COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 018
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 460
Alexandria*... Ъъъм, ма то ваксините си минават тестове върху хора, преди да ги одобрят за масова употреба. Демек няма да си ти "опитното свинче". В крайна сметка затова толкова време (година и половина - две) отнема пускането на ваксина на пазара

Аз също съм раздвоена за ваксината, сещайки се какво се случи тук в Швеция с ваксината Pandemrix срещу свински грип през 2009-2010. Ta тогава същият този Тенгеле, който сега ръководи шведския щаб, накара 5,8 милиона шведи да се ваксинират с тази злополучна ваксина. Аз тогава имах някакво шесто чувство, че не трябва да слагам тази ваксина. Тук да уточня, че не съм антиваксър, детето ми има всички ваксини, но точно за тази новопоявила се ваксина имах някакво предчувствие. Спомням си, че тогава се поизпокарахме  с мъжа ми, той отиде и се ваксинира, но аз и детето не.

Тегнеле беше критикуван за ролята си в схемата за масово ваксиниране на 5, 8 милиона шведи (61% от шведското население), което причини неочаквано увеличение на честотата на нарколепсия в Швеция, предимно при деца.

Pandemrix е моновалентна ваксина срещу свински грип с адювантна AS03, одобрена от властите в Европа през септември 2009 г., когато пандемията срещу грип A (H1N1) беше официално обявена. Pandemrix е използван в няколко европейски страни, сред които и Обединеното кралство, но най-високото обхващане на ваксината е получено във Финландия, Ирландия, Норвегия и Швеция. В Швеция 61% (5,8 милиона) от жителите са били ваксинирани с Pandemrix в рамките на национална кампания и покритието е особено високо при рискови групи от населението като деца. През 2010 г. и 2011 г. се наблюдава неочаквано увеличение на честотата на нарколепсия в Швеция и други страни, които използват приспособената към AS03 ваксина Pandemrix. Една година след кампанията за ваксинация се отчита повишена честота до 15 на 100 000 годишно в Швеция и Финландия, в сравнение с докладваната по-рано честота от 1 на 100 000 души годишно. При деца и юноши се изчислява, че рискът от развитие на нарколепсия е 1/18400 ваксинации, а сред носителите на основния протеин за хистосъвместимост комплекс HLA-DQB1 * 06: 02 рискът е бил 1/4500.

продължава в линка
https://www.thelancet.com/journals/ebiom/article/PIIS2352-3964(1 … )30048-9/fulltext

# 5 461
Ха, Pure, не знаех. А какво стана с тази ваксина? Спряха ли я?

# 5 462
Скрит текст:
Климатът, а аз имам една теория, която включва и водата и донякъде храната (почвите=>растения=>месо), играят съществена роля също. Не може всички да бъдем слагани под един знаменател.

Това е удивителен напредък в познанието за този иначе непознат вирус. Но по някаква мистериозна причина, независимо от климата и храната, всички се заразяват. Някъде повече, другаде нищожно малко, но едва ли зависи от бройката тестове. Важното е климатът и храната, но и БЦЖ-то.
И от гена, както научих от тая те[/spoiler]ма.
И от късмета и от Господ.Blush
Някой писа за пералните и 90°. Ако си изпера дрехите на толкова и ще ги носи детето.

Хаха, знам! Можем да благодарим на китайските братя за което...щото нали, световната икономика в подем, трябва и тях да ги храним, пък те за благодарност ни отвръщат с некачествени стоки.

# 5 463
  • на пъпа на Златията
Климатът, а аз имам една теория, която включва и водата и донякъде храната (почвите=>растения=>месо), играят съществена роля също. Не може всички да бъдем слагани под един знаменател.

Това е удивителен напредък в познанието за този иначе непознат вирус. Но по някаква мистериозна причина, независимо от климата и храната, всички се заразяват. Някъде повече, другаде нищожно малко, но едва ли зависи от бройката тестове. Важното е климатът и храната, но и БЦЖ-то.
И от гена, както научих от тая тема.

Ми той гена  се създава и формира и от начина на хранене.
На мен ми е интересно .
Явно че повече се заразяват които са пътували . А какво става после  на колко човека го предават . На най близките си естествено а после как се държи при контактните ??
Може би отслабва??

