COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 617
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 195
  • В заешката дупка
В Исландия според проучване на Галъп 96% от населението има доверие на националния щаб и здравната система за мерките, които се предприемат; 75%  подкрепят (в различна степен) икономическите мерки, предприети от правителството за облекчаване на кризата.

Данните показват, че доста хора имат проблем с психическото си здраве.  Около 37% изпитват висока степен на тревожност, с 10% по-висока в сравнение със средата на март.

# 3 196
https://www.bg-mamma.com/?topic=1199860
Ако някой му е интересно и е пропуснал/не го видях споделено сякаш/ това са отговорите на д-р Симидчиев зададени от потребителите на БГ-Мама Simple Smile
Джаста-хареса ми за парковете-ако им кажат да ходят задължително-никой няма да стъпи Simple Smile))) точно това наблюдавах -забраниха и ти да видиш пълен парк/кой ще ми каже на мен!!!!/ -ахаххах-преди да изпохващат няколко човека разбира се и да ги стреснат Simple Smile))
А относно ИП-аз не виждам покрай мен да има такова-всичко си работи/без едни зъбол.кабинети/ хората си ходят с/без маски в градинките натискащи се тийнове,опашки пред банки,мобилни оператори,движението с автомобили нее намаляло,фризьори и козметици-не са спирали/по случайност на съседните улици има поне 10-тина/всички си работят,счетоводни къщи ,кинкалерия,книжарница,закуски,банички,ядки,фурни,/това поне 7 павилиона,защото има училище наблизо/така че не знам всъщност кое е спряло...

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 13:41 от reninel

# 3 197
Мда, герб се опитва да удари президента като го призоваха да докаже какъв мъж е и си дари и той заплатата. Обаче, ги е изпреварил - още март я е дарил на Видин.

Ето това е един от основните проблеми в България в момента - Герб се опитват да ударят президента, президента се опитва да удари ГЕРБ и т.н. А това са хората, които трябва да ни вдъхват кураж, да ни повдигат духа и да ни казват, че всичко ще се оправи. Много е грозно, че иммено те не могат да застанат един до друг и да се подкрепят в един толкова труден за страната ни момент.
Да, не е време за кални битки.

# 3 198
А няколко корпорации изкупиха половината среден бизнес , който е листнат, ти го проумеи! Целия свят е затворен, но парите се преместват много мощно в момента, и никой не обръща внимание! Да не осъмнем собственост на китайско-американски консорциуми...
Учудвам се колко много българи, дето се водим умен народ се вързаха на медийната истерия с тоя вирус. Не казвам, че е безобиден или просто грип, но доста медийно се случват нещата. И медиите ще ни кажат кога е минал като гледам. Нека извадят статистика колко хора в ИП са починали от рак, инфаркти, инсулти примерно. И медиите няма да го отразят! Но, ако е починал човека от изброените състояния, и е бил носител на корона, ще е във всички новини! Ето това е проблема, 70% от вируса е медиен, и масата народ се закачи за това. Някак за 2 бълхи запалихме къщата!
Светът е в пандемия, проумей го най-накрая.

# 3 199
Мда, герб се опитва да удари президента като го призоваха да докаже какъв мъж е и си дари и той заплатата. Обаче, ги е изпреварил - още март я е дарил на Видин.
Не съм фен на Радев въобще, но в цялата тази лудост, той говори и действа най-нормално.
Браво, че си е дарил заплатата. Така се прави от хората начело. Дават се добри примери. А си спомням също и че той не би тъпана дали и колко пъти се е тествал. Със сигурност го е направил, но никой дори не разбра.
За Foodpanda: Ако ви е страх да не ви накашлят храната, защо поръчвате за вкъщи? Аз не бих в такава ситуация.
По принцип съм гнуслива и не ям и поръчвам откъде да е. А сега пък съвсем.

# 3 200
  • София
Аз съм си мислех - за кашлянето в храната и доставките вкъщи, ако я притоплите на над 100 градуса във фурната, би трябвало всичко да е Ок, ужжж?

# 3 201
  • Ispania
Обновени данни от Испания :
Заразени:140510
Последни 24 часа: 5478( за съжаление пак са се вдигнали😞)
Оздравяли:43208(2771 повече от вчера)
В болница :63093
Починали :13798
(743 за последните 24 часа, което е повече от вчера 😞)

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 14:30 от Val

# 3 202
  • Пловдив
Този в Швеция слага прът в колелото на стадния имунитет. Бива ли сега така? Тук толкова надежди възлагаме на Шведите.

# 3 203
  • в страната на чудесата
Обновени данни от Испания :
Заразени:140510
Последни 24 часа: 5478( за съжаление пак са се вдигнали😞)
Оздравяли:43208(2771 повече от вчера)
В болница :63093
Починали :13798
(743 за последните 24 часа, което е повече Пт вчера 😞)
Вал, успя ли да се прибереш?

# 3 204
В Исландия според проучване на Галъп 96% от населението има доверие на националния щаб и здравната система за мерките, които се предприемат; 75%  подкрепят (в различна степен) икономическите мерки, предприети от правителството за облекчаване на кризата.

Данните показват, че доста хора имат проблем с психическото си здраве.  Около 37% изпитват висока степен на тревожност, с 10% по-висока в сравнение със средата на март.

Исландия е от страните, които се грижат за своето население вероятно и затова почти всички имат доверие. Тук нямаме абсолютно никакво доверие на никого, защото ни грабят откакто се помня, а за грижа и дума не може да става.

# 3 205
  • гр. Варна
наш познат след прибиране от Германия е бил в болница във Варна, края на февруари със симптоми на Ковид, приели са го направи ли са му изследване, но нищо не са му казали, а на епикризата пишело грип неизвестен.
Не е бил под карантина, исписа ли са го след 5 дни.
МКБ-10 J11 Грип, неидентифициран вирус ,
a covid-19 май е J11.1 Грип с други респираторни прояви, неидентифициран вирус

# 3 206
Малко смях:

# 3 207
Скрит текст:
О, аз съм далеч от мисълта, че съм прав. Както и меренето на статистика е точно с каква основа се хваща. Не проповядвам на никой нищо. Но ако в цял свят медиите кажат отмина вируса, значи е отминал, така ще стане. И дори и да се появят починали, ще ги пишат други неща. Че то една власт ако реши, ще покрие каквото си иска! Чернобил е такъв пример! Френската авария в АЕЦ през 2018 беше така също. А в Сирия химическите атаки, които всички медии широко отразиха, какво беше? Просто е добре човек да започне да осъзнава, че сериозността на нещата е такава, защото медиите я правят. Следете световните борси, там е истината какво се случва, другото са приказки от щаба и приятели.
Ето това е цялата истина. Кои намазаха от пандемията? Другото наистина е прах в очите и всяване на масова паника.

Show me the money, проследи парите..................

# 3 208
  • София - Рим и обратно
Оф, стига параноя, де. Вчера си купих накашляна готова печена тиква от нашия зеленчукарски магазин. Хапнах си я с кеф! Някой познава ли заразен от "накашляна" храна? По-скоро би ме било гнус от плюнките, а не страх от болести.

# 3 209
  • В заешката дупка
Липсата на доверие в щаба и мерките, за съжаление не е хубав сигнал. За успеха на мерките, доверието на хората е от много съществено значение.

Общи условия

Активация на акаунт