COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 128
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 885
И аз все повече мисля като СЗО относно Швеция.

# 18 886
  • Bulgaria
Мъж с коронавирус и деменция избяга от МБАЛ-Враца, откриха го в близост.

https://www.bnr.bg/vidin/post/101268423/zarazen-s-covid-19-ot-ga … ca-veche-e-varnat

# 18 887
  • Мадрид / София
Може да сте писали вече, ама над 400 поста няма как да изчета та:
Нова Зенландия обяви, че се е преборила с вируса, след като 7 поредни дни няма нови случаи. Има до сега само 19 починали. Приложили са много строга карантина и затваряне на границите още при първите случаи, можело е само да се излезе за пазаруване, аптека или банка. За нищо друго и нищо друго освен хран. магазини, аптеките и банките не са работели в продължение на 1месец. След което са охлабвали постепенно, та до сега. Тоест действали са обратно на това, което предприеха в Европа и Америка.
При Нова Зенландия благоприятно въздействие оказва, че е островна държава и е по-лесно да се контролира.

# 18 888
И като махне един ден мерките НЗ и хората пак почнат да пътуват какво ще стане?
По острови съм забелязала, ча акъл много не вирее.

# 18 889
reninel, ето така изглежда.
Скрит текст:
Но много топли. Ползвам я само за магазини, аптеки. На опаковката пише, че защитава от аерозоли.

https://verdes.bg/product/8934/zashtitna-maska-s-klapan-dr-frei- … fp2-zashtita.html

За разходка предпочитам медицинските, дето по 2 лв. броя ги продават. С тях се чувствам най-добре.
[/spoiler]
Благодаря Simple Smile тези съм ги виждала-изобщо не предполагах,че са БГ.Значи наистина има и за други ...

# 18 890
  • Мадрид / София
Мерките вече са премахнати, но има голям контрол.

# 18 891
Исландия също май са го преборили ама май не им се пътешества много до Англия за гледане на мачове.

# 18 892
  • Там,където се събуждам щастлива.
Много ми е мъчно за Видин и за това как някак си остават встрани. Защо не се пренасочат ресурси там се чудя.

Защото Видин от 30 години е забравено място. (Имам роднини там)

Тази пандемия извади наяве всички съществуващи проблеми на всички континенти.

# 18 893
Глупости, всеки има право да на избор в какво да вярва.
Алтернативната медицина ефективна и приложима, но не е в интерес на големите фармацевтични компании... такива икономически интереси дето сещаш ли се са в ущърб на здравето на народа.

Скрит текст:
Разбира се, че на алтернативната медицина не трябва да се вярва! Щом не отговаря на научните обосновки и принципи (недоказаност).

Цитат
In April 2016, the FDA prohibited the medical use of ozone, "In any medical condition for which there is no proof of safety and effectiveness", stating "Ozone is a toxic gas with no known useful medical application in specific, adjunctive, or preventive therapy. In order for ozone to be effective as a germicide, it must be present in a concentration far greater than that which can be safely tolerated by man and animals."

https://en.wikipedia.org/wiki/Ozone_therapy

А по въпроса за отпадане на мерките - едва ли някой си е помислял, че всички ще отпаднат ей така, отведнъж.

Там е работата, че вяра и факти/приложимост са две различни неща. Когато човек изповядва едната си "вяра", то той в общия случай изобщо не е обективен. Човек е емоционално/ирационално същество, затова и рекламите например работят. Може да вярвам в каквото си искам, но това не прави света да спира да се върти по неговите си правила.

Via, преживявам исторически момент. Етo че към момента има възможност за алтернатива. И вече думата има Здравния ни министър, не е работа на началник щаба да разпространява неверни неща. Много неприятно и често взе да се случва и не му прави чест говори и отговаря пред нас.
Прилага се озонотерапия в много страни към днешна дата и не забранено никъде. Единствено преди седмица в Далас една клиника бе подведена под отговорност защото е рекламирала услуга озонотерапия като лечение  ..не е редно наистина... но до там, забрана няма, има икономически опасения може би, но засега положението е под контрол. Видяхме как за ден се променят рязко правилата, примерно Youtube сваля информация противоречаща на официалната от СЗО . Политики... Здравето е водещо все пак. .

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 21:06 от Анонимен

# 18 894
  • На остров
Путин е с положителен тест съобщиха SVT.

# 18 895
  • Варна
Много ми се иска да споделя една публикация от април 2017 г. относно коронавирусните инфекции. Прочетете я внимателно и открийте разликите с начина, по който се поднася почти същата информация в момента:
https://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F% … D0%B5%D0%BD%D0%B0

# 18 896
Не залитайте много по алтернативната медицина защото ако наистина помагаше или лекуваше лекарите по света нямаше да се занимават с точно с това което правят в момента. Тоя д-р Дамянов водих баща ми при него докато беше вече тежко болен - дръпна една хубава реч за половин час, взе си паричките и ни изпрати по живо по здраво.

# 18 897
Путин е с положителен тест съобщиха SVT.

Путин ли? Съобщиха за министър председателя им, не за Путин. Той се е скрил в някакъв бункер хаха

# 18 898
Това не е СЗО, а е някакъв доктор от СЗО. Иначе те преди това хвалеха и Китай и техните мерки много, а на нас препоръчваха да оставим отворени границите с Китай.
За Швеция не знам, ама в съседна Норвегия вчера са имали 1 нов смъртен случай, а днес нула, докато в Швеция за днес са 124. Т.е. ако някой почти е приключил с епидемията засега това не е Швеция.
Ето как изглеждат кривите в Швеция и в Норвегия:

А това как шведите съвсем скоро щяли да имат стаден имунитет идва от същите хора, които съвсем наскоро бяха изчислили, че около 16 милиона шведи, вече са се разболяли от К-19 (Швеция има население около 10 милиона).

# 18 899
https://www.thesun.co.uk/news/11493593/north-korea-satellite-ima … paign=sharebarweb

Хм... този Ким май наистина си е заминал, уж имало официално съобщение от С. Корея, че си бил жив и здрав.

Общи условия

Активация на акаунт