COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 745
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 170
Не разбирам какво има да се чуди шведския епидемиолог как така станало с домовете за възрастни. Там роботи ли ги обслужват? Като оставиш маса заразен народ да щъка ,много ясно че някаква част от тях ще са служители в такива домове.

# 19 171
Къде четете за маските и до кога ще е ИП без да го удължат ? Щото аз отдавна брифинги не гледам...
И продължавам да се вълнувам кога ще отпаднат КПП. Да...разбрах че може да се минава в повечето случаи, но защо трябва когато бързаш да ти се налага два часа да чакаш и един час да се обясняваш. Отделно има и много случаи на заядливи превишаващи правомощията си полицаи, които не позволяват да се мине съдейки от собствената си камбанария . Това е адски изнервящо.
За Гърция казаха от кога ще бъде разрешен сезона , а за БГ знае ли се нещо...? Все пак нали уж живота не бива да спира, а човек неможе да си помечтае даже кога ще иде на въздух....в смисъл такъв не се е налагало да ползваме принудителни отпуски и сега трябва да кажем кога ще бъдат....
Някой аКо нещо знае, нека сподели...

# 19 172
Даването на времеви хоризонт е важно за туристическия бизнес, за да могат да си планират нещата и да се подготвят. Властта в България е на принципа „ Стойте си вкъщи и не питайте много много”. На всеки въпрос, отговорът е „Като му дойде времето”.
Така криза и държава не се управлява, ама явно хората имат ниски очаквания и са си ок.

# 19 173
Едно интервю на проф. Иво Петров, в което говори за озонотерапията и за другите методи на лечение.
https://trud.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%b8%d0%b2%d0%be-%d0% … 1%81%d1%8a%d0%b2/

# 19 174
Скрит текст:
Тегнел признава в интервю, препредадено в норвежкия аналог на жълта преса VG, че той вече не е сигурен дали шведската стратегия е най-правилна. Прекалено много поразени старчески домове има в сравнение например с Норвегия. Според него трябва да се провери къде са сбъркали шведите в опазването на старите хора в домовете. В Норвегия също има случаи в старчески домове, но в Швеция са много повече засегнатите домове. Също той казва, че по-ниската възраст на заразените в Норвегия допринася за по-ниската смъртност там, спрямо Швеция. Също така казва, че е важно човек да е скромен и признава, че и самият той невинаги помни правилата за миене на ръцете 30 секунди, и т.н.
Ти да видиш!

Аз започвам да си мисля, че планът му е бил да се изолират старите, та младите и здравите да изкарат вируса, да развият имунитет и да отмине бурята без да са засегнати старите хора.
Обаче грешно са му излезнали сметките, защото той не смята, че работещите в старческите домове също за хора, които си отиват у дома, заразяват се, носят зараза. Или че старите хора могат да се заразят в болница и да отнесат заразата обратно в старческия дом. Това и Хеликаза го написа преди малко. А и няма как да изолираш толкова народ ... Просто няма как.
22 учени в Швеция критикуват шведския модел. Вирусолози и други лекари се обявяват против. Но ... кой ги слуша. Тежко му е на Тегнел. Тежко е да осъзнаеш, че си сгрешил и че толкова хора са умрели.

# 19 175
niama_me, за маските казаха на брифинга, че вероятно ще останат задължително само в затворени пространства и ГТ. ИП Боко каза, че нямало да го удължава, ма нещо със закони искал да оставя част от нещата. Не знам как това ще стане. Според мен след празниците ще махнат КППтата, няма логика от тях. Определено. Особено взимайки предвид, че ние си внасяме случаи отвън така или иначе..
Казаха за България - късен сезон, от  юли нататък. Или нещо такова. Ангелкова ходи и говори тъпотии по ТВ. Неадекватни. Говорене за разширяване на платената зона, да има 2м дистанция, без визи за турски и руски граждани..Не помня какво друго спомена, но Ice Queen ще може да обясни малко повече за туризма

