COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 355
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 930
  • В тъмната гора.
Сестра ми живее в Лондон, в центъра на заразата и всеки ден си извежда детето сутрин за един час на ден (толкова е разрешено). Не носят маски, там никой не носи. Да са ми живи и здрави, оцелели са до момента. Нас тука луди ни направиха с 900 болни - носете маски, не носете, неизлизайте, излизайте и те не знаят какво да правим в крайна сметка. Днес видях стотици хора по улиците и 90% от тях бяха или без маска или опъната проформа. Съжалявам, ама за мен държането на децата вкъщи отдавна вече не е мярка за борба с корона вируса - извеждам ги, страним от хора и това е. Но мога да ви уверя, че хората масово освен, че не носят маски, не спазват и дистанция. Никой не вярва ли, не им дреме ли, не мога да си го обясня.

В носенето на маски има смисъл и то голям. Тези, които са вирусоносители ще пръскат вируса в маската си, а не в лицата на другите...или да остават аерозоли във въздуха и по повърхности.

# 12 931
  • Пловдив
Грешиш. Няма да бъде разочарование. Облекчение ще бъде. За всички. Защото това ще покаже, че все пак заразата е овладяна и първоначалните мерки за ограничаване са проработили. Дори нямаш представа колко се надяваме да е така. Защото мерките ще се разхлабят. Ще може да се ходи в парка и за гащи. Но ако се окаже обратното.......Тогава ще видим кон боб яде ли.

# 12 932
  • в страната на чудесата
https://www.santepubliquefrance.fr/content/download/246357/docum … 9_PE_20200418.pdf

На 10 и 11 страница е описан делът на случаите в реанимация и починалите спрямо възрастта и придружаващите заболявания. Във Франция. Линкът е за всички, които са здрави, без придружаващи заболявания, убедени, че или няма да се заразят, или боледуването им няма да е тежко.
Извадката е представителна, макар и да не обхваща всички.

# 12 933
  • Варна
Нямам време да изчета всичко което сте писали от снощи насам, влизам само набързо, за да споделя нещо и да си имате едно наум за официалния сайт за ковид, аз лично не смятам повече да влизам там:
Скрит текст:

# 12 934
  • София
работодателят трябва да осигури всичко необходимо за безопасен труд на работника. Когато на един строеж или в един завод някой работник пострада, първото нещо, което прави Инспекцията по труда е да провери дали този работник е бил със съответното работно облекло, взети ли са всички мерки по безопасност на труда, проверяват се книгите за инструктаж и т.н. Строителният работник не си купува сам каската - работодателят трябва да следи работникът да Е с каската на главата, а не в нея да си държи бутилката с ракия. Има достатъчно много строги разпоредби кое как трябва да бъде. Те все още важат за всички работници и работодатели.

# 12 935
Проблемът не ми е, че аз ще се гътна, хахахха, и аз съм здрава и права. Както и грипа и други заболявания:
1. "Привидно" здравите и правите го разнасят и могат да разболеят някой не толкова здрав и прав.
2. Имам не толкова 'здрави и прави' близки, включително такива с вродени заболявания. Не са на дихателните пътища или нещо рисково, но утре биха могли да бъдат. И да, нося отговорност ако аз случайно съм носител на вируса да не щъкам напред назад и да го ръся на астматиците например.

Въпрос на Елементарна здравна култура, очевидно доста липсваща в нашето общество.
Но докато всеки гледа себе си, своя си Великден и как да е здрав само той, т.е. няма обществено съзнание и мисъл за другия, така ще е - с принудителни мерки.

# 12 936
  • София

Който избира да се страхува, това е негово право, разбира се, но мен не ме е страх.
Нормално. Страхуват се хората със съпътстващи заболявания и такива с роднини със съпътстващи заболявания.
Скрит текст:
Не знам дали сте чели това:
Цитат
Пулмологът ни е на 84 години. Имаме един анестезиолог на 60 години и той е един от най-младите лекари.
https://www.bnr.bg/varna/post/101249410/pulmolog-na-84-god-i-ane … vid-19-v-provadia
На предишната страница може би написах, че майка ми е рискова – 80-годишна е, с две сърдечни операции, с исхемична болест на сърцето, хипертония, бъбречни проблеми... Пази се (както винаги по време на епидемия) и това е.