# 5 464
Скрит текст:
Цитат
Как?
В България в момента има 23500 полицая. Нека да приемем, че това проучване е валидно за цялата държава (то не е, но нека за момент го приемем) тогава 0,9% от 23500 е 212. Болни в момента са 546.
А сега нека да се върнем обратно и да си припомним, че това проучване е само за София.
Не ме разбра при нас тестуването показа наличие на имунитет при 0,7% откри им дългосрочните антитела които остават дълго време, колко не се знае ама учените смятат че са няколко години, а в 0,2% са открили краткосрочните антитела които изчезват когато организма се справи с вируса. Това имах предвид. В Швеция са направили извадка каквото аз искам да направим за населението точно както Швеция а не само на полицаи за да не водим тоя спор с тебе колко точно е по висок риска от заразяване на полицаи спрямо останалото население ами направо да видим, за да преценим колко е смъртността от Ковид защото от това че аз смятам че е 2 пъти по висок при полицаите заключавам че смъртността от Ковид е 0,16% което си е направо грип а ти смяташ че полицаите са изложени на десетократно по висок риск и според теб 1% заразени полицаи са се заразили от 0,1% заразено население, което аз смятам за абсолютно несъстоятелно твърдение но нужно с цел да се изкара смъртността много по висока и ти я докара с тази гимнастика до 0,8 - 1%.

Напротив разбрах те и всеки може да прочете какво точно си казал. А ако ще наричаш черното - бяло, споровете просто губят всякакъв смисъл.
Ама ако ще се отричат очевидни неща няма смисъл. Според теб възможно ли е полицаите да имат риск по голям от 2 пъти заразяване в сравнение с популацията, че какво правят тия полицаи за да им е толкова висок риска (10 пъти според теб) имат много на брой близки срещи уста в уста образно казано с много хора ли. Simple Smile Ами ако действително е така, тогава се пита къде е обратната връзка и защо при това масово заразяване на полицаи я няма обратната връзка и те не са заразили също много хора с които са били в близък контакт за да е възможно според теб 1% плицаи да са се заразили от 0,1% заразено население. Разбираш ли защо ти казвам че е несъстоятелно да се твърди че при полицаите риска е 10 пъти по висок от заразяване в сравнение с популацията. Ми това значи 10 пъти повече жени, деца, семейства, приятели, роднини да са се заразили ама те не са полицаи а са част от популацията. Разбираш ли защо няма как да са с повече от 2 пъти по висок риск от заразяване в сравнение с популацията.

# 5 465
Делта,

На друго мнение съм, предвид определените мерки за ИП, в момента в който отпадне се опасявам ще има колапс на здравната система..

Скрит текст:

Еми не знам колко всички се заразяват - вече мина месец, а за момента сме си складирали едни нови 500 респиратора, дето го накараха Борисов да ги купи, за всеки случай...дано да не се наложи да се ползват, но аз съм оптимист и съм сигурна, че няма да се ползват.
А и ключовата фраза е "някъде повече, другаде нищожно малко"....

Уагабунга, вече мина месец. За един месец в Ломбардия се случиха ужасно много неща, независимо от карантината. Тук - не. Това ме кара да бъда оптимист.

# 5 466
Утре бъдем запознати с най-черната световна статистика, където сме на водещо място за съжаление. На изчезване сме! И БЦЖ няма да промени този факт. 
Днес поразгледах как стоят нещата последните 10на години.
Регистрирани заболели коронавирус са под 600, но са приети с минимум едно придружаващото заболяване. Макар и да е малък броя на смъртните случаи влезли в статистиката на коронавирус, излиза че са в следствие на усложнение от придружаващото. .. смущава ме верността на статистиката. Реално много заболявания не могат да бъдат отразени поради невъзможност от диагностициране..
Каквото и да се чуе утре, се забелязва сериозно разминаване концетрация и контрол на информацията.. експертния здравен екип алармираха да се внимава...

Нали сме наясно че 4000 човека не са умрели от свински грип 2009 година в България?

С тези 4000 бройки кой ни дезинформация?
Питам защото утре ще се чете статистика за добро утро. .
Годишен регистър на смъртност от Грип и Свински Грип, сборува ли се в обща графа?  Във връзка с едни 4000 случая от 2009 които се появиха в коментари.
Мисля, че свинският грип си има отделна графа. Не е такава звезда като короната, но май го броиха отделно. Но и той можеше лесно да се сбърка с обикновен грип.