# 19 176
Скрит текст:
След 13 май извънредното положение няма да продължи, но някои мерки да. И каква стана тя - никаква! Почваме активно да работим, в сградата където работя само служителите са 200, отделно около 200 души влизат на ден там. Ще работим с маски и шлемове. Като за първи път влезнах в тази тема, смятах и казах, че този вирус един ден ще ни стигне всички или ще изчезне от самосебе си. Сега, след временна надежда и вяра в ефективността на мерките, отново се върна към първоначалното си мнение - че ще живеем с него и трябва да свикнем с това. Активното население се връща към живота, с маски, пенсионерите се пазят и стоят повече затворени.
Спрях да чета и търся дълбоки коментари, защото както предполагах, информацията, която ни се дава не е реална.
Напълно съм съгласна, че информацията, която ни се дава и изобщо всичко, което стига до по широка аудитория не е нито реално, нито достоверно.
Каквито и мерки да останат, докато няма граничен контрол, все ще имаме внос от някъде. Това важи за всички държави.

# 19 177
  • София
"Правителството дава една след друга лъжливи причини за желанието си страната да влезе в еврозоната. Всъщност голямата лъжа винаги е била една и съща. Защитниците на правителството и еврото винаги са рекламирали, че във Франкфурт, където е Европейската централна банка, има гърне със злато. И всички чакат българите просто да го грабнат. Всичко, което България трябва да направи, е да изостави валутния си борд и лева, и богатството ще залее България. Това, разбира се, е глупост.
Това заяви професор Стив Ханке в интервю за БНР."

"Според него сегашната криза е най-голямата след Втората световна война и ще доведе неминуемо до увеличаването на властта в правителствата над обществото и икономиката. „Тези „увеличения на властта“ често продължават дълго след преминаването на кризата. Всъщност всяка криза носи със себе си увеличаване обхвата и мащаба на властта на държавата. И с това животът става все повече под контрола на държавата и обръча на бюрокрация. С всяка криза след Първата световна война наблюдаваме огромни увеличения на политизирането на живота."

https://www.economic.bg/bg/news/12/stiv-hanke-vlastta-dava-lazhl … neto-v-erm-2.html

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 14:51 от zverino

# 19 178
Въпрос на време беше маските на открито да не са задължителни. Същото важи и за КПП-тата, държат ги за празниците за да може да контролират движението, защото както знаем по празници е най-интензивно. Най-малкото ще облекчат преминаването, защото сега си е доста отвратително.

# 19 179
  • на пъпа на Златията
Едно интервю на проф. Иво Петров, в което говори за озонотерапията и за другите методи на лечение.
https://trud.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%b8%d0%b2%d0%be-%d0% … 1%81%d1%8a%d0%b2/

Ох , не ми е ясна тая озонотерапия . Вируса в  белите дробове  как го трепят  с тоя озонатор .
За мен това е по скоро дезинфекция а не терапия - или на български език  лекуване .
Едва ли лекар  може да каже на дезинфекцията ,  терапия = лекуване .

# 19 180
  • Bulgaria
Днес на брифинга едно спокойствие цари... На мен не ми се струва редно мерките да са еднакви за цяла България, след като във всяка област ситуацията е различна. Честно казано останах разочарована, че не се предприемат по-сериозни мерки във Видин, а там случаите растат ежедневно.

# 19 181
Цитат
Тежко му е на Тегнел. Тежко е да осъзнаеш, че си сгрешил и че толкова хора са умрели.
Не мисля,че му е тежко.Какви ли не убийствени за европейците решения се взимат всеки ден и никой властимащите не се трогва.Ако му е тежко на Тенгел,да се гръмне.Можеха да затворят континента в края на февруари,началото на март и да се предотвратят сегашните мащаби.Не го направиха нарочно.Тъпанарят Джонсън се подиграваше.Той се разболя,но него го лекуват.Smiling ImpНе го отпратиха вкъщи с парацетамолче,както правят за простосмъртните европейци.

