COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 422
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 580
Току що гледах проф. Костов по БНТ, който по мнооооого завоалиран начин каза същото, което Мангъров казва, а именно, че това е грип и се развива точно като такъв и че трябва да разтуряме седянката. Личеше му обаче, че го е страх да говори директно като Мангъров или поне се опита да бъде по-дипломатичен от него.

П.С. Как няма да го е страх, човека, като заради един грип светът си разби икономиката за доста време напред....

П.П.С. Аз съм сигурна, че правителството правеше каквото експертите (Щабът) и СЗО му нареждаше, ще е жалко, ако Борисов го отнесе....

# 2 581
Италия

3,599 нови
636 починали

# 2 582
Оправдава се с ИП и за тяхната безопасност да не се заразят от болните българи. Разбирай в резерват на сигурността ще са.
Моето скромно мнение е следното:

*  Докато страната епидемиологично не се успокои, се забранява предвижването на циганите (като най-рисковият и недисциплиниран контингент)  извън местата, където постоянно живеят. Както общо, движението им, ако не спазват задължителните мерки- раздават им се маски.

Как е 21 век в ЕС ще се оправдае затварянето на определена общност.
Може би следващата стъпка е да построим завод за сапун.
А ако някой остане жив ще го разстрелваме на място за забавление.

# 2 583
  • Ispania
Кралицата колкото и да я дундуркат, по-млада няма да направят. Макар че навикът й да пие малък джин с тоник в 10 сутринта може да я е наваксинирал.
Иначе съм съгласна с Ън - трябва много внимателно да гледаме какво се случва в другите държави, защото очевидно ние си внасяме вируса.
Крайно либерален човек съм, но съм на мнение, че трябваше да затворим границите и кой дошъл - дошъл. Можеше да има, например, 7 дена гратисен период и след това - пускаме кепенците.
Аз не живея в България , но съм съгласна до някъде със затварянето на границите.
В смисъл , който е искал да се прибере , се е прибрал ..., имаше извънредни полети, сега си има редовни- начини имаше . Но в момента България има малко заразени, ако започнат да влизат от вън още хора , няма се спре 😞.
Сега за Великден самолетите са пълни. Може да няма никой заразен , но знае ли човек 😞.

# 2 584
Речта на Кралица, който не я е слушал: https://m.youtube.com/watch?v=bP_hNq6-0S8

Хареса ми как и какво говори, спокойно, точно, ясно, оптимистично

# 2 585
Като гледам какво неистово желание има да се затворят тотално границите за всякакво преминаване си мисля, че  за много съфорумци Северна Корея би било прекрасно място за живеене.
Да положението е сериозно, но добре е някои от време на време да правят и нещо друго освен само да мислят и четат за вируса.

# 2 586
  • Ispania
А и не знам дали на летището не броят продадени билети....а много хора се отказаха и не летяха....
Тези които се отказахме , бяхме “заменени” с други които искаха да се приберат. 😞

# 2 587
Излезе и Италия.
Добър спад!

# 2 588
Излезе и Италия.
Добър спад!

Стремглаво надолу! Браво Hug

# 2 589
Е как ще забраниш на гражданин на дадена страна да се прибере в нея?!? Като не му позволиш, тогава той гражданин ли е вече, или минава като политически закрилян, репресиран и т.н. Това е абсурдна простотия, да не пуснеш гражданите да се приберат.
Кралицата колкото и да я дундуркат, по-млада няма да направят. Макар че навикът й да пие малък джин с тоник в 10 сутринта може да я е наваксинирал.
Иначе съм съгласна с Ън - трябва много внимателно да гледаме какво се случва в другите държави, защото очевидно ние си внасяме вируса.
Крайно либерален човек съм, но съм на мнение, че трябваше да затворим границите и кой дошъл - дошъл. Можеше да има, например, 7 дена гратисен период и след това - пускаме кепенците.
Аз не живея в България , но съм съгласна до някъде със затварянето на границите.
В смисъл , който е искал да се прибере , се е прибрал ..., имаше извънредни полети, сега си има редовни- начини имаше . Но в момента България има малко заразени, ако започнат да влизат от вън още хора , няма се спре 😞.
Сега за Великден самолетите са пълни. Може да няма никой заразен , но знае ли човек 😞.

# 2 590
  • Ispania
Като гледам какво неистово желание има да се затворят тотално границите за всякакво преминаване си мисля, че  за много съфорумци Северна Корея би било прекрасно място за живеене.
Да положението е сериозно, но добре е някои от време на време да правят и нещо друго освен само да мислят и четат за вируса.
ООо не, аз никога не съм била фен на подобно нещо . Но някак ми се струва абсурдно, България която няма нито нужната инфраеструктура, нито нормално здравеопазване, да не мисли малко трезво.
И сигурно нямаше човек който да искаше повече от мен да се прибере ..., но страха да не заразя близките ми хора, или някоя баба около мен, е по-силен.
Здравия разум все си мисля че трябва да надделее.
И е тъжно !

# 2 591
Лекарство против паразити, което се ползва при животни Ивермектин нещо си. Биолози от Мелбърн са доказали, че убива вирусър (в лабораторни условия) за 48 часа. А дано го убива и в гостоприемника! Дано скоро го пробват на хора и да има успех!
Източник: Новините по Нова

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 19:18 от отивам

# 2 592
П.П.С. Аз съм сигурна, че правителството правеше каквото експертите (Щабът) и СЗО му нареждаше, ще е жалко, ако Борисов го отнесе....

СЗО на никого нищо не нарежда, оперативният щаб също няма правомощия да нарежда на правителството, а пък икономическите мерки изобщо не са му в полезрението. Но за ББ не се притеснявам. Политолозите твърдят, че рейтингът на действащите лидери расте, дори в държави, където правителството е взело неадекватни мерки за борба с епидемията. Не вярвам Борисов да е изключение от феномена.

# 2 593
Браво на Италия. Някой може ли да даде инфо само за Ломбардия и то с тенденцията от последната седмица/две.

# 2 594
  • Ispania
Е как ще забраниш на гражданин на дадена страна да се прибере в нея?!? Като не му позволиш, тогава той гражданин ли е вече, или минава като политически закрилян, репресиран и т.н. Това е абсурдна простотия, да не пуснеш гражданите да се приберат.
ДА. Реално погледнато сте прав !!
Но някой знае ли правилното решение 😞?

Общи условия

Активация на акаунт