COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 617
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 115
  • Мадрид / София
Дева, идея нямам какъв ти е проблема, особено с мен, но си губиш времето, следвайки ме по темите, само за да ме апострофираш. Подминавах, подминавах, но предполагам и на останалите им е досадна личната ти "война". От мен, толкова.
И аз се чудя на Дева, че си губи времето да ти отговоря. Ти си тук да дразниш. Или искаш да демонстрираш някакъв стандарт или непукизъм. Първото ти се получава, другите две-не.
Тези волните и свободните при най-малък проблем ще се тръшнете пред вратите на лекарите. Дори няма и да си правите труда да се обадите, щото...светът ви е длъжен.
Но в случая дано не ви се налага. Номерата няма да минават.
Лошото е, че и който се пази и спазва нещата пак не е защитен. Никога не сме били единни , та един вирус дето от друго карал да умират хиляди ще ни обедини. Абсурд.
Какво е това мърморене бре? Всеки прави, според разбиранията си. Ти като се пазиш, какво те интересуват другите. Взимаш си мерките и това е. Който е решил да ходи на църква за Великден ще отиде, защото така е преценил, той рискува, а не ти. Да не мислиш, че някой не е разбрал за прословутия вирус, всички знаят и си взимат решенията.
Да, ама всички сме свързани по между си по някакъв начин и твоята безотговорност ще е причина за нещастието на друг. Ма егоизма ти те прави сляп да видиш взаимовръзката.

# 5 116
  • София - Рим и обратно
Абе то и аз не схващам как самоуважаващ се средноинтелигентен човек ще съумее да слуша вожда повече от 3 минути без да изпита мирова скръб, ама ей на - тук чета за български домакини, които още му се кефят. Е да, Радев няма как да се сравни с него.

# 5 117
За мен отношението на Борисов към Радев е много по-грозно. Грозни нападки, което не отговаря на един министър-председател. Интерпретира нещата, така както му е удобно и ги поднася с типичния си стил на изказ, който е лесносмилаем за широката публика, само и само да го оплюе. Явно хората му вярват.
Простете, само фактът, че в такъв момент, двете най-важни държавни институции, не са в състояние да работят заедно, е показателен. Има ли държава? ... кое доказва че тя съществува?
Какво друго да каже човек?

# 5 118
Вие добре ли сте? Ходили на маникюр и на фризьор. От първа необходимост. Малки деца слънце не са виждали, освен от прозореца. Големи хора....
Кой им е виновен ,че си превръщат децата в затворници ,така само ще ги изнежат какво им пречи да ги разходят.?Честно излагате се,чак пък толкова страх!
Явно аз и мои приятелки сме такива лоши майки...

# 5 119
............
Е да, Радев няма как да се сравни с него.

Така си е, къде по-зле е г-н Радев.

# 5 120
MK_, критиките са отговор на неговите критики, констатации и нищоправене. Другият, даже и да не е харесван от някои, поне прави нещо. Правилно, грешно, но прави.Този само говори.

И двамата правят това, което им е в правомощията - било то правилно или грешно. Борисов в момента е премиер на парламентарна република в извънредно положение и действа като такъв, та чак и преиграва. Радев е президент със символични правомощия, които успя да упражни доста на място с ветото, като върна за преразглеждане спорните точки. И естествено не е длъжен да ръкопляска на всяка мярка, а да насочва вниманието там, където според него трябва да има нужда от корекции.

Естествено, би било по-добре и двамата да си надвият егото и да се опитат да работят в синхрон, но явно няма как да се получи.

# 5 121
  • Ispania
Вие добре ли сте? Ходили на маникюр и на фризьор. От първа необходимост. Малки деца слънце не са виждали, освен от прозореца. Големи хора....
Кой им е виновен ,че си превръщат децата в затворници ,така само ще ги изнежат какво им пречи да ги разходят.?Честно излагате се,чак пък толкова страх!
Здравия разум е виновен да си пазиш децата.
Те такива “добри” майки рано или късно ще се изпарят. Но всеКИ е отговорен за действията си, за съжаление и за децата си ....
“Чак пък толкова страх”?
Ето ви защо е страха, пък вие си живейте в утопията 🤢🤢

https://covid19.isciii.es/?fbclid=IwAR07k8MywubljC-qLmxrbCs9oGn0 … --6bt5cpVHVroxHrw

# 5 122
  • София
Все повече се замислям, че най-приоритетно е да се спре притокът на гурбетчии. Току-що по Нова - порция, завърнали се от Италия. Че се и оплакват - там в автобуса било едно, тук било много по-зле. Алооооо...
А конспирациите с Бил Гейтс са супер забавни. Той човекът операционни програми не може да прави, вие - вируси.