# 19 182
Всяка държава търси свой път и взема странни решения. В Дания дъщеря ми все още е хоум офис, четвъртокласничката обаче от седмица е на училище-без маски. Само намалени наполовина класове.
Седмокласничката е все още вкъщи. На училище след седмица. За мен е странно - по-възрастните, които могат да се пазят, си седят удома, а най-малкото - в училище.

# 19 183
Днес на брифинга едно спокойствие цари... На мен не ми се струва редно мерките да са еднакви за цяла България, след като във всяка област ситуацията е различна. Честно казано останах разочарована, че не се предприемат по-сериозни мерки във Видин, а там случаите растат ежедневно.

Да ти кажа честно, мисля, че си вървим към край на повечето мерки. Ще оставят маските в затворени пространства, ще оставят дистанцията и да не се събират свръх много народ на едно място, от там нататък - оправяйте се. Действията и думите им показват, че вървим към връщане към нормално, с определени ограничения. Общо взето, каквото написах преди месец - следваме си Запада. Те сега разпускат нещата, разпускаме и ние.Мисля, че от тук нататък остава да следим само кога ще ни отпуснат и при какви условия + резултатите от това, ако има такива.
Доколкото чувам в големите фирми обаче вече са взели решения да си седят хоум офиси напр до септември и да преструктурират офисите.

# 19 184
Не знам дали хора с кръвна група А са рискови откъм заразяване, но определено са песимисти по душа.     Поне пишещите тук.... как пък за два месеца вече, Нищо положително не видяха! Simple Smile
Не сме песимисти, а сме реалисти. Ние сме земни хора, на принципа на Тома Неверни-око да види, ръка да пипне.
Понякога и прозира някакъв песимизъм -да си купиш кафе по време на пандемия навън от машина не бих го направила. Да се редя за гащи или страдам, че са затворили магазина също. Пък на маникюр не ходя, слагах ръкавици в супера, като излизам. Ама вече ми е време да изпълзя и разкрася. Пак не бих отишла на фризьор, козметик, маникюрист-ще го преживея и сама пооправя.
Оптимистите са хубаво нещо, но когато са природно такива по душа. Другото е безотговорно.
В Дания е добре това с класовете, но тук е неприложимо доколкото знам. Няма как да ги разделят да са по 10-14 в клас и стая. Няма толкова персонал и място за това да стане. Тези деца в Китай с перките направо ме разсмяха, но пък вижте как стоят и спазват, при нас не знам дали би се получило. Седят и по един на чин. Просто там нещата са други.
Мисля, ще ни пуснат по течението и кой-как оцелее. Време е за туризъм-морета, планини. Бизнеса и той да живнел, еми ...хората и те недоволни. Пускат хората и да си прави всеки сметката. Само не ми е ясно дали ще съобщават заболелите, ще се следи и какво ще става. При нас за втора вълна примерно (то първа не знам да мина) няма да бъде вече така. Ще чакат да стане много народ, да има вече нагледен проблем и чак тогава ще наложат нещо (ако се наложи, дано не стане нищо). Не ми харесва нещо накъде вървим, но... песимистите сме така. Искам да се върнат старите времена. На мен ми пречи, че кафетата са затворени. Не мога да се видя с някой , да седнем да си поговорим, да сме навън при хубаво време. Да обикалям като кон по алеите в парка не ми е вариант. Не съм от спортуващите, не издържам да вървя дълго, искам да сядам, да гледам дървета, природа, да дишам и пак тръгвам и така... Та парка не ми липсва толкова, но заведенията-да.  Не бих сега отишла обаче, още ме е страх и да ги отворят. За море пък съм на кантар и хем така, хем иначе, хем боли, хем сърби и ...

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 12:28 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт