COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 267
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 125
Няма нужда да се дезинфекцират хотелски стаи. Според мен ще си има сезон,но след месец два може пак да си говорим.

Според президента на бундестага не може в корона кризата да се поставя всичко под това да спасиш нечий живот. Превод с гугъл :

Предвид огромните ограничения на основните права при кризата в короната, президентът на Бундестага Волфганг Шойбле предупреди да не се подчинява всичко на защитата на живота в коронната криза. "Ако чуя, че всичко останало трябва да се откаже от защитата на живота, тогава трябва да кажа: Това не е правилно в този абсолют", каза Шойбъл от "Tagesspiegel".

Ако в нашия основен закон имаше някаква абсолютна стойност, това би било човешкото достойнство. "Но това не изключва, че трябва да умрем", каза политикът на ХДС. Държавата трябва да гарантира най-доброто възможно здравеопазване за всички. "Но хората ще продължат да умират от Корона", каза Шойбле.

Шойбъл също предупреди за промяна в настроението на населението. "Колкото повече време отнема, толкова по-трудно е", каза той. Обратният път от застой обаче е много по-труден. "Трябва да бъдете внимателни стъпка по стъпка и да сте готови да научите. Някои казват, че ако е било прекалено много, трябва да върнете облекчаването."

Шойбъл предупреди да не оставя решенията само на вирусолозите. „Огромните икономически, социални, психологически и други ефекти“ също трябва да бъдат претеглени. "Просто извеждането от експлоатация на всичко за две години би имало страшни последици."

# 16 126
Столичната община предлага родители с малки деца и бременните да посещават парковете между 9.30 часа и 18.30 часа. Ще се допускат най-много двама възрастни. Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват. Забранява се докосването на повърхности, както и събирането на групи. Забранява се пиенето на алкохол в парковете. Забранено е използване на съоръжения в парковете, както и сядане по пейки. Може да се разхождат по определен маршрут до 2 часа. Дефиницията на "малко дете" е дете на видимо до 12 годишна възраст. Няма да се проверяват годините на децата.
Днес издава заповедта, общините сами да си преценят кога и как да пускат парковете. В София ще бъдат:  Борисова градина, Южен, Северен и Западен парк, Лесопарка, Заимов, Студентски парк, парка пред НДК. Остават забраните за посещението на градинки и междублокови пространства. Съоръженията за игри и заведенията категорично остават затворени.

Баце иска да се направи същото за планините.

Позволяват се отново инвитро процедурите

https://nova.bg/news/view/2020/04/26/286195/%D0%BE%D1%82%D0%B2%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

Карантината нямало да пада още дълго време, само определението "извънредно положение" .

# 16 127
Франсоаз, ако бяхме по време на комунизма всички граници щяха да се затворят веднага и нямаше нито един болен да влезне в държавата Wink демокрацията и либералността ни докараха дотук. Не случайно най-либералните държави са пламнали най-много. Разбира се, не ме разбирайте погрешно, ако трябва да избирам пак бих избрала да сме демократична държава. Просто казвам един друг поглед на нещата. Simple Smile

По време на Хонконгския грип през 1968-69 г. в България умират хиляди, а в цял свят около милион. Тогава пиле не можеше да прехвръкне през границата, но явно за грипа не е проблем. По времето на комунизма всяка зима имаше грипна вълна и нито една не се е зародила в България.
Да, но тогава не е имало добри хигиенни условия, както и медицината не е напреднала.

# 16 128
[
Скрит текст:
quote author=ColorIndex link=topic=1198767.msg40631604#msg40631604 date=1587847942]
Ние до пик не сме стигнали, но решихме, че вече сме ОК и разхлабваме мерките, които и без това бяха много либерални.

С това мизерно тестване как точно се очаква да определим пик и прочие?

Какво либерално има в мерките ни? На хартия са либерални а на практика пагубни за малкия и среден бизнес.
Може би вие имате идея как да се тества немизерно? Я да ни кажете как точно? Имаме български производители на тестове? Има наистина надеждни бързи тестове, и си ги правим ние? Имаме великолепни лаборатории, лаборанти? Чак се заинтригувах!

От мен да мине - щи обясня.

Значи да вземем на пример една мега изпаднала държава от 3тия свят - Гана. Та те имат също около 1200 случая. Колко теста са направили те до сега - 88,188. Колко сме направили ние - 27,000. Северна Македония са направили 14,758 но имат 2 пъти повече тестове от нас на милион.

По-скоро кажи ми ти - кое според теб НЕ Е мизерно?
[/quote]
Боравенето с числа, без да се казва кое точно как да се направи е меко казано несериозно. Зададох ви въпроси, НИТО ЕДИН НЯМА ОТГОВОР! Или ми отговорете, или моля да не давате оценки, които явно няма как да назирате на достоверност. Имаме производители на тестове, лаборатории, лаборатни? Или ще си ги произведем от днес за утре?

# 16 129
  • София
После ще има бб да се кара колко сме недисциплинирани и докъде сме се докарали, той бил предупредил..... Това с парковете само за големите паркове ли ще важи? А за кварталните?

Това с пейките е пълно безумие.... какво правим като четиригодишното каже „Уморих се, искам да си почина„?

# 16 130
Това с парковете само за големите паркове ли ще важи? А за кварталните?

Да. Посещението на градинки и междублокови пространства остава забранено.