# 12 937
Чакай, Зари, защо да ходят и да си купуват предпазно облекло и т.н.? Те не са си вкъщи, а на работа.  

Работодателя е длъжен да го подсигури, но при наличие на трудности, а такива има и когато си убеден, че това е жизненоважно няма ли да се опиташ да се погрижиш сама за себе си, докато се регулират доставките или ще си ходиш така на работа без маска защото не са ти дали. Може да дарят, ама може и да не дарят. Елементарно чувство за самосъхранение.

# 12 938
  • Буркина Фасо
Грешиш. Няма да бъде разочарование. Облекчение ще бъде. За всички. Защото това ще покаже, че все пак заразата е овладяна и първоначалните мерки за ограничаване са проработили. Дори нямаш представа колко се надяваме да е така. Защото мерките ще се разхлабят. Ще може да се ходи в парка и за гащи. Но ако се окаже обратното.......Тогава ще видим кон боб яде ли.
и добре, какво правим след като се овладее заразата ? тя няма да изчезне - това на всички ни е ясно.
все някога, някъде (след 2-3 месеца) ще се намери някой вирусоносител и всичко ще започне отново.

# 12 939
Има ли как да разбера кои са заразените лекари от спешното във Видин? (инициали или години поне). Страх ме е, че ОПЛ, който работи там, може да е сред тях. Същият, който се подиграва на пациентите с маски.
Бясна съм направо!

Ако разбера, че е сред тях, какво можем да направим за близки в селото? Евентуално, ако имат симптоми, може ли да се тестват на частно в областта?
Има ли къде или най-близко е в София?
(Вариант ходене до София обаче май го изключване).

П. С. Видин май удари световен рекорд за повече заразени лекари, отколкото пациенти. Confused

# 12 940
Айс Куин, подозирам, че е твоят човек, защото от местното РЗИ имаше недвусмислен коментар за дисциплината на лекарите.

# 12 941
  • София
Ако на мен работодателят не ми подсигури необходимите условия относно безопасност на труда, а в същото време иска да се подпиша на книгата, просто няма да се подпиша, имам право и да подам жалба в ИТ. Именно защото трябва да изпълня разпоредбите. Не съм аз в нарушение, а работодателят. Няма значение каква ми е професията - щом съм наемен работник, трябва да спазвам моята част от ТД и всичко, на което съм се разписала, а работодателят да спези неговата част от ТД и каквото е разписал той като разпоредби, изисквани от държавата.
Съвсем отговорно го пиша това, защото съм работила в завод, на опасни машини и първото, което трябваше да знаем като Отче наш беше безопасността на труда. Не си го приказвам ей така, наизуст.

# 12 942
Добре, де, всичко е измислица и простотия. Видеата от болниците в Италия са инсценирани
Скрит текст:
(като кацането на Луната). Миенето на ръце е за смотаняците. Здравните специалисти са некадърни, дават фалшива информация. Вирусът е пуснат от лаборатория. Земята е плоска.
Лол, чак не мога да повярвам, честно. Габи, ето за такива хора ти говорих, те и в темата преливат, пък представи си в реала колко са.
Не знам дали са или не са, инсценирани, но някой назад пусна едно и също видео, веднъж уж от Италия, веднъж от Ню Йорк.
Та, не знам на какво да вярвам...аз така или иначе видеа не гледам, не ми понася на психиката.
Достатъчно ми е да знам какво става в Бг.

Пп:ама щом и тук, при минимум жертви, преди две седмици някъде, Генерала започна брифинга си-първия, който гледах, с жертва на вируса, ама тя била с тежка мозъчно-черепна травма, какво да си говорим за стъкмистиката по света...

# 12 943
  • Bulgaria
Дори и да го прекараме сравнително леко, все повече се заговаря за пораженията, които оставя върху организма. Дори Мутафчийски каза, че атакува цялото тяло и всички тези инфаркти, бъбречни недостатъчности, полиорганни недостатъчности, емболии могат да бъдат предизвикани от вируса. Те нямат идея как ще протече и какво усложнение може да предизвика, защото очевидно при всеки може да бъде коренно различно. Ние реално нямаме идея човек, който е успял да се справи с вируса, в какво състояние е организма му и дали след 1-2-3-5 години няма да се окаже, че има много по-тежки последици, за които сега дори не подозираме.

# 12 944
Айс Куин, подозирам, че е твоят човек, защото от местното РЗИ имаше недвусмислен коментар за дисциплината на лекарите.
Къде е направен коментарът за да го потърся? Брифинг, сайт? Sad

Общи условия

Активация на акаунт