COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 170
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 450
Престанете да гледате данните за броя на случаите, днес са тествали повече а утре по-малко, няма смисъл от тези данни.

# 18 451
# 18 452
И най-скучният брифинг се превръща в интересен с жестомимичен превод като този. Joy

# 18 453
  • На остров
Уордметърс, често прави грешки, освен това цифрите в рамките на ден или два не са достатъчни за заключения.

Давам пример с Швеция имаше дни с 2 на починали после 80 да кажем и после пак може да е малко. Това се получава когато има забавяне в рапортуването и съответно случаите се рапортуват след няколко дни, но реално те спадат към статистиката за определен ден.

Днес в новините двама професори единият беше математик правиха разни прогнози за жертви между 8 и 20 хиляди, дано не им се сбъднат прогнозите.

От друга страна WHO похвали Швеция в днешната си пресконференция, коментара беше  нещо от рода за модел за справяне в реално време, който би бил полезен за държавите след излизането им локдаун.

Отделно чух коментар за хора болни от ковид, които са били с голяма кислородна недостатъчност без да има прояви за това или самите те да го усещат. Говоря за процентите в кръвта, не че са се задушавали и не са го усещали.

Реално никой нищо почти не знае за този вирус и всичко  са само догадки.

# 18 454
В статията се разсъждава  "Защо международните сравнения са трудни?"
https://www.bbc.co.uk/news/52311014

# 18 455
Ясно, значи вече няма да гледам wordometers.

За кислородното насищане е така, да. Предполагам, че пада бавно и организмът има време да се адаптира(като при хроничните анемии). Затова е хубаво пациентите на домашно лечение да си имат пулсоксиметър и да си следят насищането с кислород в домашни условия.

# 18 456
В статията се разсъждава  "Защо международните сравнения са трудни?"
https://www.bbc.co.uk/news/52311014
Алелуя. Този линк трябва да се закове най-отгоре на всяка нова страница. Grinning
Особено като почнат сметките в малките часове, както си имаме форумен обичай...

# 18 457
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Нидерландия в смъртни случаи влизат само тези починали без придружаващи заболявания или всички, които са имали доказано положителен тест?

Починали в болница с и без придружаващи заболявания. Последните са изключително малък процент.
В линка могат да се видят и по години.
От тази (или миналата седмица) ще включват и от домовете. Но станалото в Белгия и Италия с домовете не е реалността тук.
А и е много трудно да категоризираш възрастните хора тук. Един възрастен, който получава инсулт или инфаркт в дом и има лека форма на Корона, както и декларация да не бъде реанимиран към коя група спада?

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken  

# 18 458
  • София
Данните за Испания са объркващи защото от преди десетина дни, освен положителните с   pcr, започнаха да включват и положителните от тестове за антитела, които до скоро не се правеха. Преди два дни обаче, решиха че така не могат да сравняват с началото на епидемията когато се правеха само pcr и че внася объркване, за това министерството изнася данните от двата теста отделно, а за нови заразени основно считат  pcr  положителните. В worldometer се публикуват и двата вида тестове заедно. От там идва основната разлика в цифрите. Все пак някои региони включват и двата вида тестове в общата статистика, така че  не съвсем на 100% pcr.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 10:01 от pimpinela

# 18 459
Това е историята на индиец на 41г. починал в Лондон от ковид. Той работи "сезонно" като таксиметров шофьор, за да издържа семейство и заеми в Индия.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-52413431

# 18 460
Разцъквам си аз тук и във ФБ и ми попада пост на кмета на Враца... Четох го три пъти за да се уверя, че не сънувам.
Болни от Видин (тези от старческия дом май) са настанени в МБАЛ Враца и ... разни местни негодуват, че имат "внос на пациенти".
Ама разбира се, в едната болница по някава причина не може (няма места, апарати, лекари, все тая), то и в другата да не ги взимат. Да умират там на поляната някъде, ама ха!
Много болен народ сме, но не от корона вирус!

Ето го поста.

# 18 461
Разцъквам си аз тук и във ФБ и ми попада пост на кмета на Враца... Четох го три пъти за да се уверя, че не сънувам.
Болни от Видин (тези от старческия дом май) са настанени в МБАЛ Враца и ... разни местни негодуват, че имат "внос на пациенти".
Ама разбира се, в едната болница по някава причина не може (няма места, апарати, лекари, все тая), то и в другата да не ги взимат. Да умират там на поляната някъде, ама ха!
Много болен народ сме, но не от корона вирус!

Ето го поста.

Това е ужасно. Причиних си да изчета и част от коментарите под поста. Стига ми толкоз Интернет за днес. Нагорно ми дойде това..
С последното ти изречение съм уви, плашещо съгласна.

# 18 462
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И най-скучният брифинг се превръща в интересен с жестомимичен превод като този. Joy

Хубаво е, като има някой като професор Кантарджиев да развеселява ситуацията Heart

И аз много мислих тези дни за агресията, която избива на най-различни места.
Психически ме смачква много повече това в момента, отколкото другите притеснения...

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 04:27 от LemonDesi

# 18 463
Oтносно ремдезивир експертите каза, че има шанс да се одобри за лекарство за лечение на covid-19. Подчертаха обаче, че помага само на тежките случаи (които са малък процент) за облекчаване на състоянието им в болнична среда. Т.е. това не е лекарство което да си купиш от аптеката и да пиеш за лечение и превенция. Просто засега дава шанс на тежкоболните да се облекчат мъките им с 30% защото всеки спестен ден болничен престой увеличава шанса за живот. Все още тепърва ще се изследват и други лекарства с потенциал.
... Нещо любопитно - кметът на Лос Анджелис обяви, че ще извърши безплатни тестове за covid-19 на всички граждани на града.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 04:45 от pehoko

# 18 464
  • София
pehoko за съжаление не е признато 100% това лечение с ремдизивир.

Общи условия

Активация на акаунт