# 5 467
Мен друго ме вълнува в момента - появилите се съмнения, че май протокола, по който са лекували досега в Италия, не е най - добрия и че включването на апарат всъщност води до летален край. И това, че при нас днес някъде четох, че максимално отлагат слагането на апарати, което всъщност води до успех с лечението. И се замислих, че може би някак подценяваме лекарите си. И си казваме - те в Европа не се оправят, та ние ли. А може би пък имаме достатъчно адекватни хора, които да могат да реагират умно.
Преди няколко дни някой пусна тук тази статия.
https://www.naturalnews.com/2020-04-06-5g-alter-hemoglobin-coron … -deprivation.html

На мен ми направи впечатление това/ превод с Гугъл/
Това е потвърдено от спешния лекар от Ню Йоркската катедра , Камерън Кайл-Сидел , който публикува няколко видеоклипа, в които подробно описва как коронавирусът не е вид вирусна пневмония. "Лекуваме грешната болест", казва той. А вентилаторите увреждат белите дробове на пациентите. Той обяснява:

COVID-19 белодробна болест, доколкото виждам, не е пневмония и не трябва да се третира като едно цяло. По-скоро изглежда като някаква вирусна болест, която най-много наподобява болест на голяма надморска височина. Сякаш десетки хиляди мои колеги от нюйоркчани са в самолет на 30 000 фута при налягането в кабината бавно се пускат. Тези пациенти бавно се гладуват от кислород.

# 5 468
Премиерът ще посети църква на Великден. Но призова други да не ходят. Какъв пример дава?
Депутати се тестват два пъти, убеждавайки ни в ненадеждността им. Същевременно цял град, под карантина още не е тестван. Тази фактология дава размисъл за нивото на " демокрация" и грижата за простосмъртните. Партийците винаги са с привилегии.
Viviana91,  къде чухте да го казва?
Това което каза е, че още от малък е ходил на църква с майка му и са се криели от милиционерите, влизали са през задната врата на църквата. Всяка година е ходил в по малки църкви. Но тази година няма да ходи на църква. Така също изтъкна факта, че с него винаги има охрана и други хора и няма да е редно да ходи с такава голяма група в църквата.
Следователно: Цялото ви изложение се градеше на фалшиво доказателство и ще бъде много приятно да се извините за допуснатата грешка. Предварително ви благодаря!

# 5 469
Ще сравня Швеция с Белгия. Белгия е с 11млн население, Швеция има 10млн.
Белгия първи заразен 15.02
Швеция първи заразен 15.02
Белгия първи смъртен случай 11.03
Швеция първи смъртен случай 12.03
Белгия има 24983 потвърдени 2523 починали
Швеция има 9,141 потвърдени 793 починали
Извода тук е, че шведите въпреки имунитета, се справят много по-добре от Белгия.
А може просто да не се тестват шведите. По едно време, ако не се лъжа съфорумка, живееща там, беше споделила, че нямат достатъчно тестове и ще тестват само в болниците случаите. Същото важи и за починалите според мен.
Скандинавските страни около Швеция се справят много по-добре.

PURE не беше ли казала, че тестват само  тежките случаи в болниците, а не всички в болница?
Изглежда в Швеция заблуждават, за да не протестира населението. Имаше интервю с българин, живеещ там, говореше, че се трият всички коментари, които не са съгласни с липсата на мерки.

Сравних съотношението раждания/смъртност за тази година в двете държави. Близки са.
Белгия -  1,182
Швеция -  1, 275

----------------
Snake777, няколко лекари у нас казаха, че се развива интерстициална пневмония.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 01:29 от Diorela

# 5 470
Скрит текст:
Цитат
Как?
В България в момента има 23500 полицая. Нека да приемем, че това проучване е валидно за цялата държава (то не е, но нека за момент го приемем) тогава 0,9% от 23500 е 212. Болни в момента са 546.
А сега нека да се върнем обратно и да си припомним, че това проучване е само за София.
Не ме разбра при нас тестуването показа наличие на имунитет при 0,7% откри им дългосрочните антитела които остават дълго време, колко не се знае ама учените смятат че са няколко години, а в 0,2% са открили краткосрочните антитела които изчезват когато организма се справи с вируса. Това имах предвид. В Швеция са направили извадка каквото аз искам да направим за населението точно както Швеция а не само на полицаи за да не водим тоя спор с тебе колко точно е по висок риска от заразяване на полицаи спрямо останалото население ами направо да видим, за да преценим колко е смъртността от Ковид защото от това че аз смятам че е 2 пъти по висок при полицаите заключавам че смъртността от Ковид е 0,16% което си е направо грип а ти смяташ че полицаите са изложени на десетократно по висок риск и според теб 1% заразени полицаи са се заразили от 0,1% заразено население, което аз смятам за абсолютно несъстоятелно твърдение но нужно с цел да се изкара смъртността много по висока и ти я докара с тази гимнастика до 0,8 - 1%.

