COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 819
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 680
Не видях някой да е писал за още една информация от брифинга. Г-н Мутафчийски сподели информация за начина на лечение в интензивното отделение във ВМА. По точно, за забавяне и не веднага интубиране на  болни. Ще излезне публикация от американски учени и ще включат наблюденията от България.  Поне така разбрах, че до момента не се е действало по този начин.
Пиша всичко това много лаишки. Грам познания нямам по темата.

Да, това беше много важно. Дано го въведат като протокол във всички болници.

# 4 681
  • Bulgaria
Като гледам настроението на хората нищо добро не ни чака. Едните са на тезата, че няма такъв вирус, Бойко ни лъже, за да "усвои едни пари", а другите, че са го преболедували и масово ни лъжат в момента. Има и една част, която все пак се опитва да се опази, но според мен е сравнително малък % на фона на другите 2.

# 4 682
Дезинфектант "Булгари", маска "Гучи". Как Европа спасява бизнеса си.
"Освен това Италия предоставя държавни гаранции за подпомагане на мораториума върху дълговете на малките фирми, което позволява отлагане на плащания, възобновяеми аванси, и вноските по ипотеки и лизингови плащания."
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30535457.html
Мангъров за Банско
По думите му при тестването на жителите на Банско трябва да се подберат хора на случаен принцип, а не само рисковите групи - лекари, полицаи.
https://www.dnes.bg/stranata/2020/04/09/doc-mangyrov-za-bansko-p … en-princip.445348

# 4 683
Здравейте.
Някого търсили ли са го като контактно лице на човек с положителна проба? Каква е процедурата?
Имам пропуснато повикване от МВР и се чудя за какво може да е Thinking.
А нямам особено много контактни лица напоследък Rolling Eyes - освен личната ми лекарка. И там, където ходих за рентгенова снимка, на която се оказа, че ми няма нищо.

Имаше съобщение за рентгенолог. Ама не помня е кой град беше.

# 4 684
  • София
Скрит текст:
И аз четох същото. Обясняваха, че първо вирусът се залепва за гърлото и ако тогава го промием с вода - отива в стомаха, където го чакат стомашните сокове и му виждат сметката. Не знам доколко е вярно това.
Не знам как се отмива вирус, който е влязъл в лигавицата, ама ... Веднъж възпалят ли ти се лимфните възли, отмиване няма. Вече е в организма. Има обаче значение какво количество от вируса си приел. Колкото по-голямо, толкова по-трудно се бори.
Говорим за момента, в който вирусът е току-що погълнат и се е залепил някъде на повърхността по гърлото - току-що си контактувал със заразен. След това, когато заразата е проникнала - разбира се, няма никакъв смисъл.
А самото проникване става така:
Скрит текст:
от ТУК

# 4 685
Последната, за която научих е за тежките случаи на ковид, дано скоро се появи.
и аз се надявам на това. Засега точно за хората с придружаващи заболявания няма подходящи медикаменти.

# 4 686
  • София
Гледам, че още има неразбиращи, какво значи един болен да заразява 2.5 на ден, при безконтролно разпространение.
Това значи:
1 ден – 1 заразен
2 ден - 2.5 заразени
3 ден – 6.25
4 ден - 15.625
5 ден - 39.0625
6 ден - 97.66
7 ден - 244.14
8 ден -  610.35
9 ден -  1525.88
10 ден -3814.7
11ден - 9536.75
12ден - 23841.87
13 ден - 59604.68
14 ден -149011.69
15 ден - 372529.21
16 ден - 931323.04
Т.е началото на втората седмица заразените ще са милион, на 18-тия ден почти 6 млн. В момента, от доказаните над 1/3 са в болница, така че отделенията ще се напълнят за отрицателно време.
Поради мерките, някой хора за сега не срещат заразен зад всеки ъгъл, но поради горните цифри това може много бързо да се промени.

Само че има една грешка в този модел. С увеличаване броя на заразените, почват да се контактува с все повече заразени и по-малко незаразени. Тоест, лицето А няма да зарази Б и В, а само Б примерно, защото В вече е бил заразен от Г. А в даден момент и преболедувалите и изградили имунитет влизат в мешавицата и почват да разреждат. Та не, че не се ускоряват бързо темповете в даден момент, но не се движат точно по този линейно прогресивен начин.

# 4 687
  • Bulgaria
И БАН работи по ваксина срещу коронавируса.

https://www.obekti.bg/medicina/i-ban-raboti-po-vaksina-sreshchu- … OPu5oiJMa7bjuu83c

# 4 688
  • тук и там
Във Белгия смъртноста е над 7 процента,и най-вероятно ще се качва.Китайците май бяха обявили 3,6 или нещо подобно,но за Европа  средният е 7,4 процента-в зависимост от потвърдените случаи.А колкото са повече заразените,толкова е по-голям процента.Предвид Италия,Франция и Испания-към 10 е по-скоро процента на смъртност.Общо взето -ако са коректни данните за хората,починали в следствие на коронавируса във БГ,може да се направи извод и за броят на заразени горе-долу.Та броенето на трупове не е само ей-така..Смъртните случаи дават представа за общият брой заразени..

# 4 689
А сега как се изолираме, като единият ходи на работа, а другия - не?

Не се изолираме. Караме на късмет, като намаляваме възможността наполовина.Само от този, който излиза.

# 4 690
  • София
То никой не е казал да не се празнува, а да не се събираме или да се преселваме. Не виждам боядисването на яйца какво общо има с карантината. Хайде да не се погребваме без време.

# 4 691
  • Варна
Цялото притеснение от предстоящите празници и празнуване е свързано с показното ходене на църква на Цветница и Великден. Казвам "показно", защото част от хората ограничават посещенията си в храма само до тези празници. Също така по тези празници много хора се събират с родАта, връщайки се по родните места. Удобен момент е, заради разпукващата се пролет и четирите почивни дни. Няма нищо ненормално в това. Но тази година е различна. Нищо не ни коства да почакаме със сбирките.
Предполагам всички помнят първите смъртни случаи и тяхната история.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 11:09 от Tatti

# 4 692
Като гледам настроението на хората нищо добро не ни чака. Едните са на тезата, че няма такъв вирус, Бойко ни лъже, за да "усвои едни пари", а другите, че са го преболедували и масово ни лъжат в момента. Има и една част, която все пак се опитва да се опази, но според мен е сравнително малък % на фона на другите 2.
А защо "да се усвоят едни пари" изключва, наличието на опасен вирус! То не пречи. Има вирус, екстремална ситуаци, находчиви хора, които извличат ползи.
Може така да ми се струва, но след като беше гласувано, че могат да бъдат взети 10 млрд. заем, мерките нещо се поохлабиха, ББ стана още по уверен. Едни такива неща. Може да греша.

# 4 693
Според мен Ън има предвид хронично болните, а не болните от коронавирус.

Точно хронично болни и възрастни имах предвид.

# 4 694
  • Bulgaria
За да очакваме резултати, трябва да има и мерки. Не сме Япония, за да разчитаме на самосъзнанието на хората. Аз вече си мисля, че нарочно не се взимат по-строги мерки, но не виждам на какво основание, освен "да спасим икономиката", но това при голям % болни няма как да стане, видяхме вече прекалено много примери. Още повече един преболедувал поне 30 дни не може да се върне на работа, та въобще не виждам какво очакват да направят. Забравиха да изяснят нещо много важно или поне аз не чух. Знаем, че съществуват 2 щама и освен ако не си исландецът, който се е заразил едновременно и с двата - антителата пазят ли те и от двата или не.

Общи условия

Активация на акаунт