COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 847
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 16 155
Квот' беше, беше...
Отварят паркове, но пак с "да не се струпвате много, ей!". Колко е "много" за различните паркове? Кой ще следи? Гражданинът сам ли да брои колко хора са преди да "влезе"?
Деца на видима възраст до 12г (но пък няма да се проверява). Може + двама възрастни, но не може 14 годишен, така ли? Joy
Ама да не се сяда на пейки. А на тревата и на бордюра може ли?
Само да се ходи. Аха, добре!
Само два часа... да не забравите да си включите хронометъра (и крачкомера).
Спортуващите само до 10:30. Това и за скачане на въже ли важи?
Ще има ли КППта на входа и изхода на парка?

Въобще, край!
ИП (теоритично) ще остане докато се оформят важни сделки и документи еднолично.
ИП на практика няма никъде.
Магазините започнаха да работят официално 3 часа след като бяха "затворени".
Утре парковете, след няколко дни къщите за гости, другата седмица КППтата (най-безсмислено изхарчените ресусри), средата-края на Май външните части на ресторантите и първи Юни "отиваме на море". Stuck Out Tongue Winking Eye

Плажът в Бургас е пълен с плажуващи и спортуващи (в частта от края на Морската към Сарафово). Не съм ходила, гледах снимки.

# 16 156
Лекарите по това време бяха на много високо ниво. Не малко от тях бяха учили на запад. Разчитаха основно на познанията си в много области. По възможност лекуваха с билки, а не с токсични лекарства.

Къде това?
В България, но през 1968-69, когато е имало някаква епидемия от нов щам.
Не си спомням за такова нещо, явно не е имало заразени между близките ми, със сигурност не е имало грипна ваканция. Единствената по мое време беше няколко години по-късно.

# 16 157
Такива ги пускат на КППто доколкото знам, обаче адреса по ЛК или настоящият трябва да е в Пловдив.

Да, адресът й е в Пловдив, тя няма какво да прави в София, просто каца там.

# 16 158
  • София
Дядо ми е преболедувал хонгконгския грип, хем е бил диабетик. Имаше снимки в темата-хотел Национал, сервитьорките с маски....

# 16 159
ИП беше за да са отвързани ръцете и да се свършат някои далаверки. Свършиха се. Иначе Ананиев пак ще си издава заповеди, РЗИ ще трябва и да поработят, инспекции трябва да правят в обектите и т.н. Спокойно. Видяхте за 40 дена колко подготвиха болниците. Колкото и за 30 г. ги подготвиха.
Мисля,че ги подготвиха колкото държавата има възможност. Бройките и болните успяха да ги поемат.
Сега следва друго. Който иска разхлабване, казват, че ще има. Но то и болните нарастват вече. Това означава, че повечето сами ще се конролират искат не искат. Фактите ще им го наложат. Всеки сам си взима решения.  Чета, че няма много мераклии за детски градини и училища......по точно, не ги устройва възрастовата група/В коятопопадат децата им/ да са първи. Странен народ. Проблемът не е разходка в парка, а пейките, катерушките, събиранията, кафетата.....Да ама не. Те няма да са позволени. Само алея за движение......

# 16 160
Това с парковете само за големите паркове ли ще важи? А за кварталните?

Да. Посещението на градинки и междублокови пространства остава забранено.

Не знаех, че междублоковите пространства са забранени. А паркове, не градинки, има и в кварталите.

Тях ги обмислят, но по-нататък. Да видели как ще протекат нещата в големите паркове и дали ще се справят хората да спазват правилата за там и да не се купчат на групи

Подозирам, че нещата ще протекат по следния начин: Още утре от крайните квартали ще яхнат коя кола, коя метрото и ще се скупчат в Борисовата същите онези, които настояваха да се върнат по родните места да претакат зеле, садят краставици, копаят дворове и пр.
След седмица отново ще затегнат мерките. Жалко за съсипаната икономика и най-вече за двата пролетни месеца, изкарани между 4 стени.

# 16 161
Mутафчийска пак взе да ни плаши - каза, че Германия сега правели цял стадион за лечение на болни, не преди месец както ние, демек готвели се тепърва за лош сценарий. Сега каза ще берем плодовете на великеднските пътешествия. А Кунчев каза, че щели да тестват Пловдив (някакъв статистически срез) да се види какво е положението в голям град с много болници, 500 бързи теста от единствения одобрен метод (не е PCR) на случаен принцип граждани. Въобще доста сърдити ми се видяха, явно вече са вдигнали ръце и не желаят да дават акъли по политически въпроси.

