COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 038
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 23 055
  • на пъпа на Златията
Фани, в Германия (мисля също и Австрия и Нидерландия) никога не са забранявали сядането на пейка, защото епидемиологично няма смисъл от подобна забрана. Маски носим в магазини и градски транспорт.
И другите вирусолози също си четата учебниците, не е само Мангъров. То пък остава и да не ги четат.

Габи а в Германия  знаят ли че в парковете нощно време тийновете събират пейките и се  друсат по цели нощи.
Сутрин  чистачките не могат да им  изчистят спринцовките .
Ама иначе  дайте ни  си парковете , та парковете , да си водим дечицата там .

# 23 056
Не знам какво знаят, но определено и тук имаше събирания на тийнове, аз лично съм виждала на групи. Отделно в парка, в
който се разхождаме,  имаше една сутрин следи от палене на огън, което е показателно, че и вечер са се събирали. Но си спомням, че още съвсем в началото един от вирусолозите каза, че му е ясно, че няма всички да спазват мерките, но е важно по-голямата част от хората да ги спазват.
Полиция съм видяла точно 3 пъти за този месец и половина. Но като се замисля и при нормални обстоятелства толкова често виждам полицейски коли.

# 23 057
  • София

Габи а в Германия  знаят ли че в парковете нощно време тийновете събират пейките и се  друсат по цели нощи.
Сутрин  чистачките не могат да им  изчистят спринцовките .
Ама иначе  дайте ни  си парковете , та парковете , да си водим дечицата там .

Не разбрах поста. Искате да кажете, че докато парковете бяха забранени, тийновете са спрели да се друсат? Или напротив, друсали са се дори повече? Или идеята ви е парковете да станат по принцип забранени, с оглед превенцията срещу наркотиците?

# 23 058
chockolina, гледах го в началото и следях много внимателно. Просто, защото и аз исках да е прав, това е добрият вариант, докато...не пламнаха Испания, Англия, Франция. Дори си мислех, че Италия е нещо...има съмнително, нещо сбъркано, нещо са изпуснали, нещо...все нещо се надявах. Но сега да ми повтаря едно и също и то с леки врътки да се застрахова, дори и хитрост, лукавост намирам в него и затова се дразня. Чета хората как го коментират и как му вярват, как му тълкуват думите и е страшно, опасно, безотговорно.
Ми наистина трябва да си направим тема Мангъровки и Мутафчийки. То става невъзможно да си пишем и споделяме нормално. Много хора от първата тема вече не пишат тук (Мутафчийките) . Щом аз дето съм вятър и мъгла и не ме докосва толкова хорското мнение във форуми и виртуално се ядосах...представям си другите. То по цели страници охкания, по цели страници колко е зле , сега пък друго..еми ето вече няма нищо, като ограничения, качваме болните, вече е нормално за вас. Ама пак прокарвате нещо си и те така...невъзможно е просто..дразнещо и да кажем отчайващо.
Ако някой направи тема за Мутафчииките се пиша там и няма да ви дразня, че и аз да се нервирам (това рядко допускам, все пак е за разнообразие интернета)

# 23 059
https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_the_Czech_Republic

Чехия също качват бройката и от няколко дни вървят само нагоре и нагоре но това не им пречи да махат мерките, че даже и разрешават абсолютно ненужни неща според мен в момента, масови мероприятия до 100 души.

Причината е много проста, не може държавите дълго време да издържат така, бюджета страда, затова и се угажда на заведения, ресторантьори и т.н., защото същите те като си развъртят отново бизнеса което очевидно става, както виждаме хората ги пълнят веднага, след като ги пуснаха ще възстановят пълнененето на бюджета с данъци, давам ги като пример но това важи и за други отрасли. И е удачно сега да се направи, като затоплянето на времето балансира нещата.

Същевременно Бойко според мен много умно направи като сложи ясен индикатор кога ще натиснем спирачката, за да избегнем евентуална катастрофа.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 01:34 от Анонимен

# 23 060
Фани, пропуснали бяха италианците в началото изобщо да тестват за корона в болниците,после не ги бяха отделили от другите пациенти. Това в Ломбардия. Мисля, че в крайна сметка там беше и най-големият проблем в легла, респиратори, медицински персонал. И така си и остана. Старческите домове също бяха пламнали по ред причини. Всичкото това е описано в документалния филм за Италия.
Германците знаеха тези неща още тогава и не очакваха(поне лекарите) да стане италианския вариант. Той и не стана в крайна сметка. Въпреки че пак имаше много заразени. Просто бяха предпазени рисковите групи. В една болница (в Потсдам) бяха пламнали 4 отделения, имаше 40 починали пациенти от тези отделения,сега може и повече да са. Шефът на болницата беше уволнен.

# 23 061
  • Варна
Някой има ли представа защо в Катар и Сингапур, при толкова много заразени, има толкова малко смъртни случаи?! Въпрос на отчитане ли е или на лечение?

