COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 537
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 470
Във Видин май ще затворят болницата, тогава ще стане наистина страшно.
Последните заразени са 92 годишна жена от дом за стари хора в град Кула, която преди няколко дни е изписана от хирургичното отделение на болницата, където има заразени медици. Плюс двама от персонала.
Нови заразени в отделението по "Уши нос и гърло", лекар и медицинска сестра. Сега чакаме техни пациенти да "цъфнат".
И още един от старческия дом в гара Орешец, чиято първа проба беше отрицателна.

Става все по-страшно положението във Видин. Сега в репортаж по нова казаха, че управителката на дома за деца е с положителна проба, а преди това е посетила още 2 дома за деца и сега ще изследват и тях. Sad
Имат и положителна служителка от хипермаркет.
Това с хипермаркета съм го изпуснала. Знае ли се кой?

# 19 471
На Видин трябва да му се обърне внимание, а не да се неглижира проблем. Явно има масово разпространение в болницата. Много лошо. Ето на такива места трябва да се обръща внимание и тези огнища да бъдат потушени навреме, а не всички говорим за София, за махалата, за Ганка... и накрая какво, под носа ти огнище.

# 19 472
Този вирус няма да си отиде със седене вкъщи. Или ще го преболедувате и изградите имунитет, или ще седите заключени 2 години, докато ви бият ваксината на Бил Гейтс, който открито е признавал че иска да намали световната популация. Всеки сам да си прецени кое е по - удачният вариянт.
Забрави още 2 варианта : преболедуваме и не изграждаме имунитет,  преболедуваме без да оздравеем (инвалидизация или летален изход), добави ги и тях към избора.

# 19 473
Наистина неглижират Видин. Очеизвадно е, че там има нужда от помощ. Затвориха Банско и Панчарево за под 10 случая, а Видин не виждат.

# 19 474
# 19 475
За Видин казаха, че активно търсели огнища и засега не се налагало по-твърди мерки като в Банско.

# 19 476
За Видин казаха, че активно търсели огнища и засега не се налагало по-твърди мерки като в Банско.
чухме го това. Да се смееш ли, да ревеш ли, ме то болницата пламна.
Ако тук чете журналист, питайте ги за Видин. Питайте до откат. Докато не осигурят някаква помощ за там.

# 19 477
  • София

Забрави още 2 варианта : преболедуваме и не изграждаме имунитет,

Оф корейците сами признаха, че са объркали онова с повторното заразяване. Изгражда се имунитет. Стига с тая мантра.

преболедуваме без да оздравеем (инвалидизация или летален изход), добави ги и тях към избора.

И стига с тоя избор. Как пък никой не избира да умре от инфаркт, инсулт или инцидент, само от ковид да умреш било нечий избор.

# 19 478
  • Bulgaria
Наистина неглижират Видин. Очеизвадно е, че там има нужда от помощ. Затвориха Банско и Панчарево за под 10 случая, а Видин не виждат.

Не мога да повярвам, че всеки ден задават въпроси за Видин и все си затварят очите за ситуацията там. Нещата много бързо излизат извън контрол. Ще пламнат и съседните области, защото няма да има кой да поеме потока от пациенти и тогава вече наистина ще стане страшно. Какви огнища търсят? Цялата област е едно голямо огнище. Трябва да се сложи под карантина на секундата.

# 19 479
За мен пък нещата с ДГ и училища далеч не се свеждат само до икономичекста им нужда, за да работят родителите.
То и за мен не, не зная защо така си ме разбрала. Затова ми е абсолютно противно да затварят децата от групата, която не е в класната стая, във физкултурен салон, седнали на дюшеци. Както и да е... При вас със сигурност това не е така, а аз разказах ситуацията тук с дата 18.05. достатъчно често, за да ставам на съформуките досадна, затова приключвам с коментара.
Разбира се, че пускат децата в училище само за да могат част от родителите да се върнем на работа. С тайната надежда, че :

Част от нас ще намерят начин да си ги гледат вкъщи.

Дори и някои да се проепидемчим, нали има свободни легла и лекарите стоят и чакат, няма проблем.

На нас дори в имейл от работата ни написаха, че ни разделят на две групи, че ако някой се разболее, да не стоят излишно много хора в карантина.