# 16 162
Квот' беше, беше...
Отварят паркове, но пак с "да не се струпвате много, ей!". Колко е "много" за различните паркове? Кой ще следи? Гражданинът сам ли да брои колко хора са преди да "влезе"?
Деца на видима възраст до 12г (но пък няма да се проверява). Може + двама възрастни, но не може 14 годишен, така ли? Joy
Ама да не се сяда на пейки. А на тревата и на бордюра може ли?
Само да се ходи. Аха, добре!
Само два часа... да не забравите да си включите хронометъра (и крачкомера).
Спортуващите само до 10:30. Това и за скачане на въже ли важи?
Ще има ли КППта на входа и изхода на парка?

Ще има велополиция и конна полиция. Не може да се седи по тревните площи и пейки. Не знам кое не е ясното, според мен са го казали възмоооожно на най-прост език и доста точно : 2ма възрастни макс, без бири, седене, лафчета, игри по градинки. Отиваш да се разхождаш с детето (има определен маршрут), спазваш дистанция.
Спортуващи са абс всички, които спортуват, да, ако искат - ще си карат колело, ще тичат, ще скачат на въже. По 1, спазвайки дистанция.
Кое не разбирате, кое му е сложното? Трябва да ви сложат по 1 полицай на всяка майка с дете, кучкар и спортуващ ли?
Разбирам, че е мега хаос в управлението, не разбирам какво искат хората обаче по-точно, щото на мен ми изглежда като да няма угодия въобще. Всъщност..угодията е да си е като януари месец, ама това не е възможно и така е в цял свят. Така че от тук нататък - лична отговорност и по-малко мрънкане.

# 16 163
Няма да има "нормален живот" поне до края на годината, това мисля на много хора не им е ясно.

# 16 164
  • Bulgaria
В другите държави подиграват ли се така с ръководителят на щаба? Едва ли му е приятно всичко това, което се случва. Вероятно и затова отношението му е арогантно на моменти.

https://www.facebook.com/%D0%94-%D1%80-%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BE% … -104895457804189/

Вече и чорапи има с лика и призива на генерала:

Скрит текст:

# 16 165
  • Шумен
Няма да го преживеят, те ще живеят в очакване докато се появи магическата  ваксина, а ако няма такава, до края на живота си. Как се виждате с маски при температури от 25 нагоре не знам . И в парка . Изобщо тая недомислица да се носят на открито докога ще  се търпи?!

# 16 166
Скрит текст:
Такива ги пускат на КППто доколкото знам, обаче адреса по ЛК или настоящият трябва да е в Пловдив.

Да, адресът й е в Пловдив, тя няма какво да прави в София, просто каца там.

Трябва декларация да попълни, че се прибира на постоянен/настоящ адрес. Май дават на КПП-тата не съм много сигурна. Да си носи и самолетният билет, ако нещо се заядат, но не би трябвало да и направят проблем.

# 16 167
Лекарите по това време бяха на много високо ниво. Не малко от тях бяха учили на запад. Разчитаха основно на познанията си в много области. По възможност лекуваха с билки, а не с токсични лекарства.
Къде това?
В соц-а. И аз се зачудих.
Била съм дете в соц-а, но помня точно обратното - тъпчене с антибиотици за каквото се сетиш и груби, намусени лекари, които се чудеха как да те махнат от главата си.
Какво високо ниво, какви пет лева? И кои лекари са завършвали в чужбина тогава? Най-много някой връзкар да е учил в Масква.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 13:17 от Анонимен

# 16 168
Аз продължавам да съм оптимист.
След първоначалното тестване в Банско се оказа, че 7% са били заразени с вируса. Тестването продължава, резултати не се изнасят, много ми е чудно това. НО, след като никакви зловещи новини не идват от там, независимо, че карантината там падна и в момента е както навсякъде другаде в страната, значи всичко е ок. Банско беше на първа линия в заразата и вече, ако беше толкова сериозно положението с този вирус, отдавна трябваше да са се натръшкали хората, а това не е така, което много ме радва.

https://news.bg/health/prodalzhava-testvaneto-za-covid-19-v-bansko.html

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 13:11 от DeltaAzimut

# 16 169
  • Bulgaria
Взривиха недостроената сграда на ИПК „Родина”.
В София се грижат за подържането на мръсния въздух.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/vzriviha-nedostroenata-sgrada-na … rodina-video.html

Общи условия

Активация на акаунт