Ред. Потърсих в нета и попаднах на това - с няколко думи, разпространение сред по-младите, повече тестване и по-добро лечение:
https://www.aljazeera.com/ajimpact/virus-deaths-grow-nations-sta … 505172201948.html

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 01:48 от chockolina

# 23 062
  • Там,където се събуждам щастлива.

Та да си го внесат Мангъров в Холандия и Германия. Нали е толкова напред с материала за вируса, че...То Холандия за мен е зле доста, като гледам какви ни връща...

Мда. Много е зле. На 17 милиона в последните 11 дена приетите пациенти са под 100 на ден. За последните 24 часа са 26.
И не, не Нидерландия ви ги е върнала, а те са се върнали.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 01:39 от Kalinka

# 23 063
Къде е Мангъров в тази ситуация?
как къде? В телевизиите. Днес го гледах в 7/8. Може и повторение да е било. Сравни лечение на ковид със счупен крак. Пиеш хлорокин и ти минава и да не пиеш, пак ти минава. Така го разбрах. Тежките случаи дават фира и те така. А пропуснах, имал паник атаки.

Не знам дали и половината от приказващите тук против доц. Мангъров го гледат или само четат преразкази от журналисти и от други потребители в темата. За мен човекът говори съвсем разумно и спокойно, при това повечето неща, които казва, са логични. А днес прочетох подобно на горното обобщение в някаква онлайн медия - думи, извадени тенденциозно от контекста на изказванията му. Нито е за съд, нито приканва към неспазване на мерките, напротив каза, който го е страх, да си ходи с маска, макар че той го намира за безполезно. Каза също, че хората в Щаба първоначално са реагирали като лекари, съобщавайки, че вирусът не е толкова опасен, но после са си променили коренно мнението, незнайно защо. Чуйте го лично,  но изгледайте цялото предаване, пък тогава коментирайте:
https://sedemosmi.tv/production/%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B8%D … D0%B0%D0%B9-2020/

Ресторантьорите също се възползваха от мярката 60/40, поне тези, които не си изхвърлиха направо пероснала. И ще могат да я ползват и занапред, докато отговарят на условието за над 20% спаднали приходи. Вече им е дадено.

Няма да могат да я ползват занапред, ако работят - компенсацията се полага, ако персоналът или част от него не работи или работи на непълно работно време, поради обявен престой или намален обем работа.

Нашият персонал е разделен на смени,така че изобщо не се засичаме.Работим през няколко дни от по няколко човека.Така е най-безопасно а и ако се случи нещо,няма да сме засегнати всички.Работим с намалено работно време и в дните,които не сме на работа ще ползваме 60/40

# 23 064
Някой има ли представа защо в Катар и Сингапур, при толкова много заразени, има толкова малко смъртни случаи?! Въпрос на отчитане ли е или на лечение?
За мен ситуацията в Сингапур е абсолютно необяснима, сякаш там не говорим за същият вирус който върлува в Исландия, България и Чехия а за обикновен грип.

Трябва да погледна каква е ситуацията в Сингапур през призмата че това е същият вирус да видим какво ще стане, защото в официалната стат. имат смъртност 0,09%. Това е нереално ниско, и е невъзможно да е толкова ниска смъртността там.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 01:59 от Анонимен

# 23 065
Може би са по-здрави,нямат придружаващи заболяваня.Може да не е същият щам или разлики в лечението,тестовете да го хващат навреме преди да се е усложнил пациента....знае ли някой .

# 23 066
Започнах да правя изчисленията си, но се отказах, защото просто там наистина или вируса не е същият или просто не е вярно че срещу него няма лекарство. Там явно има. Другият вариант е средната възраст на заразените да е нещо от сорта на 25, 30 години най много. Там има 20 починали, което значи че между 15 и 22 април ако приемем че вируса  има смъртност 0,4-0,8% там с него дотогава са се срещнали 2 500 - 5 000. А те само в официалната стат. на 22 април имат 10 141 случая. А не трябва да забравяме че в официалната стат. всеки който влезе в нея, влиза защото е открит а не защото току що се е заразил. Той се е заразил доста по рано, преди да влезе в стат.

# 23 067
Никола, може да си пазят добре рисковите групи.

При нас(НРВ, Германия) от утре отварят детските площадки, от 11.05 ресторантите,от 30.05 театри, опери, кина. Фитнесите отварят и те тея дни.

# 23 068
  • Bulgaria
Направи ли ви впечатление какво каза Борисов за туризма? На мен ми се стори сякаш леко тактично намекна, че летен туризъм няма да има. Много сме се надявали с Гърция и Турция, те много разчитат на това, чудят се как е възможно да стане, но няма безопасен начин за осъществяване.

# 23 069
Аз съм почти убедена, че ще има летен туризъм. Само трябва да организират тестове при влизане в страната. Между другото в Германия също при влизане има или 14-дневна карантина или тест, който те освобождава от карантината.

Общи условия

Активация на акаунт