе!
Да се надяваме, чудото на Божието Възкресение да ни дари със здраве, мир и любов.

FlameV,
Ти си пример за човеколюбие, благодаря! Heart

# 12 189
Цитат
Та Флейми, добре си дала на полицаите, но да беше направила и някоя перашка да раздадеш на ония нещастници ( само вчера видях дузини) които ровят в кофите за хляб и не чакат в края на месеца заплата
Айде да не търсиме кусури на постъпката на Флейм. Флейм специално съм останал с впечатление че е много добър човек. Тя освен това което го направи с полицаите, помогна на една съфорумка в нужда. Човек когато върши добрини го прави за всички и за съфорумки и за полицаи и за хора в затруднено положение, не ги дели хората на такива или онакива или по заслужили или по незаслужили да им се помогне. Повече хора ако има като нея светът ще е по добър. Не бива да се пита защо е дала на полицаите, пък не на някой друг. Така е преценила в този момент така е решила. Точно такива хора като нея, помагат на хората в нужда.

# 12 190
Прави ми впечатление от много време, че в България оздравелите мъже са почти два пъти повече от оздравелите жени, а заболелите мъже не са почти два пъти повече от заболелите жени.
В момента обаче не мога да намеря брой заболели по пол в България. Някой знае ли колко са?

# 12 191
Което е странно, защото вируса е по опасен за мъжете. Има малко позитивизъм днес в щаба което е хубаво. Казаха че се справяме много добре, имаме много малко случаи, малко починали, и очакват че затоплянето на времето и сухият въздух допълнително ще спрат вируса. Т.е. вижда му се края, със затоплянето на времето, защото вируса мрази топло и сухо, това много пъти сме го коментирали, можем да очакваме разхлабване на мерките, в най лошият вариант ще е така до 13 юни, аз така го виждам, и след това ще се мисли за промяна в стратегията, понеже ще имаме и прозорец от няколко месеца в които вируса ще е много слаб през лятото, няма да изчезне това е ясно, но ще е по слаб.

Големият проблем ще дойде есента, когато отново ще навлезем в силните сезони на вируса, ако дотогава нещо не измисли медицината.

# 12 192
  • София
Христос Воскресе!

Браво за изключително милия жест, FlameV! Хубаво е някой да се сети и за тези хора, на които определено доста им се събра покрай ИП. Бъди сигурна, че искрено са се трогнали и си направила вечерта им много по-добра.

Относно коментарите, че особено в момент на епидемия, такива жестове са опасни. Както FlameV каза, нито е необходимо да ги ядат, нито дори да ги пазят. Все пак са яйца, ако пък толкова решат, могат вкъщи да ги измият хубаво и чак тогава да ги консумират. Имат си глава на раменете. Но е много хубаво да видиш, че в тази лудница някой се сеща, че и ти си човек, а не само в контекста на как да те напсува, и как да те излъже, за да заобиколи правилата.

Още веднъж, адмирации за нашата съфорумка!

# 12 193

Сигурна ли сте, че не го е направила? А Вие на кого от "ония нещастници" подадохте яйчице или козунак, или филийка хляб? Като ги видяхте да ровят в кофите, защо не им занесохте чинийка със супа или друга храна?Защото те не ядат само на Великден!
Аман от дребнави душици! И на нещо хубаво ще се хвърли кал!

Флейм, жестът ти е прекрасен! Дори и да не рискуват да си хапнат, фактът, че някой е направил нещо "специално за тях" е достатъчен! "Ако до всяко добро същество, застане поне още едно ...." Продължението го знаете! Продължавай все така! Heart
Христос Воскресе! Здраве, любов, късмет и благоденствие в домовете ви!

# 12 194
  • София
Едит

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 10:55 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт