COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 063
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 635
На мен ми е нелепо изказване като това от сутринта. За починалия мъж на 80+ години , с хронична сърдечна и белодробна недостатъчност, общо взето една минута му изброява състоянията...после пауза и "това са съпътсващите заболявания към вируса...." сериозно ли!!!
Човек от 20 години на легло с един милион диагнози и после те са СЪПЪТСТВАЩИ на короната, а не обратното.....

# 16 636
  • София
Ники Кати и аз не виждам как ще пусна детето си на училище през май.
Калинка, Ами не се справят защото достигнаха брой заразени в пъти повече от Китай и защото продължава да расте в стотици броят заразени.

# 16 637
А вие вярвате ли, че данните от Беларус са коректни?
Северна Корея и нейните тайни. Дано сега сега не дойде някой още по-вманиачен. Някой беше ми споменал, че сестра му щяла да го наследи.
Не и на шведските не вярвам.
но починали немогат да се скрият, и нашите казаха че на база трупове се изчислява приблизително колко болни има които още не са засякани
 Проблема е, че няма данни заради липса на аутопсии "умрял от ковид" и "умрял с ковид". Както казва Мангъров "това, че си правила секс не значи, че има бременност, а просто си правила секс". Но бременност има, но само ако има определени условия.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 22:26 от mauigirl

# 16 638
аз като гледам и Русия нещо менти относно умрелите от вируса

И защо да менти? Защото не умират масово?

# 16 639
Скрит текст:
Много е страшно и който не вярва,да мине през интензивното на някоя болница
с пациенти лекувани от вируса..и после да продължи, където пожелае..
Ами да минем и през отделения, където се лекуват раковоболни, през отделение, където се лекуват хора с психични разстройства, някъде, където лежат пострадали от катастрофи....
Няма хубава и не страшна болест, не можеш да избегнеш всяка опасност , а накрая може и пиян наркоман да те отнесе на някое кръстовище .
Изводът # stayhome
За протокола- подкрепям мерките и спазвам .

Те заразни ли са?
Опасни ли са за околните?
Да, всяка болест е лоша, но има такива, които е възможно да избегнем.
Не, не са нито заразни, нито опасни за околните, но картината ти остава за цял живот в съзнанието, а ако човекът е твой близък помниш и болката.

При всички мерки при нас подобрение няма само влошаване,а се разхлабват мерките. Дано не пламнем съвсем.
Честно...сега се чувствам в пъти по застрашена от преди 2 месеца, а толкова време стискам зъби.
На същото мнение съм. На ръба са откъм контрол. Случаите се увеличават. Разхлабваме мерките. Парковете, заедно с МОЛ-овете - най - добрите развъдници.
И от къде толкова капризни майки - за доброто на децата. Горките деца.

# 16 640
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ники Кати и аз не виждам как ще пусна детето си на училище през май.
Калинка, Ами не се справят защото достигнаха брой заразени в пъти повече от Китай и защото продължава да расте в стотици броят заразени.

Ами, щом Китай Ви е мерило....

# 16 641
Много сте ми смешни с това как пика у нас щял да дойде много след другите. Може би месец-два?
Каок си го представя някой този пик?
Отнкъде ще дойдат толкова много заразени, ако има малко случаи и огнищата могат да се контролират и гасят, както е в момента?
Не е ли ясно, че ако няма внос на зараза отвън и у нас ще се очистим? Ние нямаме големи огнища на много места както в Италия и Испания, които не могат да се гасят и те само могат да изнасят зараза. Както и англичаните сега. Ние не сме такова място, но ако Тиквоний Великолепни не се вслуша в предупрежденията може да ни направи едно голямо огнище цялата държава, отваряйки всичко. От лакомия.

# 16 642
Коронавирус: Германия сбърка, а Швеция се оказа права? Копирайте целия линк

https://www.dw.com/bg/коронавирус-германия-сбърка-а-швеция-се-оказа-права/a-53159567?fbclid=IwAR30BrtHBusXHMRFVO-DNCFiTK0BuMjSD8OHL2fBd3HMibIbNtrS8ekFq0k

Статията е от преди 10 дни, а нещата се променят бързо.
Да го пусна пак, че понякога една картинка казва повече от 1000 думи...

Скрит текст:

Добре де, тази картинка какво точно ни доказва? Че Швеция без сериозни мерки се движи  по - добре от Испания и Италия с локдаун. Малко им е по-рошава линията, но все още не са стигнали висотите на двете държави.

# 16 643
Междувременно процентът смъртност на приключили случаи падна с 1 и вече е 19%. Скоро ще падне и процента “критични или в тежко състояние”, който от известно време е 3%.

https://www.worldometers.info/coronavirus/
И аз се заблудих по този показател, но после забелязах, че много държави не дават броя на оздравелите. Англия и Холандия официално, другите просто не си правят труда. По-скоро гледай броя заразени и починали, между 6.5 и 7 % се колебае. Но и това е динамично, може би ще е финално 4-5 %, което  не е никак малко. Днес ще се премине бариерата от 3 млн заразени официално.