# 19 480
Скрит текст:
Радвам се че щаба в последните дни прави неща които повтарях от седмици, седмици наред, че маските не трябва да са задължителни на открито а само на закрито и че трябва да се отворят парковете поне за родители с деца, за което поздравления за щаба. Няма как да не съм доволен, след като зовах дълго време за тия неща и те ги предприемат.

Защо днес са решили да паднат маските на открито. (Всъщност те не падат а всеки е свободен да ги носи по всяко време ако така се чувства по сигурен). Те изчакаха да видят какъв е епидемиологичният ефект от маските, днес вече може да се види и понеже липсва положителен такъв това е причината за отпадането им да са задължителни на открито и да останат задължителни само за закрити пространства, ГТ. Захлужават похвала че мислят разумно и не ги задържаха да са задължителни и на открито на инат въпреки че няма никакъв положителен епидемиологичен ефект от тях. За щастие това от което се опасявах че ще има отрицателен кумулативен ефект също не се сбъдва, може да се каже че маските на открито не изиграха абсолютно никаква роля по отношение на спирането на вируса. Ако имаше реален ефект от масовото им носене на открито той вече щеше да се е проявил, защото те са задължителни на открито от 12 април.  

Каква е реалната картина в България с вируса към 17 април. (Ако приемем че един и същи вирус върлува в Исландия и България. Исландия защото това е държавата която е дала най пълна картина на вируса като разпространение, смъртност и т.н., което подчертавам че е само хипотеза, но ако вируса има същото поведение, ситуацията е следната).

Заразени са между 8 800 и 13 200
С Имунитет са между 1 760 и 2 640
В официалната стат. към онзи момент всички случаи: активни, починали, излекувани са 846
Починалите към онзи момент са 41.
Към онзи момент в най добрият случай са открили по малко от 1 на 12 от хората имали близка среща с вируса към 17 април.

Както виждаме от последният път когато смятах каква е реалната картина почти никаква промяна няма. (Освен че хората с имунитет растат.)
Скрит текст:
Оф, днеска прочетох темата и само се депресирах. Като че ли няма полезен ход в момента. Очевидно е разделението в о-вото на 2 лагера, образно казано ги наричам отбора на апокапилпсиса, срещу отбора на глада. Едините се страхуват повече от вируса, другите се страхуват повече за икономическото си оцеляване. Социологическите проучвания показват че в момента все още лек превес в о-вото има отбора на аполапсиса, но тенденцията е обратна, отбора на глада набира сила и скоро ще е по силният лагер в о-вото, което е логично. С времето вируса няма да стане по опасен отколкото е в момента. Но с времето все повече хора ще остават без работа, без доходи, и ще се вливат в отбора на глада, който се страхува повече от глада отколкото от вируса. А освен всичко това вируса не е опасен за точно тази възраст, активните хора, които работят и крепят икономиката. И е нормално те да се страхуват повече от глада отколкото от вируса, защото за тях той е по голяма заплаха. И нека отбора на апокалипсиса усмисли техните страхове, те са реални защото говорим за хора заплашени да се озоват на дъното на социалната стълбица защото са останали без доходи. По тази причина в социалогическите проучвания показват възход на одобрението на шведският модел в България спрямо предишните изследвания. По простата причина че с времето страха от вируса ще намалява, защото той няма да бъде вече нещо непознато, но страха от глада ще се засилва, защото все повече и повече хора ще остават без работа и без доходи.

За съжаление вируса не е толкова безобиден колкото ми се иска за цялото о-во. Защото мен се ме обвиняват в темата че искам да го представя по безобиден отколкото е, мен ми се иска да е по безобиден, но няма умишлено да го представям за по безобиден, иначе нямаше да направя изчисленията си за Исландия които разбиха на пух и прах собствените ми твърдения че истинската смъртност на вируса е 0,15-0,30%. За съжаление днес още изследвания показват че наистина смъртността на вируса започва от 0,4% нагоре. Четох че в Италия има изследване че с вируса са се срещнали много малко хора, само около 10% от населението, което прави около 6 000 000 а починалите са около 25 000, това прави смъртност към този момент 0,41%, и това е без лага, с него може да достигне и до 0,6%, 0,7% няма да се удвои както показват изчисленията ми за Исландия, защото в Италия вече една голяма част от тия 6 000 000 вече имат имунитет, така че в най лошият случай го виждам да достигне до 0,7% за разлика от ситуацията в Исландия към 4 април когато имунитета е бил малък. И там лага дава удвояване. В Италия епидемията започва от януари според последните изследвания, а тази в Исландия в края на февруари.

Че истинската смъртност започва от 0,4% нагоре за съжаление показва и тестването на шофьорите на ГТ, активна инфекция е открита само в 1 от 400, тука в темата прочетох колко хубаво било това изследване, много добра новина, напротив новините от това изследване са изкл. лоши, ама по нататък ще го коментирам. То потвърждава за съжаление хипотезата че вируса има сходно поведение и в Исландия, и в Италия и в България. Бцж-то не ни пази, смъртността е подобна като в Исландия и Италия. Смъртността очевидно зависи главно от демографският провил на населението, млади държави като Исландия имат ниска смъртност 0,4%, възрастни като Италия (от най застаряващите нации в света) имат около 0,6%,0,7%.

Каква е реалната картина в България с вируса към 10 април:
Болни са между 7 647 и 11 471 в това число влизат всички, без симптомни, леки случаи извън стат. и всички в стат.
С имунитет са между 993 и 1489
Починалите към онзи момент са 25
В официалната стат в онзи момент са 635, към онзи момент сме открили в най добрият случай 1 на 12, защото тия с имунитет също влизат в общата картина която е хора срещнали се с вируса към 10 април между 8 640 и 12 960.
В тези 2 дни между 8 и 10 април, на практика вируса е бил в страната под контрол, остава си твърдо ядро от активни инфекции което не се увеличава, Р в най лошият случай е 1 в този период, само леко се е увеличил делът на хората с имунитет.

Забележете колко са ми точни изчисленията, доказва го тестуването на шофьорите от градският транспорт. При тях откриваме разпространение на вируса в размер на 0,25% активна инфекция към днешна дата. Към 10 април моите изчисления показват разпространение на активна инфекция в о-вото 0,11-0,16%. На какво се дължи разликата, първо шофьорите са тествани като изложени на по висок риск от заразяване, 2-ро те не са представителна извадка на о-вото защото водят активен начин на живот, ходят на работа, излизат често, срещат се с повече хора на ден, и при тях е нормално разпространението при тях да е една идея по високо от средното за страната, и 3-то тестването показва разпространението при тях към днешна дата, докато моите изчисления показват разпространението към 10 април. Това последното не мисля че играе чак такава роля, защото като гледам как се движи вируса, между 6 и 10 април в страната той на практика е овладян и не вярвам след 2 седмици когато ще мога да видя реалната картина днес да се окаже че е имало огромен възход на вируса между 10 и 24 април и той е завладял територии увеличавайки делът на активните инфекции от 0,11-0,16% на 0,25% от о-вото. По скоро те не са представителна извадка и затова дават малко по висок резултат, но трябва да изчакаме 2 седмици да видим дали е така.

Вижте колко са се увеличи хората с имунитет, почти са се удвоили.

Определено мерките при нас дават резултат и забавят успешно вируса. Разпространението нито се увеличава, нито намалява, маските на открито логично не дават търсеният ефект в цифрите  и не спират вируса, дори леко са се увеличи болните, но на практика разпространението остава същото без значими промени, каквото е било преди тяхното задължително въвеждане на открито. Кумулативният им ефект е 0, и е логично да отпаднат. За щастие цифрите показват че не е отрицателен както се опасявах. Но не е и положителен каквато е целта за да останат като задължителни на открито.
Сетих се да добавя и още нещо като си прочетох старият пост който съм цитирал. Забележете че и това което казвам че
Цитат
Забележете колко са ми точни изчисленията, доказва го тестуването на шофьорите от градският транспорт. При тях откриваме разпространение на вируса в размер на 0,25% активна инфекция към днешна дата. Към 10 април моите изчисления показват разпространение на активна инфекция в о-вото 0,11-0,16%. На какво се дължи разликата, първо шофьорите са тествани като изложени на по висок риск от заразяване, 2-ро те не са представителна извадка на о-вото защото водят активен начин на живот, ходят на работа, излизат често, срещат се с повече хора на ден, и при тях е нормално разпространението при тях да е една идея по високо от средното за страната, и 3-то тестването показва разпространението при тях към днешна дата, докато моите изчисления показват разпространението към 10 април. Това последното не мисля че играе чак такава роля, защото като гледам как се движи вируса, между 6 и 10 април в страната той на практика е овладян и не вярвам след 2 седмици когато ще мога да видя реалната картина днес да се окаже че е имало огромен възход на вируса между 10 и 24 април и той е завладял територии увеличавайки делът на активните инфекции от 0,11-0,16% на 0,25% от о-вото. По скоро те не са представителна извадка и затова дават малко по висок резултат, но трябва да изчакаме 2 седмици да видим дали е така.
Също вече се е сбъднало наполовина, към 17 април активните инфекции си остават 0,11-0,16% от о-вото, нямаме възход на вируса през този период. Не вярвам и през следващите дни да има неприятна тенденция на увеличаване на смъртните случаи които да покажат че между 17 и 24 април е имало възход на вируса.