Напротив разбрах те и всеки може да прочете какво точно си казал. А ако ще наричаш черното - бяло, споровете просто губят всякакъв смисъл.
Ама ако ще се отричат очевидни неща няма смисъл. Според теб възможно ли е полицаите да имат риск по голям от 2 пъти заразяване в сравнение с популацията, че какво правят тия полицаи за да им е толкова висок риска (10 пъти според теб) имат много на брой близки срещи уста в уста образно казано с много хора ли. Simple Smile Ами ако действително е така, тогава се пита къде е обратната връзка и защо при това масово заразяване на полицаи я няма обратната връзка и те не са заразили също много хора с които са били в близък контакт за да е възможно според теб 1% плицаи да са се заразили от 0,1% заразено население. Разбираш ли защо ти казвам че е несъстоятелно да се твърди че при полицаите риска е 10 пъти по висок от заразяване в сравнение с популацията. Ми това значи 10 пъти повече жени, деца, семейства, приятели, роднини да са се заразили ама те не са полицаи а са част от популацията. Разбираш ли защо няма как да са с повече от 2 пъти по висок риск от заразяване в сравнение с популацията.

Ако това би помогнало за сметките, проф. Щреек, който прави теренно проучване в най-засегнатия окръг в Северна Рейн-Вестфалия, днес на пресконференцията каза, че междинните резултати показват смъртност от 0.37% от всички инфектирани, 15% са го прекарали, респективно имат имунитет. Сега погледнах и официалните данни от днес за окръга: 1537 заразени, 974 излекувани, 48 починали, 517 са активните случаи.

# 5 471
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
Как?

Ама ако ще се отричат очевидни неща няма смисъл. Според теб възможно ли е полицаите да имат риск по голям от 2 пъти заразяване в сравнение с популацията, че какво правят тия полицаи за да им е толкова висок риска (10 пъти според теб) имат много на брой близки срещи уста в уста образно казано с много хора ли. Simple Smile Ами ако действително е така, тогава се пита къде е обратната връзка и защо при това масово заразяване на полицаи я няма обратната връзка и те не са заразили също много хора с които са били в близък контакт за да е при тях риска да се заразят 10 пъти по висок. Разбираш ли защо ти казвам че е несъстоятелно да се твърди че при полицаите риска е 10 пъти по висок от заразяване от популацията. Ми това значи 10 пъти повече жени, деца, семейства, приятели, роднини да са се заразили ама те не са полицаи а са част от популацията. Разбираш ли защо няма как да са с повече от 2 пъти по висок риск от зарзяване в сравнение с популацията.
Първо, ще признаеш ли, че твърдението ти, че повече полицаи са се срещнали с вируса, отколкото има болни в момента е очевидно невярно? Ще признаеш ли, че "поне 2,5% от населението в Швеция е болно" е очевидно невярно? Затова казах, че няма смисъл да спорим, ако ще наричаш черното-бяло.
Второ, според теб нормално ли е полицаите да имат почти същия риск, както и останалите? Тогава защо ще ги изследват като рискова група? А и 9-10 пъти по-висок риск не означава, че процентът на полицаите ще бъде много голям сред болните, защото полицаите са много малък брой от общата популация. По-нагоре ти дадох една проста сметка, която показва, че 0,9 процента от всички полицаи в цялата страна са около 200 човека. Значи за София вероятно говорим за двуцифрено число. Ами ето новина от 30-ти март, че са хванали 5 от тях в София.

# 5 472
PURE не беше ли казала, че тестват само  тежките случаи в болниците, а не всички в болница?

През последните две седмици тестват повече, миналата седмица са направили 17 500 теста. Но не знам кои тестват сега - предполагам всички, които се хоспитализират, в старческите домове (персонал и пациенти), медицински персонал, в гетата (вчера имаше списък с кварталите в Стокхолм с брой на заразените, в гетата бях най-много, в моя квартал също има над 110 заразени), тестват и в палатки пред болниците. Един мой колега живее близо до едната болница и като минавал наблизо пред палатката чакали на опашка само от новите "шведи", нямало нито един етнически. Може би от гетата ги пращат пред палатките за тест като контактни, мои предположения.