# 5 123
  • Пловдив
Ето ви въпроси за размисъл. Достатъчно ясно и най-вече логично. Обаче отговорите няма да ги чуете от телевизора.

http://www.budnaera.com/2007-01/2007-09-24_06.html
Ами за обявяване на грипна епидемия трябва да има 250 човека минимум болни на 10 000. Сега на 2-3 болни на 7 000 000 юруш ИП

Това не грип.

# 5 124

A защо ти и детето/децата не слезете пред блока и не си играете малко сами?
Балончета, скачане, федербал, волейбол, гоненица...според възрастта на децата.
Какво ще ви стане, ако играете сами и не се гушкате с чужди хора?

# 5 125
Аз си мисля, че нарочно разхлабиха мерките. Уж ги има, но: 1. Много хора не ги спазват и ги заобикалят. 2. Уж се следи за спазването на мерките, ама само уж.
И после, ако "избухнем" с много заразени и болни нуждаещи се от стационарно лечение, ББ ще изскочи на телевизора и ще каже: "Аз казах ли ви, бе ахмаци! Щаба какво ви говореше, а вие си мислехте, че радиото ви пее?! А, сега да ви видя!!!" И ще бъде прав, и няма да бъде.
Ще бъде прав, защото наистина наложиха мерки и следяха донякъде да се спазват, но разчитаха и на самосъзнанието и страха на хората.
Няма да бъде прав, защото, ако иска мерките да бъдат спазвани, има начин и той не само го знае, но може и да го приложи. Обаче не смее, защото не е сигурен в положението и дали същото ще се влоши.  Предполага, но сигурност няма и си оставя вратичка. Хем да изпробва и теорията на Мангъров. Отделно му е ясно, че с мижавите помощи с които уж подпомага народа си и бизнеса, не може да иска хората да стоят гладни и затворени. Ей такива работи си мисля аз. Хем пари не му се дават, хем мерките му се иска да бъдат спазвани, ама понеже не е сигурно какво - що, що пък да не отпуснем синджира, да видим какво ще стане. Пък, ако стане лошо, измил си е ръцете, наложил е мерки, хората са виновни, че не ги спазват. А, хората, че са виновни, виновни са и сами ще допринесат за тезата на Мангъров. А дали същия е прав или не, тепърва ще се види. Дано е в положителна насока. Дано.
Можеха да направят нещата качествено, но не пожелаха. Едно защото е свързано с пари, едно защото не са сигурни в нищо и се страхуват да не бъдат упрекнати и да изгубят гласоподавателския си електорат, ако все пак грешат.
Та, такива ми ти работи, скъпи ми Смехурко.

# 5 126
Все повече се замислям, че най-приоритетно е да се спре притокът на гурбетчии.

Най-приоритетно е да се сложат под карантина и строго да се следи спазването й. Не съм сигурна какъв е начинът да забраниш на собствените си граждани достъпа до страната им.

# 5 127
Добри забележки.
"Някои мечтаят за военно положение, каза президентът. Не приемам премиерът да гради образа си на спасител върху страха, който сам раздухва, върху трупове, допълни той."
"Но не забравяйте - безплатни, масови тестове трябва да бъдат осигурени за хората. Не звучи добре, когато се казва - няма да тестваме, защото са скъпи. Когато миналата година кабинетът даваше големи суми за самолети, за газопроводи, не бяха ли скъпи?"
" Когато армията от безработни се множи всеки ден, е неуместно да занимаваме хората с отношенията между нас. Не е време за емоции, избухвания и сърдити пози и в този спектакъл аз няма да участвам."
"Но и премиерът трябва да е наясно, че президентът и народът не са публика, от която трябва да очаква аплодисменти, допълни той."

# 5 128
  • на пъпа на Златията
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/karta-covid-19#anchor-comments-

Ето тук о подробна локация  която дава представа за огнищата.

# 5 129
MK_, критиките са отговор на неговите критики, констатации и нищоправене. Другият, даже и да не е харесван от някои, поне прави нещо. Правилно, грешно, но прави.Този само говори.

И двамата правят това, което им е в правомощията - било то правилно или грешно. Борисов в момента е премиер на парламентарна република в извънредно положение и действа като такъв, та чак и преиграва. Радев е президент със символични правомощия, които успя да упражни доста на място с ветото, като върна за преразглеждане спорните точки. И естествено не е длъжен да ръкопляска на всяка мярка, а да насочва вниманието там, където според него трябва да има нужда от корекции.

Естествено, би било по-добре и двамата да си надвият егото и да се опитат да работят в синхрон, но явно няма как да се получи.
Изобщо не става въпрос за "различни пълномощия".
Когато страната е в риск- егото се оставя настрана.
И единият не провокира другият.
Пожарната не спира водата точно преди да започне да гаси.
Иначе ще изгори всичко. И ще останат само "пожарникарите" да си се радват на каските.

Общи условия

Активация на акаунт