# 16 644
Скрит текст:

https://www.dw.com/bg/коронавирус-германия-сбърка-а-швеция-се-оказа-права/a-53159567?fbclid=IwAR30BrtHBusXHMRFVO-DNCFiTK0BuMjSD8OHL2fBd3HMibIbNtrS8ekFq0k

Скрит текст:

Добре де, тази картинка какво точно ни доказва? Че Швеция без сериозни мерки се движи  по - добре от Испания и Италия с локдаун. Малко им е по-рошава линията, но все още не са стигнали висотите на двете държави.
В Швеция има цензура: Шведският модел - 2

Днес пак говорих с моя близък - дългогодишен лекар в Швеция. Наистина човек живее с доста илюзии преди да получи информация от първа ръка. Аз не смятам да влизам в травмиращи подробности за случващото се в Швеция, по-скоро ще ми е трудно да убедя някого, че в топ държава е възможно:
(1) по политически причини да се следва вече избрана стратегия, дори да се оказва погрешна
(2) да е забранено на лекари да коментират поради страх от загубване на работни места или позиции ( там всички основни болници са държавни и се следва държавната политика , а почти всички трагични истории в медиите са разказани от мед. сестри)
(3) ограниченият капацитет да се пази ( и стои празен!!!) основно за по-млади хора, а на възрастните да се отказва лечение
(4) да липсват базови предпазни маски и облекла, а респираторите да са ограничени
(5) самите лекари да са депресирани и дори плачещи пред нуждата да избират кого и как да спасяват.
(6) това да се случва във водещите болници в Стокхолм, вкл. Каролинска
(7) курсът да продължава въпреки публичния протест на 22 професори и изследователи срещу водещия епидемиолог в страната.

Малък пасаж от шведския вестник
Dagens Nyxeter с пожелали анонимност доктори, превод с Гугъл :

Doctors: We are forced into hard priorities

Doctors at Karolinska are warning that they will have to make tough priorities.

Intensive care sites are still vacant, according to the hospital management at Karolinska and the Stockholm region, and incorrect priorities are now being investigated by the Inspection for Health and Care.

At the same time, several doctors at Karolinska alert the DN that the priorities are so severe that patients die unnecessarily.

- We are forced to let people die in front of our eyes, says a doctor.

# 16 645
Скрит текст:

Скрит текст:

Показва, че имат повече смъртни случай на 1 мил. население с никаква тенденция на спад..  сравнението с Италия и Испания е некоректно към днешна дата, тъй като първите случаи в Швеция се появиха много по-късно.. т.е изостават с около 3 седмици.. ще поживеем, ще видим..

# 16 646
  • София
На мен ми е нелепо изказване като това от сутринта. За починалия мъж на 80+ години , с хронична сърдечна и белодробна недостатъчност, общо взето една минута му изброява състоянията...после пауза и "това са съпътсващите заболявания към вируса...." сериозно ли!!!
Човек от 20 години на легло с един милион диагнози и после те са СЪПЪТСТВАЩИ на короната, а не обратното.....
И за мен не е много редно, но това е положението. И при грипа го смятат по същия начин. Над 650 000 умират от усложнения от грип ежегодно, но пак с други заболявания – https://www.who.int/news-room/detail/14-12-2017-up-to-650-000-pe … nal-flu-each-year
Повод, причина...

# 16 647
Мен ме мъчи един въпрос. Безсимптомните са носители и разпросранители на вируса. Разболяват ли се някога - след 1,2....6 месеца......? Изключвам суперразпространителите, които никога няма да се разболеят.

# 16 648
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:

Да, но локдауна в Италия и Испания стана след като кривата скочи нагоре... и сега, докато в тези две държави върви надолу, в Швеция се покачва.

# 16 649
  • При семейството си
Междувременно процентът смъртност на приключили случаи падна с 1 и вече е 19%. Скоро ще падне и процента “критични или в тежко състояние”, който от известно време е 3%.

https://www.worldometers.info/coronavirus/
И аз се заблудих по този показател, но после забелязах, че много държави не дават броя на оздравелите. Англия и Холандия официално, другите просто не си правят труда. По-скоро гледай броя заразени и починали, между 6.5 и 7 % се колебае. Но и това е динамично, може би ще е финално 4-5 %, което  не е никак малко. Днес ще се премине бариерата от 3 млн заразени официално.

Страните дават сходни данни от началото. От самото начало сайта така изчислява и оповестява процента смъртност. Факт е, че тези два процента спадат. Не сравнявам и/или изчислявам по никакъв друг начин процентите, още по-малко да търся финални такива при процес/пандемия в развитие.

Общи условия

Активация на акаунт