# 5 473
Мен друго ме вълнува в момента - появилите се съмнения, че май протокола, по който са лекували досега в Италия, не е най - добрия и че включването на апарат всъщност води до летален край. И това, че при нас днес някъде четох, че максимално отлагат слагането на апарати, което всъщност води до успех с лечението. И се замислих, че може би някак подценяваме лекарите си. И си казваме - те в Европа не се оправят, та ние ли. А може би пък имаме достатъчно адекватни хора, които да могат да реагират умно.
Преди няколко дни някой пусна тук тази статия.
https://www.naturalnews.com/2020-04-06-5g-alter-hemoglobin-coron … -deprivation.html

На мен ми направи впечатление това/ превод с Гугъл/
Това е потвърдено от спешния лекар от Ню Йоркската катедра , Камерън Кайл-Сидел , който публикува няколко видеоклипа, в които подробно описва как коронавирусът не е вид вирусна пневмония. "Лекуваме грешната болест", казва той. А вентилаторите увреждат белите дробове на пациентите. Той обяснява:

COVID-19 белодробна болест, доколкото виждам, не е пневмония и не трябва да се третира като едно цяло. По-скоро изглежда като някаква вирусна болест, която най-много наподобява болест на голяма надморска височина. Сякаш десетки хиляди мои колеги от нюйоркчани са в самолет на 30 000 фута при налягането в кабината бавно се пускат. Тези пациенти бавно се гладуват от кислород.

Това е много сложен медицински въпрос, който не може тук да се коментира- нужната медицинска терминология ще направи отговорът ми неразбираем.
"Пневмония" се има пред вид не "обикновена". А като вид засягане, вид патологична картина.

Моето скромно мнение е, че след време ще се докаже, че интензивните вентилаторни лечения са били една от основните причини за голямата смъртност. По механизма на вентилационната травма, с високи налягания на обдишване и агресивна настройка на апарата. Почнаха даже с публикациите по тази тема:
https://www.medscape.com/viewarticle/928236

От друга страна обаче, ако с "умерени" вентилационни режими, не е било възможно болният да се стабилизира, а екстра-коропорална оксигенация не е била достъпна, е ясно, че само с високи "показатели" на машината за обдишване е било изобщо възможно, да се постигне някакъв успех. Следователно- не е тема на "грешни подходи"- просто друг избор не е имало!
От нещата които следя, и от "антените" от които чувам, също е ясно, че вероятно, няма да има открит обмен на мнения по въпросите на най-успешните протоколи за лечение, и всяка страна ще си запази "тайните". И лекарствата. Не е случайно например, че Израел има толкова ниска смъртност. Няма просто начин да имате толкова ниска смъртност, без да прилагате някакъв медикамент- пък дори и серум с антитела. А от една таблица, дадена тук, малко по-горе, смъртността в Израел е около 8-10 пъти по-малка. Това с "молитви" не става.
Както не става с 4л кислород, вождът да стане и да припка.

Разбира се, ситуацията в Израел само показва,колко добра държава са, и как се грижат за собствените си граждани. Което...е чудесно. Те винаги са имали много силна медицина и фармацевтична и биотехнологична база. Освен че са интелигентна и извънредно трудолюбива нация. За което, наистина, заслужават дълбоко уважение и признание. Ако човек само види, какво направиха гражданите на Израел от онези камънаци и пустиня, тогава ще разбере, защо има нации като Израел, и има и други, да не назовавам, ходещи с джапанки за баня по улиците.
И въпросът не е в парите- и Русия имаше стотици нефтени милиарди- и какво направи? НИЩО. Отидоха в Монте-Карло и в апартаменти в Париж. И сега са пред фалит... бедна Русия.

Не знам дали има данни от сравнителни проучвания между интензивна вентилаторна поддръжка в сравнение с екстракорпорална мембранна оксигенация- в няколко видео от немски болници, видях апарати, и че я прилагат (екстракорпоралната) (те си знаят...Mask но не казват).

Но тези неща, за които питате, са много специализирани за обсъждане в "клюкарник".

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 02:29 от Birdie

# 5 474
Оф добре Лили затова ли намери да се хванеш,
Цитат
че повече полицаи са се срещнали с вируса, отколкото има болни в момента е очевидно невярно?
че съм изпуснал една думичка и затова ти си разбрала че твърдя че повече полицаи са се срещнали с вируса отколкото в момента са болните. Понеже няма никаква логика до повече полицаи да е стигнал вируса отколкото са болните в момента не съм направил това уточнение. Не съм и предполагал че някой ще си помисли друго при положение че при 2-ма е открита активна инфекция а при 7 имунитет.

Ама наистина разбирам сега едни критики които валяха към теб по рано. Като водиш спор наистина изглежда че си недоволна ако нещата се окажат не толкова страшни колкото твърдиш че са.

Шведското изследване защо го пропускаш. Че то показва съвсем ниска смъртност от Ковид, и потвърждава това  което казвам и за нашето население 0,2% и то само на база на активни инфекции открити само с ПСР, там не са изследвали за имунитет, ако изследват и за него смъртността още ще падне. Там какви забележки имаш към изследването.

Общи условия

Активация на акаунт