# 16 131
  • В заешката дупка

Бояна, ясно ми е, че единият е политик, а другият формално ръководи щаба, но е редно да работят като екип и да си уеднаквяват версиите. Така има повече шанс някой да им повярва.
Засега в нито една страна не са ги уеднаквили. Даже в някои са в ярък разнобой. Такъв е животът. Едни гонят одобрение, други си гледат науката. Тук обстановката наистина стана много напрегната и народа се готви за бунт. Като гледаме Щатите и сигурно на нито един политик не му се иска народа да наискача със сопи, защото тук нямаме толкова пушки.

Аз бих казала, че в Исландия са уеднаквени. И са ми много интересни тези различия, защото и аз гледам какво се случва по света, в България, Щатите. Чудя се как е в другите северни страни или въобще други страни, за които не се говори по новините, защото се съмнявам Исландия да е единствената. Макар вероятно това, че сме малко населени, помага. Тук политиците си стоят на задниците, отстрани. Не обсъждат и коментират неща, които не разбират. Нито веднъж министър председателят ни или политик не се появил на брифинга на щаба. Коментират пестеливо като се показват по медиите и то само за да кажат какви заповеди се въвеждат, водейки се от препоръките на щаба. Коментират си в детайли само иконимическите мерки и финансовите планове за облекчаване на бизнеса и населението, икономическото бъдеще, безработицата и подобни неща. Никога не са противоречали на щаба.

Мисля, че до голяма степен овладяването (засега) на епидемивта тук, е именно благидарение на този синхрон и на това, че щабът още от самото начало вдъхваше доверие. Много детайлна информация, обяснения, защо, как, какво е стратегията, нямаше - днес - едно, утре - друго, доверие и вяра в хората. Исландицте въобще по всичко имат мнения, и все различни, в “мирно” време няма никакво единодушие между тях. Обаче сега така са се обединили всички, чак аз съм изненадана.

# 16 132
Това с пейките е пълно безумие.... какво правим като четиригодишното каже „Уморих се, искам да си почина„?

?!?!??!?
Ами, прибирате се вкъщи. То мисълта е да могат всички да се разходят, а не да седят цял ден. Освен това, целта,леля Данче каза, е да няма събиране на групи и докосване на повърхности..

Ще има конна полиция и вело патрули

# 16 133
Аз в този вид предпочитам да не ползвам парковете. Много повече стрес от удоволствие и ползи. Две кръгчета ооколо блока са много по-приятни.
Това пък в Дупница си е директен внос от Италия. Механик от ТЕЦ-а- механик , Дупница, внос на коли от Италия....

# 16 134

Не знаех, че междублоковите пространства са забранени. А паркове, не градинки, има и в кварталите.

# 16 135
Тайланд няма огнище. Вирусът не умира в белите ни дробове от топлото време, казва се че топлото време забавя разпространението и ясно се вижда, че това наистина е така. В този ред на мисли да задам въпросът за Индия, къде си крие случаите и къде си крие телата? Защото, ако бяхте прави и топлото не е фактор, там трябваше отдавна да има не епидемия, ами трябваше много да са го закъсали. Същият въпрос имам за Египет, Малазия ? Не правили тестове, добре, а къде си крият случаите, нали не мислите този народ за сляп, да не вижда на улицата, какво става?

Как живеете без грам оптимизъм, не разбирам.
На голяма част от българите такава им е нагласата,възпитаван поколения наред негативизъм и очакване все на най-лошото,което се предава през поколенията.И да,сигурно това ни е съхранило през вековете на турско робство и други гадости,но и ни е нанесло тежки щети на психиката.Ситуацията с коронавируса го показва. Мнозина у нас просто са черногледи.Дори аз самата осъзнавам,че много често реагирам негативно на нещата,без да имам причина за това,и понякога,когато се чувствам щастлива,се промъква коварно страхът,че след това ще ми се случи нещо лошо.Много трудно е да се бориш с негативните нагласи,които са ти заложени от ранно детство,наистина много трудно.

# 16 136

Не знаех, че междублоковите пространства са забранени. А паркове, не градинки, има и в кварталите.

Тях ги обмислят, но по-нататък. Да видели как ще протекат нещата в големите паркове и дали ще се справят хората да спазват правилата за там и да не се купчат на групи

# 16 137
  • Шумен
Трудно е, но след като осъзнаеш, че трябва да се бориш с негативните заложени нагласи, започваш да го правиш. Но осъзнаването изисква разсъждаване и анализ.

# 16 138

Да, но тогава не е имало добри хигиенни условия, както и медицината не е напреднала.
Изобщо не съм съгласна с това - хигиената си беше добра, в много случаи доста по-добре от сега (например миеха кварталните улици поне веднъж на месец, сега кварталните улици в центъра на София я ги измият веднъж на две години, а не.
Лекарите по това време бяха на много високо ниво. Не малко от тях бяха учили на запад. Разчитаха основно на познанията си в много области. По възможност лекуваха с билки, а не с токсични лекарства.
Повечето от сегашните разчитат основно на апаратура, много тясно профилирани са и за съжаление много от тях се интересуват основно от финансовата част.

# 16 139
Къде има заповед, че е забранено посещаването на междублокови пространства? Изключвам детските площадки.

Общи условия

Активация на акаунт