COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 320
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 245
Мен ми е интересно, а и предполагам, че понеже хората очакваха "трупове" и сега са масово недоволни, щото са "излъгани", ще вдигнат след Великден част от мерките и тогава ще разберем реално каква е ситуацията при нас.

Може да сме изтеглили дългата клечка, веднъж пък в този живот, и БЦЖ ваксината верно да ни предпазва повече.

# 4 246
Швеция отхвърли критиките на Тръмп, че се стреми към стаден имунитет срещу COVID-19

В изказване по телевизия TV 4 Ан Линде каза, че казаното от Тръмп е "фактически погрешно". "Въобще нямаме стратегия, целяща групов имунитет", посочи тя.
Линде напомни, че Швеция е въвела редица строги мерки - затваряне на домовете за стари хора за посещения и провеждане на дистанционно обучение за по-големите ученици.
 "Ние вършим горе-долу същото, което вършат повечето държави, но го правим по различен начин. Няма карантина и разчитаме много на това, хората сами да поемат отговорност", добави Линде.

На пресконференция вчера Тръмп каза, че, ако САЩ не бяха предприели строги мерки за социално дистанциране, в страната е щяло да има повече смъртни случаи. "Говорят за Швеция, но Швеция страда много", каза президентът пред журналисти.
Тръмп подчерта, че повечето държави са възприели същия подход като САЩ.
"Ако не бяхме направили нещата така, щяхме да загубим още стотици хиляди хора", заяви Тръмп.

https://dariknews.bg/novini/sviat/shveciia-othvyrli-kritikite-na … 2220866 пример за

Шведите вече втори ден с около 100 смъртни случая.

# 4 247
  • Пловдив
Мен ми е интересно, а и предполагам, че понеже хората очакваха "трупове" и сега са масово недоволни, щото са "излъгани", ще вдигнат след Великден част от мерките и тогава ще разберем реално каква е ситуацията при нас.

Може да сме изтеглили дългата клечка, веднъж пък в този живот, и БЦЖ ваксината верно да ни предпазва повече.

Аз съм оптимист. Ако не се влее свежа зараза от чужбина по празниците, смятам че тези три седмици дъжд бяха много полезни.

# 4 248
Прави ми впечатление, че все повече обекти отварят. В квартала са почнали да работят дюнерджийниците, фризьори, козметици и дори кафета, но просто не предлагат да си го консумираш намясто, а да си го вземеш за вкъщи.

Нищо от което не е забранено. Забранено е да седнеш в ресторант/кафене и на обекти в моловете. Това е.

# 4 249
Снимки от Женския пазар днес..
Ще стане беля и вината ще бъде изцяло на правителството заради липсата на контрол и неглижиране на мерките!

Скрит текст:

# 4 250
Sunshine_Reggea, верно, сега поизчистиха държавата покрай тоя вирус. Поизлъскаха обществени сгради, парапети, асансьори, брави, дори градски транспорт - нещо, което не беше правено с години, да не кажа никога.

# 4 251
Аз се возих в 2 трамвая миналата неделя и бяха същата кочина

.

# 4 252
Кога според вас ще пуснат децата на училище?

Много се притеснявам да не решат те да градят стадния имунитет и да ги върнат по класните стаи, когато още е сериозно положението.

Нашият приятел от Испания е преборил короната. Млад човек, не е стигнал до пневмония, но каза три седмици ужас преживях, много висока температура и непоносими мускулни болки по цялото тяло. Повръщал е също.
Каза пазете се и не подценявайте ситуацията, тук е страшно, до лекар и до болница не може да се добереш.

# 4 253
И като гледам на женския пазар предимно рисковата група 🤔

# 4 254
  • София
Добре, че се вижда тук-там някой с маска, иначе изглеждат като всеки друг път. Тези хора добре ли са! Решиха да се хванат за зелено ли? И пак основно пенсионери, а аз не мога сутринта да отида до магазина заради техния коридор!
Ооо, никакво охлабване на мерките! София е най-голямото огнище в момента, ще стане по-голяма беля с това щъкане! За пет пари акъл нямат!

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 19:10 от Andariel

# 4 255
Мавродиев беше и е на ниво. Който е изпуснал Цветанка Ризова.

# 4 256
Не знам писали ли сте, но сега виждам, че във Великобритания е починало 5 годишно детенце от вируса. Не пишат за предходни заболявания и подробности, родителите не са пожелали името му да се споменава((
https://www.24plovdiv.bg/novini/article/8408732?fbclid=IwAR2r3xL … 7jsWUlOAkapDQnxlg
Не знам, но на мен ми се струва, че този вирус сега е нещо далечен братовчед на китайския. Там млади хора, особено пък деца изкарваха леко, а децата пък изобщо нямаше починали. Какво става сега, та то предимно дечица и работоспособни хора съсипва. Нещо наистина има скрито и покрито, но защо да го правят не разбирам. Нямат полза да крият и прикриват китайците трагедията.
китайците скриха истината. Ползата им беше, че глупавите и самонадеяни европейци, пък и американците, не ги затвориха и изолираха тотално, за да се опазят. Защото ако знаеха всичко, можеше да преглътнат глупостите, наречени толерантност. И тогава Китайската икономика щеше съвсем да рухне. Няма полети от и за Китай, няма внос и износ, няма нищо.

Накратко,борба за оцеляване.Това е разбираемо донякъде.Всяка друга държава,на мястото на Китай,в ситуацията с коронавируса,едва ли би постъпила по различен начин,доблестно да си признае за вируса,рискувайки да си ощети икономиката.Ооще повече и ако е комунистическа такава,основана на култ към личността и поддържане на утопична фасада.
За Северна Корея пък стопроцентово е сигурно,че крият за болни от коронавирус при тях.

# 4 257
Междудругото, ето нещо интересно, Латвия вървят заедно с нас. Първи 2 случая на 8ми март, общо случая 577. Починали - 2ма. Те вдигнаха ИП на същата дата като нас, 13.03. Обявили са също удължаване до 12.05. Няма да затягам мерките, но няма и да ги отпускат. Направени тестове: 24,036, но те са само 2 милиона население, та ..

https://eng.lsm.lv/article/society/society/latvia-extends-state- … ne-month.a355058/

# 4 258
#БЦЖ ъпдейт:

6 пъти по-ниска смъртност от COVID-19 в страните с масова ваксинация с БЦЖ
https://dariknews.bg/novini/sviat/6-pyti-po-niska-smyrtnost-ot-c … ia-s-bczh-2220785
#БЦЖ ъпдейт :

Ново изследване: БЦЖ ваксините намаляват десет пъти честотата на COVID-19
https://m.fakti.bg/mnenia/462880-novo-izsledvane-bcj-vaksinite-n … otata-na-covid-19

# 4 259
Хора, за църквите е ясно, че ще се разчита на свещениците да проявят разум. Как ви се струва да ги затворят? Нали ще настане вой до бога.
Католиците успяха дори и сред най-вярващите да вкарат разум и показват службата онлайн, обаче и не продават масово свещи, защото касират данъци. А православето си има бизнес; искат просто парите по празниците, какво да се лъжем.

Скрит текст:
Ако не са излъгали баба ми, "Свети Лудвиг" в Пловдив също е затворена. В Бургас католическите май и те. Не знам дали даваха по нашата телевизия, че дори и Църквата на Божи гроб в Йерусалим е за първи път затворена. Сега ми казаха във Фейсбук, че и католическата във Варна е затворена и предава онлайн.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 18:14 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт