COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 450 156
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 32 070
43 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие според Националната информационна система
От изследваните през последното денонощие 816 проби 43 са с положителен резултат. Това показва Националната информационна система.

Общо потвърдените до днес 7.06. случаи на коронавирус в България са . Активните случаи са 1006. Излекувани са общо 1545 лица, като 17 от тях са регистрирани през последното денонощие.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 155 пациенти с доказан COVID-19, като 12 от тях са настанени в интензивни структури.
Общият брой на регистрираните инфектирани с COVID - 19 у нас е 2711, при направени 89 902 PCR проби.

# 32 071
Немците не ги мислете, ако поне половината от нашето население изпълняваха препоръките като тях нямаше да го влачим още този вирус при добрия старт, който имахме.
Маска на обществени места нося, сдобих се с достатъчно здравословни проблеми последната година, благодарение на здравословната ни система и искам да намаля риска някой от “безсмъртните” да остави децата ми сираци.

# 32 072
Проучване: Маските, шлемовете и очилата увеличават, а не намаляват физическата дистанция.

Учени са изследвали в продължение на два месеца поведението на хората в Италия по време на пандемията, като са измервали физическата дистанция със сензори. Оказало се, че когато са без маска хората стоят по-близо едни до други, но когато са с маски и други защитни средства се отдръпват на по-голямо разстояние.

https://arxiv.org/pdf/2005.12446.pdf

# 32 073
То идеята на предпазните средства е да ги носиш на обществени места, защото нямаш възможност за физическа дистанция. Примерно в голям хипермаркет винаги има някой, който се интересува точно от нещата, които пазаруваш. А в ГТ даже не може да става дума за дистанция.

# 32 074
Последните огнища в България май пак са свързани с болниците, предават се в семействата, после по месторабота, нямат много общо  с масови събирания на закрито.

Кога последно е имало масови събирания на закрито в България?

# 32 075
Не. Чакам да отпадне и задължителното им носене на закрито, да остане само препоръчително.

# 32 076
  • София
Ходя, защото не е добре да я пипам - като я сложа на излизане я свалям като се прибера на закрито. Така ми е по-лесно, пък който както иска да ме гледа. Мен всяка зима ме гледат странно, когато съм с маска в ГТ, но на мен не ми дреме.

А пише ли в кои градове са новите заразени?

# 32 077
  • Mostly in my mind
От сайта на МЗ:

43 от изследваните за изминалото денонощие 816 проби са дали положителен резултат по данни на Националната информационна система. Разпределението по области е, както следва: Пазарджик – 21; Перник – 1; Разград – 2; Сливен – 10; Смолян – 1; София област – 1; София – 4; Шумен – 2; Ямбол – 1.

# 32 078
  • София
07 Юни 2020

43 от изследваните за изминалото денонощие 816 проби са дали положителен резултат по данни на Националната информационна система. Разпределението по области е, както следва: Пазарджик – 21; Перник – 1; Разград – 2; Сливен – 10; Смолян – 1; София област – 1; София – 4; Шумен – 2; Ямбол – 1.

Потвърдените към момента случаи на новия коронавирус в България са 2711. От тях активни са 1006. Общият брой на излекуваните лица е 1545, 17 от които са регистрирани през последните 24 часа.

С доказан COVID-19, в лечебни заведения за болнична помощ се намират 155 пациенти, като 12 от тях са настанени в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че към момента, у нас, коронавирусна инфекция е констатирана при 294 лица-медицински служители. За изминалото денонощие са установени 6 нови случая, 2 от които при лекари, 1 - при медицинска сестра, 1 – при санитар и 2 - при друг медицински персонал. 

През последното денонощие няма починали лица, при които е бил потвърден COVID-19.

# 32 079
Интересно случаите в Шумен дали са свързани с руските работници или са нови.

# 32 080
Аз ли не знам къде да гледам в сайта:) Виждам информацията с обобщените бройки, но не намирам тази която писахте по горе-Разпределени новозаразените по области.

# 32 081
  • Bulgaria
Май никога не сме имали толкова много положителни проби при толкова малко направени тестове. Тестването им е било таргетно, но на мен ми се виждат много положителните. Добре е, че все пак не са паднали на 300 теста, както сигурно ще е днес.

# 32 082
И аз така.

# 32 083
  • София
Това е информация от сайта на Министерство на здравеопазването, раздел Новини.

# 32 084
  • София
Информацията за заразени по области е от сайта на МЗ - ТУК.
В т.нар. Единен информационен портал все още нищо от обещаните актуални данни няма.
Чудя се тези 21 човека от област Пазарджик всички ли са от Сърница и региона?

Общи условия

Активация на акаунт