Цитат
Забрави още 2 варианта : преболедуваме и не изграждаме имунитет
Няма такъв филм, иначе нямаше да използваме кръв от преболедували за да лекуваме болни.

Ситуацията в България с вируса изглежда много добре, даже много много добре бих казал.

# 19 481
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
За много, наистина много "северозападни" хора, които от години нямат не само с какво да купят елементарни неща и не само на първото си, а на всичките си деца. Износват, доизносват, приятели, близки, дарения, постоянно има призиви по групите на градовете и кой с каквото може откликва и помага. Колко от нас, живеещите тук пожелаха на някой от вас, живеещите в големите градове и возейки децата си в колички за по хилядарка, да изпаднете в нашето положение? Защо тогава никой не се загрижи за икономиката, за тоталния ѝ крах в Северозапада и обричането на глад на един цял регион? Защо смесвате нещата? Ето затова говорех по-рано през деня, лее се една ярост, едни "пожелания" към други непознати хора, само и единствено защо? Защото всеки съди от собствената си камбанария.
Какво се очаква от ССФ да направи за Северозапада?
Защо вадиш част от цитата? Само? Ако наистина смяташ, че написаното е, за да се очаква нещо от някого, най-малкото пък от ССФ, то....нямам какво да ти кажа, каквото трябва, съм го казала в целия пост.
А ако все пак наистина не си разбрала написаното, то отговорът ми на така зададения въпрос е - същото, което се очаква да направи и за родилката от поста на Снежана. Тоест, нищо.
Във Видин май ще затворят болницата, тогава ще стане наистина страшно.
защо да стане страшно ?
Защото ако това стане, болните, всички болни трябва да се пренасочват. Не говоря за тези с коронавирус, има далеч по-сериозни състояния, за които минути са решаващи. Най-близката прилична /доколкото е възможно/ болница е в Лом, другата е тази в Монтана. Сам можеш да прецениш и да видиш на какви разстояния от Видин са двата града. Дано не се стигне дотам. Да не говорим, че и двете болници - Лом и Монтана обслужват доста големи райони, и проблемът с местата ще е сериозен.
[/quote]
много голяма част от територията на БГ  нямат болници на близко разстояние. просто са затворени и се налага да се пътува на много по-голямо разстояние. отделно от това - и лекари липсват (без да са заразени с короната).
няма страшно. оцеляваме !!! Smiley

# 19 482
Това с хипермаркета съм го изпуснала. Знае ли се кой?
2 са уж. Кауфланд
Във Видин паника няма. Хората са масово без маски. Дори на онлайн камерата от центъра може да видите (утре) колко много хора има по улиците.

# 19 483
Цитат на: Flip
И стига с тоя избор. Как пък никой не избира да умре от инфаркт, инсулт
Пак да повторим - този вирус не е "обикновен респираторен вирус" и може да причини това което си изброила. Говорят за съпътстващи заболявания - мога да се хвана на бас, че поне половината ги откриват в процеса на лечение без самият пациент да е подозирал, че има такива.

# 19 484
а Бил Гейтс, който открито е признавал че иска да намали световната популация.
Я дай линк към признанието му ?

Забрави още 2 варианта : преболедуваме и не изграждаме имунитет,  преболедуваме без да оздравеем (инвалидизация или летален изход), добави ги и тях към избора.
Има ли до сега един поне случай от трите милиона заболели, който да е преболедувал без да оздравее ? В смисъл бил е болен преди месец и половина ( средата на март) и още си го държи ? Питам щото мен и мой познати вирусна инфекция ни е държала по 4 и повече месеца !

Общи условия

Активация на акаунт